in

GODIŠNJI HOROSKOP ZA 2023. GODINU: Promenjiva, prepuna ljubavnih iskušenja, životnih izazova i doživljaja koje ćeš pamtiti zauvek!

STRELAC ♐

Godišnji horoskop za 2023. za Strijelca poručuje predstavnicima ovog znaka da je put promjena jedina sigurna stvar – do sadas nije bilo sjajno, no ove godine može biti genijalno ako sve naprvite kako treba. Ulazite u jednu od svojih najboljih godina do sada, dragi Strijelci! S vašim planetarnim vladarom, Jupiterom, snažno pozicioniranim u Ribama, imate svu kozmičku pomoć koja vam je potrebna da se dogodi nešto veliko. Ali bez obzira na to koje su vaše najdublje želje, postoji jedan glavni ključ za njihovu realizaciju, a to je imati jasan cilj! To je osobito važno sredinom travnja, kada biste se zbog vaše sklonosti pretjerivanju mogli izgubiti u kaosu. U 2023. rast, inspiracija i romantika na dohvat ruke su vam. Možete imati sve ako uspijete ostati realni, organizirani i ako ne budete skidali pogled s nagrade koja vas na kraju čeka!

Zvijezde za 2023. godinu predviđaju da ćete ove godine na poslu početi bolje raditi s drugim ljudima, što vam ponekad nije bilo moguće. No, kad pogledate koje su koristi od takvog rada, shvatili ste da je tako bolje, brže i kvalitetnije. Važno je da budete dovoljno fleksibilni i sve će vam biti lakše, a posljedično će i vaši rezultati biti bolji nego do sada. Zaboravite na multitasking, fokusirajte se na ono što vam treba i što najbolje znate – tako ćete biti učinkovitiji.

U svibnju 2023. neki Strijelci mogli bi biti toliko nezadovoljni sobom da osjete potrebu za radikalnom preobrazbom. Neki vaši stariji ili tajni strahovi mogu isplivati na površinu ili ćete otkriti nešto o sebi što vam pomaže u definiranju vašeg stila, ciljeva, a možda čak i područja u kojem želite studirati ili raditi. Tijekom 2023. godine mogli biste naići na posebne prilike za učenje, ali više za učenje novih praktičnih vještina. Na primjer, ako ste student i pohađate nastavu da biste stekli neku kvalifikaciju, šanse su da ćete steći neko praktično iskustvo oko ljudi koji imaju iskustva u tom području. Možete otkriti mnogo stvari o sebi, vlastitoj vrijednosti i svojim vještinama. S druge strane, mogli biste zaključiti da ono što ste dosad radili nije toliko relevantno na tržištu rada i da trebate promijeniti područje studija ili promijeniti kvalifikacije.

Energija koju dobivate tranzitima Jupitera i Saturna kroz vašu 3. kuću pomažu vam ako želite poboljšati način komunikacije, pisanje knjige, izradu web stranice ili bloga, bolju integraciju u svoje radno ili životno okruženje. Otvoreniji ste prema ljudima oko sebe pored kojih ste mnogo puta prolazili, a da to niste primijetili. Možete čak i krenuti u stvaranje lokalne zajednice, skupine koje će se suočiti s izazovima sa kojima se svi suočavamo. Informacije, znanje i obrazovanje mogli bi biti važniji nego ikad 2023. Mogli biste biti uključeniji u razmjenu ideja i provjeru nekih podataka ili izvora informacija. Možete i putovati više nego prethodnih godina ili putovati na posao. Saturnova prisutnost u vašoj kući komunikacije pomaže vam da budete realniji u svojim pogledima ili idejama i daje vam sposobnost dugoročnog intelektualnog napora kako biste se istakli kao profesionalac. Tijekom godine neki Strijelci mogli bi radikalno promijeniti svoje stavove o alternativnoj medicini ili nekim nekonvencionalnim ili neuobičajenim metodama liječenja.

Trebali biste biti oprezni i ne žuriti s bilo kakvom čudotvornom prehranom ili mijenjati prehranu i lijekove preko noći, jer rizici mogu biti veliki. Ne vjerujte baš svakome, već maksimalno iskoristite kvadrat Saturna i Urana kako biste mogli održati realnost kada je u pitanju procjena revolucionarnih metoda koje namjeravate primijeniti. Jupiter – iako veći dio 2023. godine provodi u Strijelčevoj 3. kući – nakratko (između 4. svibnja i 28. srpnja) prolazi i kroz 4. kuću (dom, obitelj, podsvijest, emocionalnu osnovu, prošlost, roditelje i veze s njima), a 29. prosinca vraća se ovdje i ostaje do svibnja sljedeće godine. Jupiterov tranzit kroz vašu 4. kuću aktivira strahove povezane s unutarnjom ravnotežom i vezama s bliskima i tjera vas na traženje duše i istraživanje vaših ranjivosti i ideje sigurnosti. Neki Strijelci mogli bi dobiti ideju da osnuju obitelj, kupe dom i stvore svoje gnijezdo.

Što se karijere tiče, ovo će biti prosječna godina. Vjerojatno ćete se malo ulijeniti, a neki bi mogli i graditi kule u zraku. Opozicioni Mars u Blizancima (od 21. kolovoza do kraja godine) oduzet će vam energiju, stoga svakako sve dobro isplanirajte i uštedite energiju kako biste sve mogli. Dvije pomrčine u vašoj prirodnoj 6. kući radnog mjesta 30.4. i 8.11. donijeti će neke vijesti na radno mjesto, ali ne one koje bi uvelike utjecale na vas i vaš status. Prilagodite se i vozite mirno.

