in

31. JANUAR: PUN MJESEC U LAVU S POMRAČENJEM – ŠTA NAM DONOSI ‘SUPER KRVAVI PLAVI MJESEC’?

“Super” Mjesec znači da je Mjesec na minimalnoj udaljenosti od Zemlje. Zbog toga ga Zemljani ovih dana vide sjajnijim i većim nego inače. Razumije se, izuzetak će biti srijeda, kad će Mjesec biti pomračen, odnosno prekriven Zemljinom sjenom.test

Drugi puni Mjesec u istom kalendarskom mjesecu naziva se još i plavi Mjesec, Vučji Mjesec. Pitanje je što ovaj vrlo rijedak splet nebeskih pojava – pun i pomračen Mjesec u Lavu na najvećoj blizini od Zemlje – znači za zodijačke znakove?

Ono što će u astrološkom smislu svakako obilježiti period od ranih podnevnih sati u srijedu, 31. 01., pa do oko podneva u četvrtak, 1. 02., jest pun Mjesec u znaku Lava. Astrološki gledano, pojavu punog Mjeseca predstavlja situacija kada se Mjesec nađe na udaljenosti 180 do 195 stupnjeva od Sunca.

Jako je važno spomenuti i da kada se dvije ili više planeta nađu na udaljenosti od oko 180 stupnjeva, onda se kaže da se ti planeti nalaze u aspektu opozicije.

Radi lakšeg razumijevanja pojave punog Mjeseca osvrnut ćemo se na simboliku njenih osnovnih faktora. Mjesec je najbliže tijelo Zemlji i predstavlja našu dušu, skup svih naših iskustava, dakle, onoga što je naša suština.

Sunce je izvor života i svjetlosti i predstavlja naše ideale, ciljeve i želje, dakle ono što mi želimo ostvariti kako bismo bili potpuna ličnost. Opozicija je aspekt prilagođavanja koji za cilj ima odbacivanje svega što nam više ne služi na našem životnom putu, a radi postizanja novih dostignuća.

Gledano sa aspekta faza Mjeseca, pun Mjesec jedna je od 11 fazi Mjeseca, koja predstavlja to odstojanje Mjeseca i Sunca na orbisu od 180 do 195 stupnjeva. Vladar faze punog Mjeseca je planet Mars i postoji snažna analogija sa 8. kućom horoskopa.

S tim u vezi, dolazimo do zaključka da pojava punog Mjeseca predstavlja fazu u razvoju ličnosti, gdje se natus na jedan dramatičniji način suočava sa svim onim uvjerenjima koja mu više ne služe kako bi ih transformirao u jednu pozitivniju energiju, koja će mu svakako biti potrebna u daljoj izgradnji svog životnog puta, odnosno u daljem razvoju svoje ličnosti i svog identiteta.

Zbog toga nemojte da vas začudi, u ova dva-tri dana oko punog Mjeseca, ukoliko dođe do određenih tenzičnosti, anksioznosti, pojačanih nezadovoljstava, pa i strahova. To znači da vam je više dosta aktualnog načina postojanja i življenja, te da su vam promjene preko potrebne.

Boravak Mjeseca i Sunca u znakovima Lava, odnosno Vodenjaka, još dodatno potvrđuje ovu snažnu težnju za promjenama i odbacivanjem svega što vam ne godi. A uzevši u obzir da je Mars u Strijelcu vladar ove faze, te da gradi recepciju sa Jupiterom, konačna manifestacija vaših težnji bit će pozitivna, odnosno na vaše veliko zadovoljstvo.

Prvo što se može se sada događati očituje u tome da pored konflikata sa sobom samima, upadnete i u iznenadne konflikte, sukobe i rasprave sa osobama koje simbolički predstavlja Mjesec, a to su primarno članovi vaše osnovne porodice.

Najčešće roditelji, mada se može raditi i o drugim članovima koji su imali vrlo snažan utjecaj na vaše odrastanje, odgoj i razvoj. Povod za konflikt može biti sitnica, kao i pretjerano pridavanje pozornosti sitnicama.

