in ,

10 ŽIVOTNIH MUDROSTI OPRAH VINFRI KOJE ĆE VAM ODMAH OTVORITI OČI

10. Jedni drugima smo najbolji učitelji

“Nešto u meni vezalo se za svakoga od vas na način da samu sebe vidim u vama, i vas u meni. Postala sam vaš surogat koji postavlja pitanja, daje odgovore, uči, raste, proširuje moja razmišljanja, preispituje moja verovanja i način na koji gledam na svet. Slušala sam i rasla, i znam da ste vi rasli zajedno sa mnom.”

9. Svako od nas mora da pronađe sopstveni životni poziv

“Svako od nas ima poziv, a vaš pravi posao u životu je da otkrijete koji je to poziv i da počnete da ga izvršavate. Svaki put kada je na ovoj pozornici bila osoba koja je uspela, pričala je o poslu i o užitku koji je dobila radeći ono za šta je znala da joj je suđeno da radi.”

8. Tvoj poziv omogućiće ti da živiš punim plućima

“Tvoj poziv prosvetliće te i dati ti do znanja da si upravo tamo gde treba da budeš, radeći ono što treba da radiš. To je ono što želim svakome od vas i za šta se nadam da ćete poneti iz ovoga šoua. Da vas u životu vodi srce. Morate da  zarađujete za život, razumem to. Ali isto tako morate da znate šta u vama budi životnu svetlost, tako da i vi, na vaš način, možete osvetljivati svet.”

7. Svi mi imamo platformu s koje možemo uticati na svet

“Možda je to 20 ljudi, možda 30 ljudi, 40 ljudi, vaša porodica, prijatelji, susedi, kolege iz razreda, kolege na poslu. Gde god da se nalazite, to je vaša platforma, vaša pozornica, vaš krug uticajnosti. To je vaš “talk show” i tu leži vaša moć. Na svaki način, svaki dan, pokazujete ljudima ko ste zapravo. Govorite sami za sebe. I kada to uraidte, primićete proporcionalno onome što dajete na kojoj god platformi da stojite.”

6. Svako je sam odgovoran za svoj život

“Niko osim vas nije odgovoran za vaš život. Nema veze šta je vaša mama radila; nema veza šta vaš tata nije radio. Vi ste odgovorni za sopostveni život… Vi ste odgovorni za energiju koju stvarate u sebi i za energiju koju dajete drugim ljudima.”

5. Svi mi delimo istu patnju i bol

“Šou me je naučio da postoji jedna stvar koja je zajednička svačijoj boli i patnji, a to je bezvrednost. Osećaj da nismo dovoljno vredni života za koji smo stvoreni.”

4. Ti si dovoljna

“Vrlo često “blokiramo” sopstvene blagoslove jer mislimo da nismo dovoljno dobri, dovoljno pametni, lepi ili bogati… Šou me je naučio da vredite samim tim što ste se rodili i što ste ovde. Ti sama, dovoljna si.”

3. Svako treba potvrdu drugih

“Razgovarala sam sa gotovo 30.000 ljudi u šou i svi oni su imali jednu zajedničku stvar: svi su tražili potvrdu drugih. Želeli su da znaju “Vidiš li me? Čuješ li me? Znači li ti išta ono što kažem?” Pokušajte sa svojom decom, mužem, suprugom, šefom, prijateljima. Dajte im potvrdu. “Vidim te. Čujem te. I važno mi je šta imaš da kažeš.”

2. Svi mi možemo biti nečije utočište

“I nadam se da će svako od vas biti nečija sigurna luka – sigurno mesto na koje može pasti. Učinite za njih ono što je moj šou, kako mi govorite, učinio za vas. Povežite se. Prigrlite. Oslobodite. Volite nekoga. Samo jednu osobu. A onda proširite ljubav na dve osobe. I na koliko god možete. Videćete kakvu će to promenu doneti.”

1. Završeci donose početke

“Za sve postoji određeno vreme, i naše zajedničko vreme na ovoj platformi bliži se kraju. Ja tu ne vidim kraj, nego jedan neverovatan početak. Jedno poglavlje završeno. Drugo poglavlje počinje za sve nas.”

20 SAVETA ZA BOLJI ŽIVOT DOKTORA LITVAKA: SA PRIJATELJIMA JE PRIJATNO RAZGOVARATI, SA NEPRIJATELJIMA KORISNO

7 ZNAKOVA DA SAMI UNIŠTAVATE SVOJU VEZU I BRAK