in , ,

DESET LOŠIH NAVIKA ZBOG KOJIH IZGLEDATE MNOGO STARIJE NEGO ŠTO JESTE

Čim stignemo do sredine 20-ih godina, mnoge žene požele da mogu da prestanu da stare. Naša koža dobija tanke linije i bore već u 20-im godinama, koje postaju mnogo očiglednije u 30-im i 40-im godinama. Što smo stariji, naša koža je sve opuštenija. Mnoge žene pokušavaju da to “poprave” kremama i losionima, dok druge prihvate to stanje. Nažalost, Holivud uživa da nam pokazuje žene u 50.im i 60.im godinama koje izgledaju kao da decenijama nisu starile. Naravno, one imaju lične trenere i šminkere, kao i lakši pristup plastičnoj hirurgiji ako se za nju odluče. Ako želite da prirodnim putem zadržite zdrav i mladalački izgled, pokušajte da promenite neke od vaših svakodnevnih navika.

10. Ne konzumirate hranu bogatu nutrijentima

Tokom života, naša koža je izložena brojnim faktorima: suncu, vetru, vodi i mnogim drugim. Dok bi se naša koža bila što bolje pripremljena da se suoči sa tim faktorima, moramo je zaštititi iznutra tako što ćemo unositi nutrijente iz voća i povrća.

9. Nosite stare brushaltere

Brushalteri se, kao i ostala odeća, rastežu. Uprkos činjenici da većina nas ovo zna, nastavljamo da ih nosimo i kada je odavno trebalo da ih bacimo. Nošenje starog, opuštenog brushaltera učiniće da izgledate starije, jer neće pružiti odgovarajuću podršku vašim grudima. Plus, oblik grudi se menja što smo stariji, pa možda više ne nosite istu veličinu kao kada ste poslednji put kupili brushalter – zato se uvek izmerite!

8. Nedovoljno sna

Svi znamo da manjak sna dovodo do otečenih oči i tamnih podočnjaka, ali takođe može imati dugoročne efekte na našu kožu. San je vreme kada se koža oporavlja, pa ako ne držimo dovoljno dugo zatvorene oči zatvorene, i naša koža će patiti.

7. Nošenje vrećaste odeće

Mnoge žene veruju da će nošenjem vrećaste odeće sakriti svoje nesigurnosti i učiniti da izgledaju atraktivnije, ali to nije tačno. Nošenje prevelike odeće učiniće da izgledate krupnije i starije nego što zaista jeste. Izbegnite ovo tako što ćete nositi odeću koja vam je tačna i u skladu sa vašom građom, bez obzira koje ste veličine. Tako ćete izgledati vitkije, zdravije i mlađe.

6. Ne pijete dovoljno vode

Konzumiranje vode ima mnogobrojne koristi, uključujući to da vas čini energičnijim i pomaže vam u mršavljenju, ali ima i veliki uticaj na vašu kožu. Mnogi od nas koriste losione kako bi hidrirali kožu, ali hidriranje iznutra je ono koje će učiniti da imamo mladalačku, zdravu kožu.

5. Unošenje previše šećera


Većina nas zna da prekomerna upotreba šećera dovodi do dobijanja kilograma, ali utiče i na naš izgled – dovodi do upala i stvaranja akni, što čini da naša koža izgleda mnogo starije.

4. Konzumiranje tamnih, zaslađenih napitaka

Gazirana pića i zaslađene kafe stvaraju mrlje na zubima i čine ih žućim zbog visokog sadržaja šećera. Ovako obojeni zubi mogu da vas učine značajno starijim nego što zaista jeste.

3. Pušenje cigareta

Skoro svi znaju da pušenje cigareta ima negativne posledice na zdravlje pluća, ali značajno utiče i na izgled kože. Koža postaje opuštenija, izborana, stvaraju se kesice ispod očiju, kao i podbradak.

2. Preterani piling

Piling je dobro uraditi s vremena na vreme kako biste uklonili mrtve ćelije, ali ako ga radite suviše često, to može biti veoma štetno za vašu kožu. Ako za piling koristite grube preparate ili previše jako trljate kožu, vi izlažete nove ćelije štetnim faktorima sredine, pa će važa koža izgledati krhko i starije.

1. Zaboravljate da svakodnevno stavite kremu za sunčanje

Apsolutno je neophodno da ljudi svakodnevno koriste kremu za sunčanje, nraočito ako provodite mnogo vremena napolju. Ako ne nosite kremu za sunčanje tokom cele godine, povećavate rizik od oštećenja kože i raka kože. Ne samo što možete dobiti zastrašujući melanom već će i vaša koža izgledati suvo i grubo.

STVARI KOJE HOROSKOPSKI ZNACI NEĆE NIKADA URADITI: OVAJ ZNAK TI NIKAD NEĆE OKRENUTI LEĐA

NAJSLABIJE TAČKE ZNAKOVA: RAK STRAHUJE OD POTCJENJIVANJA, STRIJELAC ZABORAVA