No uzrok sukobu je mnogo dublji, očituje se u dugo potiskivanim nezadovoljstvima i frustracijama koji su na neki način prerasli u kroničnu duševnu bol. Tom logikom, scenarij bi mogao biti – jedna sitnica koja je otvorila čitavu Pandorinu kutiju.

A konačni ishod mogao bi biti toliko velik da dođe do dužeg prekida komunikacije ili odlaska iz obiteljskog doma. No sve i da dođe do navedenog, ne brinite se. Opozicija je aspekt prilagođavanja, pa će u konačnici sve biti po onoj – svakog čuda za tri dana dosta.

Samo je potrebno strpljenje i da se ne gaje destruktivne emocije prema članu obitelji s kojim imate problema. Naravno, najbolje bi bilo izbjeći svaki konflikt, a to možete ostvariti jedino ako u ove dane komunikaciju sa ukućanima i članovima primarne obitelji svedete na apsolutni minimum.

Pored navedenog, pun Mjesec significira i duže odsustvo iz doma, pa ukoliko se osjećate tužno što vaš ukućanin ili pak vi sami nećete izvjesno duže vrijeme biti na okupu sa članovima svoje obitelji, znajte – sve što nam se u životu događa, događa nam se zaradi našeg većeg dobra.

Što se tiče odnosa sa drugim ljudima, odnosno onim osobama koje su izvan vaše primarne obitelji, mnogo toga vas može nervirati. Svatko će pričati svoju priču, i u očima onog drugog ne biti u pravu. No pokušaj uspostavljanja kompromisa je moguć, ali pod uvjetom da prešutite neke stvari. I savjetuje se izbjegavanje konflikata u širokom luku.

Prilagodite se, koliko god možete, a ako dođe do toga da ne možete trpjeti, povucite se. Pustite vrijeme neka da svoj sud. Osim ako vam nečije ponašanje baš jako ne odgovara, u tom slučaju uspostavite značajnu distancu ili prekinite odnos, jer traženje bilo kakve veće potvrde vodi vas samo u sunovrat.

Jako je povoljan period za realiziranje poslovnih i financijskih ciljeva, planova i želja, kao i za rješavanje poduhvata i problema vezano uz posao, financije, papirologiju. S obzirom da je Mars u Strijelcu vladar ove faze, pogodno je vrijeme i za rješavanje poduhvata i problema kroz polje sudstva, ali samo ako ste već ozbiljnije počeli sa određenim aktivnostima koje se tiču tog polja života.

U tom slučaju bi onda moglo doći do vrlo značajnih rezultata, posebno ukoliko je nešto od navedenog inicirano ili bilo aktualno u periodu lunacije Lava koja je trajala od 21. 08. do 20. 09. 2017.godine.

Nasuprot tome, ukoliko želite otpočeti potpuno novi poduhvat u domenu posla, financija, papirologije i sudstva ili nastaviti sa poduhvatom koji ste otpočeli u prošlosti, a niste dugo bili aktivni, odgodite akciju i djelovanje za period od 5. 02., ili još bolje bi bilo da odgodite sve to do nakon 16. 02., kada Mjesec bude ušao u novu fazu. Kada je riječ o poslu, odnosno o poslovnim odnosima, vrlo važno je istaći da u ove dane izbjegavate ozbiljne razgovore sa nadređenima, u slučaju da ste nezadovoljni time kako vas tretiraju.

Spomenuto se odnosi i na bliska poslovna partnerstva. Ma koliko dobru namjeru imali, sada se javlja opasnost da puknete i načinite još gore, jer druga strana neće imati dovoljno koncentracije i taktičnosti da bi vas shvatila na koliko-toliko adekvatan način.

U ovom periodu, energiju je najbolje usmjeriti na kreativno izražavanje. Imajte na umu da je kreativna strana života ta koja snažno doprinosi kvaliteti životne radosti. Stoga, iskoristite svaki slobodan trenutak u ovom periodu da, ako ništa drugo onda makar, uživate u kvalitetnim umjetničkim sadržajima.

