in ,

8 ZNAKOVA DA ĆE TI ON SLOMITI SRCE I DOVESTI DO LUDILA

Mnogi od nas poznaju onaj neprijatan osećaj kada smo izmanipulisani. Ali, emocionalni uticaj može biti moćan alat, a neki ga ljudi aktivno koristite. Sledi popis od 8 znakova koji će ti pomoći da prepoznaš jesi li se ulovila u zamku emocionalnog manipulatora.

8. Narušava tvoju veru u sebe i tvoj zdrav razum

Emocionalni manipulatori su neverovatno talentovani lažljivci. Oni će te uveriti da nije nešto učinio, a ti si ga videla da jeste, ili će tvrditi kako je nešto rekao, a ti znaš da nije. Najgore od svega je, da oni tako dobro lažu, da ćeš početi da sumnjaš u svoju moć rasuđivanja. Kako bi ga izbegla, reci kako je problem u tvojoj glavi, a to je njihov omiljen način pobede.

7. Njihova dela su kontradiktorna njihovim rečima

Emocionalni manipulatori će reći ono što osoba želi da čuje, ali njihovi postupci su sasvim druga priča. Tvrde kako će uvek uskočiti ako ti zatreba pomoć, ali kad dođe vreme da učine rečeno, pretvaraju se kako su tvoji zahtevi nerazumni.

6. Zloupotrebljavaju tvoj osećaj krivice

Emocionalni manipulatori iskoristiće tvoj osećaj krivice u njihovu korist. Kada mu ispričaš svoje nevolje, osećaš krivicu što ga mučiš svojim nevoljama, a ako mu ipak ne ispričaš, opet te iznutra grize što mu nešto prećutkuješ. Manipulatori će te uveriti kako je sve što činiš pogrešno i da si za sve svoje probleme koje imaš, sama zaslužna.

5. Pretvaraju se da su žrtve

Emocionalni manipulatori nikada nisu krivi ni za šta. Bez obzira na to što on čini loše, uvek je neko drugi kriv (verovatno ti). Ako si ljuta ili uzrujana, to su tvoja nerealna očekivanja; ako je manipulator uzrujan, opet si ti za njegovo ponašanje kriva. Emocionalni manipulator nikada ne prihvata odgovornost.

4. Manipulator uvek ubrzava stvari

Bez obzira na to šta je u pitanju, poslovna ili lična stvar, manipulatori uvek žure unapred. Oni dele važne vesti prebrzo i očekuju isto to od tebe. Oni deluju ranjivi i osjetljivi, ali to je namještaljka kako bi se ti pokraj njih osećala posebno i postala im bliskija. Počneš li da se osećaš loše zbog tog manipulatora, a kao rezultat toga, preuzećeš odgovornost za njihovo emocionalno stanje.

3. Oni su željni da pomognu samo kako bi kasnije glumili mučenika

Njihova inicijalna želja za pomoći, brzo se pretvori u kukanja, jauke, prigovaranja oko puno posla, uzdahe. Cilj ovoga je da ti počneš da se osećaš da njemu nešto duguješ.

2. On se uvek oseća gore od tebe

Bez obzira na poteškoće koje deliš s manipulatorom, on će uvek reći da je njemu još gore. Oni nikada neće zaboraviti da ti spomenu kako su njihovi problemi daleko gori od tvojih, tako da ti nemaš razlog da se požališ.

1. On poznaje tvoje slabosti i koristi ih protiv tebe

Ako ti se ne sviđa trenutna kilaža koju nosiš, on će uvek pronaći primedbu na tvoju ishranu ili odeću. Ako si zabrinuta oko predstojeće prezentacije, on će pokušati da te uplaši još više. Manipulatori čitaju svačije emocije vrlo lako, ali oni samo koriste ovu vjštinu da bi osobu kontrolisali bez da im pomognu da se osećaju bolje.

Emocionalni manipulatori mogu da te izlude svojim iracionalnim ponašanjem. Ne pokušavaj da pobediš u njihovoj igri. Jednostavno se emocionalno udalji i nikad sebi ne dopusti da upadneš u njihovu zamku.

DNEVNI HOROSKOP ZA 1. NOVEMBAR 2020: PARTNER VAM ČESTO PRIGOVARA NA PONAŠANJU ILI PROPUSTIMA

DNEVNI HOROSKOP ZA 2. NOVEMBAR 2020: PARTNER JE LJUT ZBOG VAŠEG NONŠALANTNOG PONAŠANJA