in

BOLJE I SAMA NEGO OPET POVREĐENA: ZA SVE ŽENE KOJE ZAVRŠE VEZU PRE NEGO I POČNE

Možda se bojiš vezanja ili ne želiš da ispadneš naivna pa misliš kako bi mogao da ti se svidi svaki muškarac kojeg upoznaš.

Svaki put kad se muškarac ponaša malo čudno, kad ti pridaje puno pažnje ili ti govori lepe stvari, ti donosiš zaključke kako nije moguće da neko to radi bez skrivenih namera. Misliš kako je takav prema svakoj ženi. Na taj način svoje srce držiš na sigurnom. Imaš ozbiljnih problema s poverenjem. Ali nisi ti kriva. Muškarac iz tvoje davne prošlosti je uzrok tome.

Izigrao te kad si mislila da će vaša veza postati stvarna. Ti si to prihvatila s lažnim osmehom, ali si sagradila zidove oko srca i obećala sama sebi da nikad više nećeš verovati muškarcima.

Nikad nisi bila u pravoj vezi, bila si u nekoliko skoro pravih. Prekasno si shvatila kuda ida vaš odnos. Prekasno si shvatila da bi se i ti njemu svidela kad bi se još malo otvorila. Da nisi podigla te zidove, verovala bi da zaslužuješ da budeš voljena. Bez igrica. Bez pretvaranja.

Ne veruješ više da nekome možeš da se sviđaš na taj način. Da bi te neko voleo. Izabrao. Hteo da bude s tobom i ostao pored tebe. Misliš da nisi dovoljna. Možda se tako osećaš jer su drugi učinili da se tako osećaš.

Ili možda samo veruješ u to tako da nemaš očekivanja. Da nisi pogrešno protumačila da bi neko mogao da nešto oseća prema tebi.

Naučila si da budeš srećna s ljubavi koju daješ sama sebi i koju ti daju prijatelji i porodica. Ali ponekad ne možeš sebi pomoći i pitaš samu sebe „šta bi bilo da sam“?

Šta bi bilo da sam ih pustila u svoj život? Da sam im dala šansu? Da nisam pobegla? Da nisam odmah pretpostavila da žele da budu samo prijatelji? Šta ako su oni hteli više, a ja to nisam razmatrala jer nisam mislila da bi se nekom onakvom mogao svideti neko poput mene?

Šta bi bilo da sam bila dovoljno hrabra i dopustila da budem povređena, čak i ako je stvarno hteo da bude samo moj prijatelj? Šta bi bilo da sam bila dovoljno hrabra i rekla mu kako mi se sviđa i da je sve što želim? Šta bi bilo da sam mu prva poslala poruku i ostavila ponos po strani? Šta bi bilo da sam mu rekla kako se zaljubljujem i pitala ga oseća li on isto?

Sva ta pitanja mogu te vratiti u prošlost. Ali se svejedno stalno vrtiš u krug. Neko naiđe, razvijaju se povezanost i osećanja među vama, a ti prestraviš samu sebe i odeš.

Ovoga puta želiš drugačije. Želiš da sve bude jasno. Želiš sebi da daš priliku da osetiš nešto što pre nisi. Želiš da osetiš dobre i loše stvari koje dolaze s ljubavi. Ne želiš da priznaš, ali želiš da to osetiš. Bojiš se da ćeš opet biti izigrana i ispasti glupa. Ne želiš da se stvari završe pre nego počnu.

I sad shvataš, shvataš da je možda prekasno da nekome daš priliku.

10 SIGNALA KOJI UKAZUJU NA TO DA ĆE TE USKORO OSTAVITI

4 NAJBOLJE ČUVANE TAJNE: NAUČITE DA GA ZAISTA VOLITE