in

EKSKLUZIVNI INTERVJU: SEKA ALEKSIĆ OTKRILA NEŠTO ŠTO SMO MISLILI DA SE NIKAD NEĆE DESITI

U želji da svom sinu Jakovu podari brata ili sestru, pevačica Seka Aleksić nedavno je otpočela još jedan proces veštačke oplodnje, a iskoristila je priliku i da apeluje na sve žene koje imaju problem sa začećem da se odluče na isti korak

Kada poznate ličnosti pričaju o intimnim detaljima, a trudnoća i majčinstvo to jesu, postavi se pitanje motiva. Da li je to dobar povod da se bude u medijima ili žele da, govoreći o svom iskustvu, drugim ljudima daju podstrek, navedu ih na pomisao “ako je ta osoba mogla da se izbori sa tim problemom, moći ću i ja”?

Kada je reč o pevačici Seki Aleksić (36), ova dilema ne postoji, jer već godinama ima ljubav publike i pažnju javnosti. Upravo zato je, prošle nedelje, na pravi način dočekana njena izjava da počinje pripreme za vantelesnu oplodnju. O razlozima, zbog kojih je odlučila da s publikom podeli ovu novost, majka jednogodišnjeg Jakova, koga ima u braku sa Veljkom Piljikićem, tom prilikom je rekla:

– Apelujem na sve žene koje imaju sličnih problema da se što pre jave lekaru i počnu s tim procesom, jer su godine veoma važne. Kažu da su za vantelesnu oplodnju važne tri stvari: prva je godine žene, druga je godine žene i treća takođe godine žene. Dakle, drage moje, ne čekajte, ne oklevajte, ne plašite se! Apsolutno je bezbolno, hormoni koji se ženama daju su minimalni i uopšte ne utiču na vašu kilažu.

O istoj temi, samo godinu dana ranije, Seka je govorila:

– Osećam odgovornost da objasnim, posebno mladim ženama, jer sam stekla utisak da je vantelesna oplodnja tabu tema kod nas. To nije ništa što čovek treba da krije.

Da je Seka Aleksić osoba od koje o vantelesnoj oplodnji mnogo toga može da se sazna, poznato je odavno, jer je upravo na taj način i postala majka malog Jakova, koji je rođen 24. septembra prošle godine. Pre njegovog začeća, imala je nekoliko neuspelih pokušaja, ali nikad nije izgubila veru da će roditi dete. Trenutaka kada je shvatila da će se njena najveća želja ispuniti, ovako se sećala:

– Čovek se istovremeno šokira i oduševi. Nama je Bog uslišio želju kada je to bilo najbolje za nas i zaista verujemo da je tako. Ne treba praviti planove i sa sigurnošću nešto očekivati. Naša vera uči nas da su ljubav i strpljenje dve najbitnije stvari koje moramo imati u sebi. Veljko i ja smo to naučili i tako godinama živimo.

Na važnost strpljenja ni sada nije zaboravila. Naglašava da je poznato da proces vantelesne oplodnje nije brz, te da se nada da će – uz medicinske stručnjake i njenu doktorku Gocu Ivanović – lepe vesti stići početkom godine. O svojoj doktorki govori s mnogo poštovanja i ljubavi, napominjući koliko je važno kad je lekar fin, ljubazan, ume da uteši i ulije vam poverenje.

Seka je žene koje razmišljaju o vantelesnoj oplodnji ohrabrila i informacijom da taj proces uopšte ne povećava mogućnost da trudnoća bude rizična. Pevačica ističe da on ili uspe ili ne, a sam tok njene prve trudnoće bio je kakav se samo poželeti može. U avgustu prošle godine, dakle nešto više od mesec dana pre no što će Jakov doći na svet, za naš magazin je ispričala:

– Prvih osam nedelja imala sam blage mučnine i spavala po dvanaest-trinaest časova dnevno. Rekord mi je čak sedamnaest sati, s kratkim tridesetominutnim buđenjem, ali posle dva meseca svi ti simptomi su nestali i sada samo uživam.

skreno se nadamo da će tu vrstu uživanja osetiti tokom sledeće godine. Sigurni smo da će se i ovog puta, kao i tokom prošle trudnoće, setiti reči profesora Vladete Jerotića, koje je tada čak podelila na svom Instagram profilu:

– Fetus sve pamti i izuzetno je važno da majka nosi dete radosno. Pazite, nije isto radosno i veselo. Koliko god može, treba da ga nosi s radošću. Podrazumeva se da je otac isto tako važan i oboje bi trebalo da podjednako žele bebu. Nije bitno samo kako se majka u trudnoći hrani, vrlo je važno i kako se oseća jer ona svoje emocije prenosi na fetus. Znate kako, ako je majka ljuta, dete se sklanja na kraj posteljice, a kada je srećna, ono se penje ka srcu. To su snimili naučnici.

Seka je za Blic izjavila i da maleni Jakov dosta liči na svog tatu, kao i da bi ona volela da rodi i jednu devojčicu.

– Apsolutno je isti tata, na mamu ne liči uopšte. Nema ništa moje. Rodiću sebi devojčicu koja će da liči na mene, Jakov je na tatu pa ćemo biti podeljeni po liku – kroz osmeh je rekla Seka za Blic.

5 RAZLOGA ZAŠTO ŽENE VARAJU MUŠKARCE KOJE VOLE

EKSKLUZIVNI INTERVJU: ELIF JE U PRAVOM ŽIVOTU IZGUBILA BEBU A OVO JE NJEN MUŽ