in ,

AKO ŽELITE DA SMRŠATE LAKO IZBACITE KAFU I PIJTE OVAJ NAPITAK

Baš kao kafa, crni čaj može da zadovolji vašu jutarnju potrebu za kofeinom, a ujedno će uticati na rad metabolizma i podstaknuti mršavljenje.

Prema pisanju portala “Riders dajdžest” (Reader’s Digest), zbog visokog sadržaja kofeina, crni čaj je idealan napitak za razbuđivanje i podizanje energije ujutro.

On može poslužiti kao zamjena za kafu, a nikako ne treba zanemariti njegov cjelokupan uticaj na organizam.

Istraživači sa Univerziteta Kalifornija su dokazali da crni čaj može da proizvede zdravu bakteriju u crijevima i podstakne bolji rad metabolizma.

Mršavljenje uz crni čaj

“Crni čaj pokreće rad mikrobioma (mikroorganizama u metabolizmu), koji poboljšavaju zdravlje i smanjuju tjelesnu težinu. Za ljubitelje crnog čaja, ovo je samo još jedan razlog zašto treba da nastave svoju dobru naviku”, rekla je doktorka Zaoping Li, voditeljka Centra za ljudsku ishranu na Univerzitetu Kalifornija.

Osim što se crni čaj najprije pije u kombinaciji sa mlijekom, mnogi nutricionisti savjetuju da ga začinite i limunom. U kombinaciji sa vitaminom C, to će imati još veći uticaj na metabolizam.

Ipak, oni napominju da bi dnevno trebalo da popijemo jednu do dvije šolje. Trudnice, kao i ljudi koji su osjetljivi na kofein bi trebalo da pripaze.

UVJERITE SE SAMI ZAŠTO JE KUPOVINA PREKO INTERNETA RIZIČNA

TEST KOJI GOVORI ISTINU: IZABERITE PRSTEN I UPOZNAJTE PRAVU SEBE