S obzirom da je Mjesec u Lavu, najviše bi vam godio odlazak na kazališnu predstavu, koncert, izložbu djela vizualne umjetnosti, kao i na manifestacije iz domena street arta.

U ljubavnim odnosima izuzetno naglašena bit će strastvena energija. Mnogi od vas će doživjeti pravu buru strasti. Prilike za prepuštanje strastima su (čini se) na svakom koraku. Ipak, kako je Mjesec simbol emocija, a znak Lava je po pitanju emocija hladan, tada se savjetuje veliki oprez u ovom periodu kada se radi o otpočinjanju novih veza ili obnovi starih veza, jer vas naglašena sklonost idealizaciji može kasnije koštati velike patnje.

Naime, većina intenzivnih ljubavnih događanja u ovom periodu najmanje je, ili gotovo uopće nije, produkt emocija, već daleko više potreba za ljubavnim odnosom u cilju zadovoljenja osobnih emocionalnih frustracija i nezadovoljstava iz prošlosti, najčešće sa namjerom dokazivanja sebi da ste poželjni.

Drugim riječima – ne dozvolite sebi da zbog nedostatka partnerske ljubavi upadnete u zamku očajničke potrebe za ljubavnom vezom, pri čemu se onda gubi svaka sposobnost svjesnog sagledavanja kako svojih emocija tako i ličnosti potencijalnog partnera, a što u većini slučajeva vodi u još veća razočaranja. Rade birajte raditi na vezi koju imate sa sobom samima, jer to je jedina veza koja vas prati tokom čitavog života, a ako vam je ta veza kvalitetna, snažna i stabilna, onda će se povoljno odraziti i na polje ljubavi sa nekim partnerom.

Ono što u ovom periodu nikako nije preporučljivo jest začeće djeteta. Ništa vas neće koštati ukoliko odgodite začeće za period od 5. 02. Pored toga, trudnice će biti podložne pojačanim stresovima, brigama i tenzijama, pa im se preporuča smanjenje radnih aktivnosti na minimum, kao i usmjerenje ka molitvi i meditaciji.

Kako je znak Vodenjaka, u kome se nalazi Sunce, simbol humanosti i borbe za više ciljeve, humanitarne udruge i pokreti bit će sada suočeni sa brojnim preprekama u borbi za određeni cilj uslijed čega će biti potrebno izvršiti izvjesne modifikacije u strategiji. No u konačnici adekvatna podrška će doći, štoviše bit će još veća od očekivane.

Promatrano sa zdravstvenog aspekta, vrlo su loši uvjeti za sve koji imaju psihičkih problema, posebno suicidalnih ideja, kao i za kardiovaskularne bolesnike. Vezano uz spomenute probleme, moguće su vrlo teške situacije, pa zato budite maksimalno oprezni ako ih imate, odnosno ako im je podložan netko iz vaše okoline. Nije nikakvo pretjerivanje, ako se kaže da bi sada stopa mortaliteta mogla biti vrlo visoka.

Najzad, valjalo bi naglasiti i ono što donosi svaki puni Mjesec, a to je izražena podložnost virusnim i bakterijskim upalama i infekcijama, kao i intenzivno nagomilavanje tjelesne tekućine, pa gledajte da hrana koju unosite bude lagana i obavezno pojačajte unos vitamina, biljnih tinktura i mješavina. U dane punog Mjeseca, itekako je poželjno uraditi kompletan detoks organizma.

LJUBAVNICA, MILJENICA SUDBINE ILI NEŠTO TREĆE: SAZNAJ ŠTA SI BILA U PROŠLOM ŽIVOTU I ŠTA TE OČEKUJE

DNEVNI HOROSKOP ZA 3 FEBRUAR 2018.-TE: LAV ANALIZIRA PONAŠANJE, RAK OSTVARUJE POSLOVNE CILJEVE, ŠKORPIJA SE BORI SA KRITIKAMA