in

GODIŠNJI HOROSKOP ZA 2023. GODINU: Promenjiva, prepuna ljubavnih iskušenja, životnih izazova i doživljaja koje ćeš pamtiti zauvek!

BLIZANCI ♊

Godišnji horoskop za 2023. za Blizance kaže da donosi zanimljiv potreban poguranac u pravom smjeru. Naravno ne ide baš tako jednostavno, bit će tu svega, i problema i zezancije, no na kraju cijele priče bit će dobro. Prisutnost Crnog Mjeseca Lilita u vašem znaku dovodi vas u dodir s dubljim osjećajem moći, a to razdoblje traje sve do se nastavlja do 14. travnja. Iskoristite ovu svetu žensku energiju na najbolji način tako što ćete odgovore potražiti u astrologiji, tarotu ili bilo kojoj drugoj ezoteričnoj praksi koja će probuditi vašu unutarnju vatru. Merkur, vaš vladar, ove će godine tri puta krenuti u retrogradnu putanju (14. siječnja, 10. svibnja, 9. rujna) tražeći od vas da se dublje zamislite o svojim motivima. Budući da će vam se život juriti nevjerojatno brzo, iskoristite ta vremenska razdoblja da se odmorite od života i isplanirajte odmor na plaži.

Blizancima je uvijek posao na drugom mjestu, jer imaju toliko interesa da ne stižu napraviti ništa konkretno, a iza njih uvijek ostaje kaos… no, ne ove godine. Nisu oni postali pametniji ili mirniji, jednostavno im je takva godina da će moći raditi gotovo što žele – veći dio godine će Jupiter biti u njihovoj kući karijere i akcija u inozemstvu, tako da nije nemoguće otići negdje malo dalje poslom… što je sigurno zanimljivo.

2023. godine, dok Jupiter i Saturn tranzitiraju njihovu 9. kuću (ideje, vjerovanja, životna filozofija, religija, visoko obrazovanje, putovanja, veze u inozemstvo), Blizanci imaju puno energije kako bi razvijali svoj intelekt, osobni razvoj i mijenjali svoju perspektivu na stvarima na temelju kojih orijentiraju svoj život. Favorizirani su studiji i akademska bavljenja, istraživački ili doktorski programi (ako ste odlučili dalje proučavati određenu temu ili područje) i zanimanja koja se odnose na izdavaštvo. Interakcije s drugim kulturama ili s kvalitetnim mentorima također vam mogu pomoći da se bolje upoznate i izoštriti neke ideje i koncepte ili prevladati neke unaprijed stvorene ideje koje vas ograničavaju. Za vas 2023. godina dolazi s prilikom da proširite svoje intelektualne horizonte i obogatite svoje znanje. Znatiželja se može konstruktivno kanalizirati uz pomoć Saturnove energije tako da vodi dobro strukturiranom intelektualnom bogaćenju s dugoročnim blagotvornim učincima. Saturn također pomaže Blizancima da postanu realniji što se tiče projekata, snova i dugoročnih očekivanja. Uran – vladar Blizančeve 9. kuće – prolazi kroz 12. kuću dugoročno (od 2019. do 2026.), a između 13. i 22. siječnja 2023. čini napeti aspekt s Jupiterom. Zatim, između 6. veljače i 3. ožujka, 1. – 26. lipnja i 16. – 24. prosinca, Uran pravi kvadrate sa Saturnom.

