in

17 NAČINA DA GA PROČITATE KAO OTVORENU KNJIGU

7. Njegovi nožni prsti su usmjereni prema vama

Stopala su usmjerena u onom pravcu u kojem srce želi da ide. Naravno, bitan je i tajming – ako su njegova stopala usmjerena prema vama, a nakon dodira njegove ruke, stopala se okrenu u drugom pravcu, to jednostavno znači da nije zainteresovan.

6. Njegove noge su prekrštene

Ako su prekrštene tako da je njegov torzo usmjeren dalje od vas, to može da znači da nije zainteresovan, ali ako su njegove noge prekrštene dalje od vas, a ostatak tijela je okrenut prema vama, to može da znači da je sramežljiv.

5. Razgovara s vama dok je okrenut u drugom smijeru

Ovo bi mogao da bude znak da drži sve mogućnosti otvorene, ali nemojte prerano da sudite! Ako se trudi da održava razgovor postavljajući brojna pitanja, onda je verovatno i dalje jako zainteresovan za vas, ali možda jednostavno malo sramežljiv.

4. Dodiruje grlo

Grlo predstavlja komunikaciju i ranjivost. Ukoliko poseže za svojim grlom dok razgovara s vama, zainteresovan je. Ipak, u ovom slučaju kontekst može činiti ogromnu razliku. Ukoliko nije pretjerano pouzdan, dodirivanje grla može da znači neiskrenost. Prije nego što prosudite, potražite druge znakove na listi.

3. Kada se držite za ruke, njegov dlan je pritisnut o vaš

Takav način držanja ruke označava njegovu nepokolebljivu želju da bude povezan s vama. Isto važi i kod isprepletanih prstiju. Ukoliko se vaši prsti i dlanovi jedva dodiruju, to može da znači da je uplašen ili da nešto krije.

2. Drži vas za podlakticu dok razgovarate

Poruka je jasna: želi vašu pažnju bez obzira na to želi li da vas impresionira ili da se pobrine da ga slušate.

1. Hoda uz vas

Ako je uvijek bar dva koraka ispred vas, to znači da ga više brine on sam nego vi. Osim ako vas vodi kroz opasnu ulicu ili gomilu ljudi, njegov tempo hoda trebao bi da se poklapa sa vašim.

ZAVIRITE U SPEKTAKULARNU MEDITERANSKU VILU

STRAH OD NAPUŠTANJA, STAVLJANJE TUĐIH POTREBA ISPRED SVOJIH: DA LI SI EMOCIONALNO ZAVISNA?