in

GODIŠNJI HOROSKOP ZA 2023. GODINU: Promenjiva, prepuna ljubavnih iskušenja, životnih izazova i doživljaja koje ćeš pamtiti zauvek!

VAGA ♎

Godišnji horoskop za Vagu za 2023. govori o godini koja će donositi prilično dobre vijesti za vas, i to na više područja života, jer će vaša urođena diplomacija zasjati u punom svjetlu i napraviti nešto dobro za vas. Najvjerojatnije ste doživjeli nekoliko iznenađenja u 2023., a u 2023. ovaj trend će se produbiti kako se vaša osma kuća transformacije aktivira Uranovim nestalnim utjecajem. Kad vam nešto što ne očekujete pokuca na vrata, sjetite se da će se, kada se jedna vrata zatvore, druga otvoriti. Sretni Jupiter u vašoj sedmoj kući pazit će na vas pružajući vam sjajnu podršku u obliku partnerstva, i romantičnog i poslovnog. Naposljetku, Vage, ove godine radi se samo o tome da se pomirite s time što znači iskoristiti svoju moć. Dakle, umjesto da dopustite da vas neočekivani slijed događaja pokosi, imajte vjere da vam svemir čuva leđa te da će naposljetku sve biti u redu!

Zvijezde za 2023. godinu predviđaju da ćete ove godine raditi na vrijeme, što je vama izuzetno važno – diplomaciju… i na radnom mjestu, zato možete sa svima (obično samo vi, nitko drugi). Druga važna stvar su dvije pomrčine Sunca ove godine koje će osobno biti usmjerene prema vama i novcu – i pokazat će da je vrijeme da dobijete malo više priznanja na poslu… u materijalnom smislu, naravno.

Astrološki kontekst godine pokazuje da je to dobar period za pridruživanje plesnom tečaju (ako ste strastveni u tome) ili za nastavak bavljenja nekim sportom. Ako mislite da bi takve stvari mogle biti opasne zbog pandemije, izvrsnu alternativu možete pronaći uz pomoć tehnologije jer Jupiter i Saturn prolaze kroz Vodenjaka, što znači znak koji je povezan s tehnologijom. Kao rezultat toga, osim plesa i sporta, područja u kojima možete iskazati zanimanje i dopustiti da vaša kreativnost procvjeta ona su povezana s IT-om, poput dizajna web stranica. Ako već neko vrijeme njegujete neki talent – književni, didaktički, umjetnički, tehnički i tako dalje – 2023. može zasjati i privući svima pažnju. Možete čak postati učitelj ili predavač u području koje vas zanima kako biste mogli podučavati ili pomagati drugima. Sve što ste do sada naučili stimulira vašu kreativnost, tako da imate priliku postati pravi inovator koji ima originalne pristupe i otvara nove puteve u svom polju. Gledajući na stvari iz druge perspektive, komunikacija s djecom (ako je uopće imate) može se poboljšati tijekom ove godine ili bi mogla pretrpjeti velike promjene jer oni također prolaze kroz period razvoja i redefiniranja svoje osobnosti.

Tijekom 2023. godine Uran prolazi kroz Vaginu 8. kuću i stvara napete aspekte s Jupiterom (između 13. i 22. siječnja) i sa Saturnom (između 6. veljače i 3. ožujka, 1. i 26. lipnja te 1. i 24. prosinca). Vrlo je vjerojatno da ćete osjetiti velik pritisak ili se nositi s teškim razdobljem što se tiče prihoda ili boli u srcu; s kojim god problemima se susretnete samo će pokrenuti briljantnu ideju koja vam pomaže otkriti kako otpustiti sve što vas muči ili ograničava u vašem srcu i u vašem životu. Na primjer, vlastite vas promjene mogu dovesti do umjetničke zrelosti ili zrelijeg pristupa vlastitoj kreativnosti. Mogli biste proći kroz neki neočekivani i teški događaj koji vam može pomoći da postanete zahvalni na onome što ste do sada dobili u životu i postanete spremniji da budete velikodušni s onima oko sebe. Gledajući na stvari s drugačijeg gledišta, astrološki kontekst 2023. godine pokazuje da mogu postojati događaji koji će vam pomoći da bolje razumijete što zrelost i odgovornost znače na emocionalnoj, ljubavnoj, materijalnoj, kreativnoj ili reproduktivnoj razini. Tri od četiri pomrčine 2023. aktiviraju vašu os znanja, što je posebno poticajno.

Pomrčina Mjeseca 26. svibnja 2023. aktivira Vagu 3. kuću (komunikacija, učenje, razmjene, transakcije, prijevozi, veze sa susjedima i članovima obitelji); istu kuću aktivira pomrčina Sunca 4. prosinca. Kao rezultat toga, mogli biste proći kroz krizu u vezi s braćom, sestrama ili susjedima ili osjećati nelagodu zbog svog radnog i životnog okruženja. Možete razmisliti i o ideji preseljenja, ali, s druge strane, možda je bolje više se uključiti u život zajednice u kojoj jeste. 10. lipnja 2023. godine, u 9. kući Vage dolazi do pomrčine Sunca (putovanja, visoko obrazovanje, vjerovanja, vjera, veze s inozemstvom), što vas može nadahnuti da proširite vidike, svoj život utemeljite na nekim novim principima, upišete se na fakultet ili steknete neki Magisterij ili potražite dublja značenja života i svoja iskustava.