Ovo su najbolja vremena za napuštanje nekih uvjerenja (posebno vezano za odnose i novac) koja više ne rade u vašu korist. Vrlo je vjerojatno da zaključujete da neke teorije i ideje za koje ste se držali više nisu provjerene u praksi ili dobivate informacije koje ruše neke ideje i prisiljavaju vas da izađete iz zone udobnosti. Možda će vas i prozivati da govorite jedno, a radite drugo, a može vam se predložiti da (prije svega) svoj novac stavite tamo gdje su vam usta. Neki Blizanci mogli bi proći pravi kulturni, vjerski ili filozofski šok 2023. godine, što će potaknuti duboke promjene u njihovoj osobnosti, svjetskim idejama, pa čak i u načinu na koji vide sebe. Putovanja također mogu biti zanimljiva za Blizance 2023. godine, s neočekivanim događajima, ali i s ograničenjima koja mogu uzrokovati nelagodu. S druge strane, neko putovanje ili odmor mogli bi prouzročiti mnogo dublja iskustva i puno više značenja nego što ste mogli očekivati.

Znak Blizanaca označen je 2023. pomrčinom Sunca 10. lipnja, što potiče obnovu posebno na mentalnoj razini (jer Sunce je vladar Blizančeve 3. kuće – kuće razmišljanja i komunikacije). Tako ćete dobiti priliku pogledati se iz novog kuta i revolucionirati u načinu na koji izražavate svoje ideje, stavove i mišljenja. Merkur – vladar Blizanaca – nalazi se u retrogradnom kretanju kroz vašu 12. kuću između 30. siječnja i 21. veljače, i kroz vašu prvu kuću između 30. svibnja i 23. lipnja. Ovi retrogradni pokreti sugeriraju da morate puno posla obaviti na sebi i učinit će trajne promjene u svim područjima vašeg života. 2023. Jupiter nakratko tranzitira (14. svibnja – 28. srpnja) Blizančevu 10. kuću (karijera, ciljevi, društveno-profesionalna reputacija), a zatim se vraća u 9. kuću. Jupiter 29. prosinca ponovo prelazi u vašu 10. kuću gdje će provesti godinu dana, što znači da će se učinci ovog tranzita osjetiti 2023. godine. Kao rezultat, gledate događaje od kojih će Blizanci imati koristi u profesionalnom razvoju i (pre) orijentaciji u životu uglavnom. Jupiterov tranzit kroz vašu 10. kuću također ima pozitivan utjecaj na veze, partnerstva bilo koje vrste, a pažljivo revidiranje odnosa moglo bi biti jedna od glavnih tema ljetnih mjeseci 2023. godine.

Dvije pomrčine u vašoj prirodnoj 6. kući posla i radnog mjesta 16.5. i 25.10. vjerojatno će donijeti neke promjene ili nove mogućnosti vezane uz to. Postići ćete veliki uspjeh, ali ćete se morati i potruditi. Samo ako uložite trud i trud, rezultati neće izostati. Neće vam biti teško raditi jer nakon 21.8. Mars će ući u vaš znak i ostati tamo dosta dugo (dulje nego inače), odnosno do kraja godine. Imat ćete snage za dvoje, ali pazite da ne pregorite i zaboravite na redovite pauze. Jupiter i Neptun u vašoj prirodnoj 10. kući karijere dobar dio godine donosit će mogućnost zabluda ili nejasnoća, stoga pazite da uvijek imate čiste račune i jasan i jednostavan odnos sa svojim šefom.

Iskoristite početak godine kako bi procijenili svoje troškove. Venera u retrogradnom kretanju može otežati priljev novca ili ćete možda imati iznenađenja s neočekivanim troškovima. Pokušajte se ne zaduživati, pogotovo do kraja siječnja. S druge strane, ako znate pregovarati, možete otplatiti dugove. S ulaskom Marsa u Blizance, od kolovoza biste mogli imati dobre profesionalne prilike, ali ćete morati riskirati. Veljača, ožujak i prosinac mjeseci su najvažnijih trenutaka u karijeri, stoga pripazite. Za one koji traže posao, mjeseci veljača i ožujak obećavaju karijeru, jer ciljevi i svrha kod žena Blizanaca postaju jasniji, bilo za posao ili učenje. S Jupiterom u tranzitu u Ribama do svibnja ćete moći iskoristiti prilike koje će se ukazati, iskoristite ih! U prosincu se mogu pojaviti i ponude za posao. Za one koji rade ili studiraju, unapređenja i priznanja mogu se dogoditi u razdoblju od veljače do ožujka, pa čak i sve do svibnja. Kao i poslovna putovanja ili tečajevi. Listopad i studeni su pozitivni mjeseci za organiziranje rutina, zadataka i poboljšanje odnosa s kolegama, partnerima i šefovima.

