in

5 RIZIKA U LJUBAVI KOJIH SE PLAŠI SVAKA OD NAS

Ko ne reskira, ne profitira! Tako je i u ljubavi. Ponekad je potrebno preći preko nekih stvari kako bismo dostigle taj nivo ljubavi za kojom većina nas žudi.

5. Rizik da ćeš biti povrijeđena:

Svaka uspješna veza počinje otvorenim pristupom. Dakle, ne treba stvarati zid jedno između drugog. Šta možeš dobiti ako budeš zatvorena? Da, možeš biti povrijeđena, ali šta sad? Zbog ljubavi vrijedi reskirati!

4. Rizik da budeš povrijeđena prije nego veza počne:

Ti se control freak, nikad ništa ne pustiš da ide spontano? Ali kada je prava ljubav u pitanju, popusti malo konce! Ljubav ima nevjerovatnu moć, ali i terapeutsko djelovanje na tijelo i dušu…

3. Rizik da upoznamo i njegove loše strane:

Kada je prava ljubav u pitanju, mi pokušavamo pokazati naše najbolje strane. No, u nekom trenu filteri popuste, i više ne možemo fejkati. I mi smo samo osobe! Pokazujemo prave sebe, naše vrline, mane, ali i naše strane koje su nepravedne i iritantne! Ipak, postoji nešto divno u ljubavi: ne volimo nekog zato što je: divan, krasan, poslušan…, nego uprkos svemu!

2. Rizik da ćete se razići:

U ljubavi je sve rizik, nekad može uspjeti, a nekad baš i ne. Kada se takva situacija dogodi, oboje ćete teško zadržati hladnu glavu. Ali, ako ste razumni i shvatite kako je vrijeme da izađete iz veze koja više nije dobra, jednostavno se raziđite. Možda zvuči grubo na prvu, ali činjenica je da ste probali. A to što nije išlo, niste vi krivi… Takav je život

1. Rizik da tuđu sreću staviš ispred svoje:

Hajdemo na tren maknuti te ružičaste naočale, za veliku ljubav je potreban kompromis. Nisi više sama sebi glavna, moraš se nekim stvarima prilagoditi, pa tako i njegovim željama. Ali ne previše, ne bi smjela u cijeloj toj ljubavnoj priči izgubiti – sebe! On će znati da ima tvoju podršku, ali ne u potpunosti. Idete prema dobrom cilju da postanete dobar par!

EVO ZAŠTO JE VAŽNO IZUTI SE PRIJE ULASKA U KUĆU

IZABERITE VRATA I SAZNAJTE KAKO ĆE SE ZAVRŠITI 2017