Pomrčine u vašoj prirodnoj 2. i 8. kući dovest će do situacija u kojima ćete morati promijeniti ili svoj pristup novcu ili način na koji zarađujete, a isto se može primijeniti i na novi način dobivanja podrške drugih. Jupiter u vašoj prirodnoj 6. kući zaposlenja tijekom većeg dijela godine činit će vam ugodno na poslu, kao i s kolegama. Dugi boravak Marsa u Blizancima (od 21. kolovoza do kraja godine) dat će vam dodatnu energiju i neće biti zadatka koji ne možete obaviti besprijekorno. Uz dobar Saturn iz Vodenjaka mogući su rezultati koji će se dugo pamtiti.

Početkom godine trebali bi biti oprezni s financijama. S retrogradnom Venerom bit će neophodno napraviti financijski plan. Od svibnja nadalje Jupiter u sektoru rada može donijeti nove profesionalne prilike. Mjeseci srpanj i kolovoz povoljni su za karijeru, to su mjeseci priznanja. Financije dobivaju veći naglasak krajem godine, u studenom i prosincu. Za one koji traže posao, iskoristite početak godine kako bi isplanirali svoje profesionalne ili ciljeve vezane uz studij, te ih preispitali. Pazite na prilike koje se mogu pojaviti u razdoblju od svibnja do listopada. Za one koji rade ili studiraju početkom godine bit će važno preispitati planove i ciljeve. U mjesecima od svibnja do listopada mogu biti povećani zahtjevi na poslu. Procijenite što ima smisla, a što je stvarno dio vašeg djelokruga rada, jer može doći do frustracije.

Početkom godine bit ćete manje romantični nego inače. Zaokupljenost poslovnim i obiteljskim obvezama neće vam ostaviti vremena za intimno druženje s voljenom osobom, što bi moglo dovesti do udaljavanja. U ožujku ćete dobiti priliku rasplamsati strasti. To je ujedno i razdoblje u kojem će mnogi parovi početi razmišljati o prinovi. Samci bi se tijekom ljeta mogli upustiti u vezu temeljenu na strasti, no taj bi se odnos mogao brzo ugasiti. Listopad vam donosi ljubavno smirenje. Srest ćete nekoga tko će zadovoljiti vaše visoke kriterije.

2023. godina će obitelj još više zbližiti. Odnosi s obitelji i poznanicima značajno će se poboljšati. Vage će ove godine htjeti popraviti nešto u kući ili čak obnoviti svoj dom. Neke će Vage razmisliti i o kupnji stana na kredit.

Fokusirani ste na posao, no radne okolnosti bit će podložne previranjima. Unatoč povremenom stresu, nećete se moći požaliti jer će mnogi od vas ove godine prijeći na bolju poziciju ili radno mjesto. Iako će vas na novom poslu dočekati gomila obaveza i informacija, sve će vam to koristiti u budućnosti. Razdoblje od rujna do kraja godine pogodno je za učenje, školovanje i suradnju s inozemstvom.

Ljubavni život Vaga se ove godine konačno sređuje. Parovi koji su se tek počeli viđati svoju će vezu učvrstiti već početkom siječnja, a oni koji su u vezi duže od nekoliko godina odlučit će ili živjeti zajedno ili se vjenčati. Izbjegavajte besmislene svađe i pokušajte razumjeti partnera. Dobar Saturn iz Vodenjaka učinit će vas stabilnim tijekom cijele godine, iako će zbog njegovog položaja u vašoj prirodnoj 5. kući ljubavi, neki proći kroz neka iskušenja koja će zahtijevati zrelost. Vaša planeta Venera obogatit će vaš ljubavni život od 7.3. do 6.4, od 24.6. do 19.7, a posebno (kada ste u vašem znaku) od 30.9. do 24.10.

Jupiter će do maja prolaziti kroz vaše pole zdravlja i u prvoj polovini godine će vam osigurati stabilno zdravlje i jak imunitet. Nakon što 11. maja pređe u znak Ovna, biće neophodno da svakodnevno praktikujete fizičke aktivnosti kako bi održali zdravlje u dobroj formi. U drugoj polovini godine bićete podložni upalama, glavobolji i variranju krvnog pritiska. Vaša ishrana u narednih godinu dana treba da sadrži namirnice bogate proteinima. U svakodnevnu ishranu uvrstite jaja, jogurt, sir, soju, pirinač, pileća prsa, teletinu i govedinu, slaninu, ribu i morske plodove. Od povrća jedite grašak, spanać, sočivo i brokoli. Od voća jedite jabuke, maline, kruške, jagode i sušeno voće. Uzimajte B i D vitamin i magnezijum. Srećni brojevi: 5, 12, 17, 20, 26

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA, NA NAREDNOJ STRANI

RIBE ♓ – VELIKI GODIŠNJI HOROSKOP ZA 2023: Ljubav, život, novac i zdravlje

KRATKI LJUBAVNI HOROSKOP DO KRAJA 2022: U samo jednoj rečenici sve će ti se samo reći…