in

GODIŠNJI HOROSKOP ZA 2023. GODINU: Promenjiva, prepuna ljubavnih iskušenja, životnih izazova i doživljaja koje ćeš pamtiti zauvek!

RIBE ♓

Godišnji horoskop za Ribe za 2023. godinu poručuje ovom znaku da mogu ove godine napraviti ono što su čekali godinama i ispuniti svoje ciljeve na svim poljima, samo ako to žele. Da se ne lažemo, drage Ribe – ovo je vaša zlatna godina! S oba vaša planetarna vladara, Jupiterom i Neptunom, koji se susreću u vašem znaku, a to se događa vrlo rijetko, uskoro ćete primiti sve kozmičke blagoslove. Glavno razdoblje manifestacije stiže između 6. travnja i 2. svibnja, kad i Venera posjećuje vaš znak. Kako ćete doživjeti rast u mnogo različitih oblika, vaš će se osjećaj duhovnosti uvelike produbiti. Pazite na tranzit Veste, asteroida duhovne predanosti, u svom znaku između 24. svibnja i 21. kolovoza, a zatim ponovno od 20. studenog do 31. prosinca. Kako započinjete novi ciklus na duhovom putu, Vesta će vam pomoći u tome održavajući svoj unutarnji plamen želje živim.

Zvijezde za 2023. godinu predviđaju Ribama da je ova godina otvaranja i novih stvari u životu, štoviše, nekih koje ne biste mogli ni pomisliti. Trebate biti fokusirani na važne stvari, tako da se nadamo da ćete shvatiti ako morate raditi i nedjeljom ponekad, jer će se sve višestruko vratiti na kraju godine. Ne zaboravite jednu jako važnu stvar – odlično radite s ljudima koji vam odgovaraju, tako pažljivo birajte društvo i nebo će vam biti granica, ništa manje od toga.

Mnogim Ribama 2023. godine postaje jasno da se trebaju više nego ikad pregrupirati, prilagoditi vlastitim vrijednostima i nekim starijim ciljevima ili snovima koje su možda izgubili putem ili napustili iz bilo kojeg razloga. Jupiter i Saturn prolaze kroz vašu 12. kuću (duhovnost, podsvijest, izolacija, kronične bolesti, iscjeljenje, bezuvjetna ljubav) i pomažu vam da vratite unutarnju ravnotežu i redefinirate smjer u kojem idete u životu u skladu sa svojim najdubljim duhovnim vjerovanjima. Saturnov tranzit kroz vašu 12. kuću utoliko je značajniji jer Ribe često teže izgubiti se u produljenim snovima, idealima i maštarijama, izbjegavajući stvarnost ili njezine manje ugodne dijelove. U tu se svrhu Saturn može pokazati vrlo dobrim sidrom, a energija koju vam daje pomaže vam da unutar konkretnih rješenja pronađete izlaz iz bilo koje egzistencijalne krize i / ili da preuzmete odgovornost za smjer u kojem želite ići dugoročno.

Tijekom 2023. godine Uran – vladar 12. kuće Riba – stvara napete aspekte s Jupiterom i Saturnom, što pokazuje da biste se mogli nositi s neuobičajenim događajima ili situacijama namijenjenim isprobavanju nekih vaših starijih ili zastarjelih ideja kako bi vas izveo iz zone udobnosti i natjerati vas se da se suočite s nekim stvarnostima koje više ne možete poricati. U tu svrhu kvadrat Uran-Saturn (6. veljače-3. ožujka, 1. do 26. lipnja i 16.-24. Prosinca) predviđa neke događaje koji vam mogu pomoći da shvatite gdje se držite ideja koje se ne temelje na stvarnosti. Ako inzistirate na tome da se držite tih ideja, riskirate drastično ograničiti izglede za napredak i razvoj sebe – kako na osobnoj tako i na profesionalnoj razini – i na kraju donijeti pogrešne odluke koje vam dugoročno mogu naštetiti. Uran je u tranzitu 3. kuće Riba (komunikacija, učenje) još od 2019. godine, a kvadrat koji čini sa Saturnom 2023. povoljan je za Ribe koje su spremni naučiti nove stvari, čak iako se zapravo ne podudaraju s nekim osobnim stvarnostima. Istraživanje svojih emocionalnih korijena, prošlosti i veza s roditeljima ili obitelji savjetuje i tranzit Sjevernog čvora kroz 4. kuću Riba.

Sve ove stvari navode na zaključak da možete graditi nešto što je čvrsto samo na temeljima koji imaju čvrstu unutarnju osnovu, i autentične vrijednosti. Ponekad vam se može činiti da je sve nejasno i nesigurno, ali to je samo učinak emocionalnih sukoba izazvanih starijim ranama s kojima se morate ozbiljno nositi 2023. Za neke Ribe mogla bi se dogoditi dragocjena pomirenja s voljenima ili s vlastitim odabirom iz prošlosti. Jupiter, tradicionalni vladar Riba, prolazi kroz vaš znak na kratko (14. svibnja – 28. srpnja), a zatim se 29. prosinca 2023. ponovno prebacuje u Ribe, gdje će ostati do svibnja 2023. Taj tranzit otvara nove perspektive dugoročno i pomaže vam da postanete optimističniji u otkrivanju motivacije koja vam je potrebna kako biste bili ustrajni i realni u svladavanju problema s kojima ste se bavili u posljednje vrijeme.

