in

6 ZNAKOVA HOROSKOPA KOJI IMAJU NAJVEĆI EMOTIVNI IQ

Ako vas karakteriše visoko razvijena empatija, briga o tuđim osećajima i obzirnost prema drugima, to bi mogao biti pokazatelj visoke emocionalne inteligencije. Iako se ona meri određenim psihološkim testovima, astrolozi tvrde kako su određeni horoskopski znakovi posebni po toj karakteristici.

RAK


Rakovi su posebni po tome da drugima ulivaju poverenje i daju im osećaj da sa njima mogu pričati o svojim osećanjima. Takođe, Rakovi su dobri slušaoci, vole da pomažu drugima tražeći rešenja za njihove probleme. Uz to, oni uživaju u emocionalnim vezama s drugima, a to najčešće manifestuju pokazivanjem empatije i povezivanjem sa osećnjima drugih.

BLIZANCI


Blizanci nikada ne pokušavaju da potisnu ili ignorišu svoja osećanja, posebno ona negativna, a upravo zbog toga spadaju među emocionalno inteligentne ljude. Probleme rešavaju na svoj, poseban način, a kada ih nešto tišti, brzo će se otvoriti i nikako neće prećutati ono što imaju da kažu. Iako ponekad mogu biti neugodni kada se suprotstave, nikada neće pasivno pristupiti problemu i zataškati ga kako bi izbegli neugodne posledice.

LAV


Lavovi su vrlo samosvesni i jasno znaju svoje slabe tačke, ali i vrline koje ih izdižu među drugima. Takođe, što god rade, uvek teže napretku i poboljšanju sebe jer uvek nastoje da budu najbolja verzija sebe. Osim toga, ljubazni su i voljni pomoći i veoma se trude da razumeju druge.

DEVICA


Device su jedan od najemotivnijih znakova zodijaka, ali uz to imaju analitički um zbog čega sve mogu razložiti u detalje. Zbog toga lako razlikuju ono što im treba od onog što stvarno žele i uvek pokušavaju da razumeju sebe analiziranjem sebe i drugih.

Ipak, svoje emocije nastoje da drže za sebe, ali ne isključuju uzimanje tuđih emocija u obzir i razumevanje istih. Takođe, šta god radile, Device uvek nastoje da ne povrede nikoga svojim odlukama i postupcima kako bi se osećale bolje.

VAGA


Vage su emocionalno inteligentne jer znaju da čitaju ljude. To znači da bez problema čitaju između redova, razmišljaju o tuđim rečima i jasno razumeju neverbalni govor sagovornika. U odnosima sa drugim ljudima one znaju šta im treba posmatrajući njihov govor tela i ponašanje. Vrlo su intuitivne i slušaju svoj unutrašnji glas i retko reaguju naglo, a ni odluke ne donose iznenada i nepromišljeno.

RIBE


Ribe važe za najempatičniji znak zodijaka pa se uvek trude da razmišljaju iz tuđe perspektive i gotovo uvek znaju kako i šta kome da kažu. Prilagodljive su osobe i retko su tvrdoglave pa mišljenje mogu lako da promene jer razmišljaju kako bi im bilo da su u “tuđim cipelama”.

DNEVNI HOROSKOP ZA 24. NOVEMBAR 2019: NOVI VAL ENERGIJE UČINIĆE DA VAM SVE IZGLEDA NOVO I SVJEŽE

3 ALFA MUŽIJAKA HOROSKOPA KOJI SE UPUCAVAJU SVAKOJ ŽENI IAKO SU U VEZI