in ,

GENERALNO SREĐIVANJE TVOG ŽIVOTA: IZBACUJEMO SMEĆE IZ PROŠLOSTI, SADAŠNJOSTI I BUDUĆNOSTI

U punu čašu ne možete uliti vodu. Ovo je jedan od osnovnih principa bilo kakvih promjena. Ne možemo kardinalno promijeniti život ako djelujemo pod kaotičnim teretom prošlosti.

Vaša životna slagalica uvijek će se slagati u istu sliku, ako ćete koristiti iste elemente, ma koliko ih izmiješali na početku, piše uspesnazena.com.

Započnite svjesno stvaranje sebe i svog novog iskustva izbacivanjem smeća iz vašeg života: na fizičkom, energetskom i mentalnom nivou.

Nekontrolirano gomilanje prošlosti dovodi do dvije stvari:

1. Beskonačnog reproduciranja prošlosti

2. Usporavanja brzine života

Gledate druge koji stižu sve brže od vas i ne razumijete kako to uspijevaju. Životni uspjeh i realizacija, mogući su samo u najbržoj brzini.

Ima smisla generalno srediti život u sve tri dimenzije: u prošlosti, u sadašnjosti i, nemojte se iznenaditi – u budućnosti.

Tako je, u vašoj budućnosti već su nagomilani problemi u obliku vjerovanja u njih, ali i to treba srediti. Predlažem da počnete sa sadašnjošću.

Ona je stvarna, sada i ovdje. Kompletno čišćenje tekućeg trenutka od smeća, pridodat će vam primjetnu snagu i svježu energiju, a ona će vam itekako biti potrebna. A sada detaljnije.

Čime će ovog vikenda biti angažirani oni koji ozbiljno namjeravaju sastaviti novu slagalicu svog iskustva:

1. Bacamo smeće

Oslobađamo se svog smeća. Za početak – iz svoje kuće. Bacamo, dijelimo, odnosimo. Ali, ne po principu: „Spakirat ću u kutiju pa kad budem imala vremena odnijet ću u Caritas. Zaista pakiramo i nosimo. Ništa ne ostavljamo na listi „čekanja“.

Što je smeće?

To je sve što ne koristite. Hajde, ovako: sve ono što niste koristili tijekom cijele godine treba ukloniti-podijeliti-prodati-baciti:

1. Odjeća koju ne nosite. A ona, složit ćete se, zauzima solidan dio, pogotovo u ženskoj garderobi, i otprilike dijeli se na:

2. Veći dio suvenira, osim onih koje stvarno stvaraju udobnost u interijeru (to je sigurno manji dio onoga što imate).

3. Neodgovarajuće ili zastarjelo posuđe, kuhinjski pribori, aparati.

Što više izbacite, bolje za vas. Shvatite, svaka stvar, doslovno svaka, to je djelić vaše energije, gledajte na njih trezveno, i uzimajte u svoje novo iskustvo samo ono što je vama zaista potrebno i što će vas radovati. Pristupajte svim stvarima sa pitanjem: „Želim li ostaviti ovu (staru) energiju ili neka na njeno mjesto dođe nova?“

U punu čašu ne možete uliti vodu. Koliko izlijete, toliko ćete i uliti. Ako budete pohlepni, nemojte se iznenaditi, što veće promjene jednostavno neće imati mjesta za ulazak.

U principu, generalno sređivanje kuće, to je igra s nazivom: „Koliko sam spremna pustiti novo iskustvo u svoj život“. Koliko bacite – na toliko ste i spremni.

Usput, ovo se odnosi na sve vaše prostore, uključujući radno mjesto u uredu, vikendicu, automobil, brod ili što već posjedujete.

2. Bacamo datoteke

Bacanje smeća – to je svečanost. Vrijeme je da se izbace datoteke!

Koliko dugo vremena provodite sjedeći za računalom? To je vaš prostor, iako virtualan, on je također dio vaše energije. Navikli smo sve skladištiti u računalo. Što baciti? Hard disk je dovoljan za sve.

Ovdje je princip isti: čišćenje – je oslobađanje energije. Ostavite samo ono što vam se sviđa i što je dragocjeno. Zašto čuvati film koji vam se ne sviđa? Zašto čuvati neke stare i bespotrebne datoteke? To je sve dio vas. Nosimo sa sobom shvaćajući da što je veći teret, time je sporija brzina, ili ćemo ustupiti mjesto novome?

3. Filtriramo dolaznu informaciju

Informacijska intoksikacija – niste čuli? To je rasprostranjena bolest kojom su mnogi sada zaraženi. Oni čitaju na društvenim mrežama sve redom, beskonačno dijele citate velikih ljudi, potpuno atrofiraju mogućnost da čuju glas svoje duše.

Informacija posjeduje sposobnost akumuliranja, ona nigdje ne ide iz naše podsvijesti, zato je treba temeljno filtrirati.

Ostaviti samo ono što je vrijedno, i odmah početi s realizacijom – onda nas ona uči i razvija naš um. U suprotnom, zakrčuje kanale, stvarajući moćnu informacijsku buku. To dovodi do pojave grešaka na putu, zbog nemogućnosti da se čuje glas svoje duše.

Zato danas preporučujem da učinite sljedeće:

  • Sredite svoju listu prijatelja
  • Uklonite praćenje koje vam ne odgovara i ne inspirira vas ni na što. Ponekad i ne znate zašto ste ih uopće dodali za prijatelje.
  • Očistite svoje zidove
  • Obrišite ili uklonite ljude čiji vas postovi nerviraju. Posebno one koji dijele negativne vijesti.
  • Opredijelite se za listu blogova i stranica koje namjeravate čitati.Ni u kom slučaju ne treba to biti po principu: „Mene su dodali – dodam i ja, i čitat ću.“ Ne! To treba biti izbor kvalitetnih izvora koji vas upotpunjuju i raduju. Ovu listu, također, treba s vremena na vrijeme čistiti i popunjavati novim izvorima.

4. Završavamo nezavršene poslove

Važno je završiti sve poslove s popisa „očekivanje“: ili promijeniti ih u status „u procesu“ i realno to učiniti. Najbolje je riješiti za sebe da je u ovoj fazi ta stvar završena i vi je više ne radite, nego vučete za sobom taj teret.

Morate osjetiti iznutra da su svi vaši poslovi završeni, aktualni procesi u realizaciji, tako da ne ostaje suvišnih pitanja. Ovo je „prva brzina“ da se približi pitanju: „Što ja želim u ovom životu?“. I kretati se ka svjesnim promjenama.

Proces generalnog spremanja sadašnjosti, sastoji se od dva ključna elementa: oslobađanja smeća na svim razinama i organizacija svojih obaveza, uključujući i dolazni informacijski protok.

Ugodite svoje kanale tako da primate samo kvalitetnu, korisnu informaciju u optimalnim količinama i uvidjet ćete kako će se preobraziti vaš svijet.

Stvoriti sebe ponovo, moguće je samo u tom slučaju ako razumijete da vam staro iskustvo nije savjetodavac.

A sada, vrijeme je za generalno čišćenje!

ODLAZITE NA VRIJEME, NE ZADRŽAVAJTE NIKOGA: SVE DOLAZI KAD TREBA

NEMOJ IZGUBITI SEBE: ŽIVOT POČINJE TEK KADA PRESTANEŠ UGAĐATI DRUGIMA