Godina pred vama bit će vrlo promjenjiva, prepuna iskušenja, izazova i zanosnih doživljaja. Proljetni mjeseci bit će posebno uzbudljivi. Osjećaji će imati presudan utjecaj na sve što budete radili, a nerijetko ih nećete moći obuzdati ni kontrolirati. Upoznat ćete osobu koja će vam uzburkati krv u žilama, no s kojom nećete moći lako ostvariti skladan odnos. Početak jeseni bit će ključan za razvoj vaše veze. Zauzeti će se susretati s brojnim kušnjama, a jedna od njih bit će bivši ljubavnik koji će vam se htjeti vratiti. Pazite da ne donesete nerazboritu odluku.

Više ćete vremena posvetiti obitelji, to će vam biti prioritet. Pozitivna energija će kružiti i imat ćete osjećaj da se nikad bolje niste slagali. Ideja o obiteljskom biznisu također je vrlo dobra, kažu astrolozi.

Tranzit Jupitera kroz Ribe i Ovna stavlja naglasak na vaš profesionalni uspon i odnose koje ostvarujete putem posla. Mogli biste ostvariti poslovni odnos s prijateljima ili se zbližiti s ponekim kolegom. Tijekom ljetnih mjeseci bavit ćete se humanitarnim radom i društveno korisnim aktivnostima. To će vam donijeti važne kontakte koji će vam pomoći u karijeri ili privatnom biznisu. Podići ćete na višu razinu svoj umjetnički talent ili hobi.

Kao što smo već rekli, ova godina bit će komplicirana i puna padova. Slobodni predstavnici ovog znaka će tijekom godina upoznati puno ljudi kojima će to biti zanimljivo na prvu loptu, no ubrzo će shvatiti da se na njih ne isplati trošiti vrijeme. Bit će puno razočaranja, ali kraj godine će donijeti još povoljnije prilike. Zauzeti Blizanci će imati problema u komunikaciji s partnerom. Slijedit će svađe zbog najsitnijeg detalja, a ako uspijete biti mirni, prekid je nenajavljen. Venera vam je sklona od 7.3. do 6.4., posebno od 24.6. do 19.7, te ponovno od 30.9. do 24.10.

Tokom marta i aprila bićete podložni pojačanoj osetljivosti na stres, a moguće su i reumatske tegobe, kao i povrede. Nakon toga sledi period stabilnosti, da bi od jula do septembra vaš imunitet bio u padu. Moguće su upale u predelu grla u urološke smetnje. Ostatak godine vam donosi promenljivo zdravlje. Bićete skloni prehladi. Više se odmarajte. Vaša ishrana bi trebalo da obuhvata raznovrsnu hranu i veće količine vitamina. Jedite više svežeg voća kao što su trešnje, jagode, kupine, borovnice, urme, pomorandže i banane. Orahe, suncokretove semenke i proso jedite često. Od povrća će vam prijati pasulj, spanać, crni luk, krompir, kupus i brokoli. Jedite više ribu, a manje meso. Izbegavajte mesne delikatese. Srećni brojevi: 4, 11, 16, 22, 25

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA, NA NAREDNOJ STRANI

RIBE ♓ – VELIKI GODIŠNJI HOROSKOP ZA 2023: Ljubav, život, novac i zdravlje

KRATKI LJUBAVNI HOROSKOP DO KRAJA 2022: U samo jednoj rečenici sve će ti se samo reći…