Retrogradna Venera u Jarcu početkom godine izravno će utjecati na financije žena Strijelaca. Napravite plan i izbjegavajte rastrošnost. Retrogradni Merkur utječe na vaš rad. Mjeseci siječanj, svibanj, rujan i prosinac bit će važni za obnavljanje starih kontakata. Na poslu se mogu dogoditi nagle promjene koje mogu biti pozitivne ako znate uvoditi novitete. Ako tražite posao, tijekom cijele godine pazite na prilike koje se mogu pojaviti. Ako želite pokrenuti posao ili riskirati nešto novo, ova godina će biti povoljna. Kontakt s prijateljima bit će važan, možda možete dobiti dobru preporuku? Prednost će imati poslovi u tehnologiji. Prilike se mogu pojaviti u kolovozu i rujnu. Za one koji rade ili studiraju, budite otvoreni za promjene u svojoj rutini i poslu. Možda ćete osjećati određenu nestabilnost ili želju za promjenom, ali ove godine bit će važno biti otvoren za promjene, posebno u načinu na koji izvršavate svoje zadatke. Za studiranje je povoljno u srpnju i kolovozu. Prilike i priznanje mogu se dogoditi u kolovozu i rujnu.

Razdoblja ljubavne sreće izmjenjivat će se s razdobljima napetosti. U prvoj polovini 2023. nemirne vode intimnog života dodatno će uzburkati vaša tvrdoglavost i beskompromisnost pa ćete teško postići dogovor s partnerom. Kada Jupiter u lipnju uđe u Ovna, za vas počinje razdoblje ljubavne sreće. Tijekom ljeta samci će se zaljubiti i započeti strastvenu vezu, dok će zauzeti izgladiti nesuglasice. Drugi dio godine pogodan je za zaruke i planiranje obitelji, no zbog nepovoljnog Marsa u Blizancima bračne trzavice bit će neizbježne.

Vaša se obitelj ove godine širi, bilo da se radi o vjenčanju ili vjenčanju koje će spojiti dvije obitelji. Nova i neobična iskustva naučit će vas važnim lekcijama. Iznenađenja dolaze od djece ili partnera, a to će vam pomoći da se izvučete iz monotonije u kojoj ste već neko vrijeme. Kada su u pitanju obiteljski odnosi, budite fleksibilni ako želite da vaš odnos sa svima ostane dobar.

Početkom godine shvatit ćete da više trošite nego što zarađujete, a inancijska pitanja zaokupljat će vam pažnju sve do proljeća. U tom razdoblju započet ćete štednju, uplatiti osiguranje ili se odlučiti na rješavanje stambenog pitanja. S početkom ljeta budi se vaša kreativnost i želja za novim iskustvima. Mogli biste promijeniti posao ili se osamostaliti. Tijekom jeseni izbjegavajte drastične odluke i poteze i ne rušite mostove koje ste dugo gradili. Podučite se strpljenju i toleranciji.

Godišnji horoskop za 2023. ne predviđa značajnije promjene na ljubavnom polju. Voljeli biste poletjeti, ali ćete ipak morati ostati na zemlji. Za to će se skoro cijelu godinu brinuti kvadrati Jupitera i Neptuna, kao i oporbeni Mars u njegovom drugom dijelu. Kako ne biste zalutali u svijet iluzija, prvo pogledajte činjenice, i ostanite mirni i trijezni. Vrlo je važno da imate realan odnos prema sebi i drugoj strani. Ako u tome uspijete, sve će vam dobro proći. U tome će vam pomoći dobar Saturn Vodenjaka koji će vam svako malo prizemljiti misli. Nemojte se žaliti jer će vam to u konačnici biti zdravo. Dobra Venera ojačat će vaš ljubavni život od 3.5. do 29.5, od 12.8. do 6.9, a posebno od 17.11. do 11.12.

Prva polovina 2023 godine će vam biti uglavnom povoljna po pitanju zdravlja. Važno je da izbegavate preterane napore i da praktikujete zdrav život i zdravu ishranu. Manje smetnje su moguće sa cirkulacijom, a bićete skloni i meteoropatskim smetnjama. Drugi deo godine će vam zdravlje biti promenljivo. Bićete podložni pojačanom stresu i upali grla. Vaša ishrana bi trebalo da bude najvećim delom bazna, kako biste uspostavili potrebnu ravnotežu u organizmu. Od voća jedite mandarine, ananas, lubenice, maline, jabuke, kajsije, kupine i kivi. Od voća jedite sočivo, crni luk, grašak, brokoli, šargarepu i kelerabu. Pijte mineralnu vodu. Od dodataka koristite morske alge i đumbir. Meso i mleko uzimajte umereno. Srećni brojevi: 4, 9, 16, 20, 24

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA, NA NAREDNOJ STRANI

RIBE ♓ – VELIKI GODIŠNJI HOROSKOP ZA 2023: Ljubav, život, novac i zdravlje

KRATKI LJUBAVNI HOROSKOP DO KRAJA 2022: U samo jednoj rečenici sve će ti se samo reći…