Zaposlene Ribe, kao i oni koji trenutno traže posao, mogu naići na probleme na ovom polju. Izbjegavajte svako agresivno ponašanje na poslu, pokušajte se dobro slagati sa svim suradnicima. Ako to ne učinite, može doći do gubitka posla. Ako želite promijeniti tvrtku, velike su šanse za to, ali svakako pažljivo istražite sve o novoj tvrtki i uvjetima koje nudi.

S Jupiterom u financijskom polju, između svibnja i listopada možete imati dobre financijske prilike. Iskoristite ih, ali nemojte trošiti previše. Na poslu su lipanj i kolovoz povoljni mjeseci za traženje novih prilika i priznanje. Ako tražite posao, iskoristite početak godine za osnivanje rezervnog fonda. Od svibnja nadalje može doći do neke financijske dobiti, bilo od ulaganja, prodaje ili neke prilike za posao. Za one koji rade ili studiraju, možete imati povećanje zarade od svibnja do listopada. U lipnju i kolovozu može doći do priznanja i mogućnosti povišice. Za studiranje će ove godine biti povoljno.

Pred vama je godina ljubavnog preporoda, iako će u njoj biti uspona i padova, uglavnom prouzročenih vašom sklonosti idealiziranju. U većem dijelu godine naći ćete ravnotežu između maštarija i realnosti te shvatiti da je na vama zadatak da unesete u odnos više romantike. Sanjate li o odlasku pred oltar ili o prinovi, to bi vam se moglo ostvariti. Oni koji već dugo nisu zadovoljni u vezi smoći će hrabrosti iz nje izaći. Samci bi mogli krajem travnja i u listopadu upoznati osobu koja će im zadovoljiti najluđe snove.

Tijekom godine na ovom polju bit će stresnih razdoblja. Zbog posla i drugih obaveza nećete imati dovoljno vremena posvetiti se obitelji. To se može odraziti na narušene odnose s nekim članovima obitelji, posebice djecom. A u iskušenje će doći samo bračni parovi, pa treba izbjegavati svađe. Kod mladih Riba moguće je proširenje obitelji.

Moći ćete ostvariti ono čemu težite. Smiješi vam se prilika da poboljšate inancijsku situaciju i povećate prihode. Ukazat će vam se nove poslovne prilike i slobodno u vezi s njima budite vrlo izbirljivi. To vam čak i savjetujemo. Ne prihvaćajte ponude koje navodno nude dobru zaradu, ali vas na bilo koji način ograničavaju. Idite za onime što vas može ispuniti kao osobu i omogućiti vam da iskažete vlastitu kreativnost. Uspjeh vam se smiješi u onome što radite s užitkom.

Jupiter u vašem znaku (osim perioda od 11. svibnja do 29. listopada, kada će biti u Ovnu, pa će vam se opet vratiti) učinit će da uživate u životu, lijepim prilikama za razvoj, sretnim vezama i svemu dobrom i lijepom. Stoga budite otvoreni i spremni na svaku vrstu suradnje, jer će vam to dobro doći. S Neptunom u vašem znaku tijekom cijele godine, zaista ćete biti vrlo, vrlo empatični, a neki će gotovo na vlastitoj koži osjetiti kako su drugi oko njih. Vaši će unutarnji uvidi biti jaki, a slušajući sebe znat ćete kome pristupiti ili od koga otići. Vaš privatni život bit će duboko isprepleten sa spomenutim, a vi ste prve prave Ribe koje ne samo da sanjaju, već i točno znaju o čemu se zapravo radi. Venera će vas oplemeniti od 6.4. do 3.5, ponovno od 19.7. do 12.8, te od 24.10 do 17.11.

Prva polovina godine će vas činiti osetljivim na hladnoću. Moguća je lakša prehlada i loša cirkulacija u zimskim mesecima. Tokom proleća vam se savetuje više kretanja i rekreativne fizičke aktivnosti. Tokom letnjeg perioda ćete biti osetljivi na stres, pa su moguće psihosomatske smetnje. Jesen vam donosi osetljivost disajnog i probavnog sistema. Vaša ishrana u narednih godinu dana bi trebalo da sadrži namirnice koje su bazne, kako biste imali neophodnu ravnotežu. Meso i mlečne proizvode uzimajte umereno. Uglavnom će vam prijati voće kao su mandarine, ananas, lubenice, jabuke, kajsije i kupine. Od povrća jedite sočivo, grašak, brokoli i zeleno povrće. Uzimajte masline, E vitamin i mineralnu vodu. Srećni brojevi: 3, 8, 14, 19, 22

RIBE ♓ – VELIKI GODIŠNJI HOROSKOP ZA 2023: Ljubav, život, novac i zdravlje

KRATKI LJUBAVNI HOROSKOP DO KRAJA 2022: U samo jednoj rečenici sve će ti se samo reći…