in

HOROSKOP: OTKRIJTE KOJI SPORT VAM NAJBOLJE LEŽI

Postoje odrednice u astrologiji koje daju jasne naznake što kome više leži, kako i na koji način pristupiti bavljenju sportom, te koji sport kome najbolje odgovara. Kod sportaša je obično naglašen ili dobro aspektiran Mars, Sunce je u često u vatrenim znacima (mada to uopće ne mora biti pravilo), dobro je aspektirano.

Spretnost daje dobro postavljen Merkur, aspekti Marsa i Urana daju eksplozivne napadače, Saturn u dobroj kombinaciji daje sportaše od kojih se traži izdržljivost, npr. maratonce, naglašena Venera vuče u „estetske“ sportove, npr. ritmičku gimnastiku ili sl., dok mnogo planeta u vodenim znacima, jasno uz još druge dobre elemente, daje šampione vodenih sportova. Ima tu još mnogo detalja, svačija natalna karta je drukčija, no ipak se generalno mogu postaviti neke osnovne odrednice za svaki pojedini znak.

Pogledajte koji su sportovi primjereni kojem znaku. I zašto se zapravo netko više, a netko manje zanima za sport?

OVAN

Zbog svoje marsovske prirode Ovnovi su cijeli život aktivni, pa često biraju sport i kao svoju profesiju. Leže im gotovo svi sportovi u kojim postoji aktivno kretanje, gdje se traži brzina, a posebno su skloni individualnim sportovima, znači gdje nastupaju sami. Ako se nađu u grupnom sportu, obavezno se ističu i obično su napadači. Odlični su u svim sportovima s loptom, u tenisu, u izazovnim sportovima vezanim uz prirodu (npr. rafting i sl.), a često se bave i s dva-tri sporta istovremeno.

BIK

Zbog svoje komocije i sklonosti uživanju, tradicionalno nisu sportski tipovi. Ako se upuste u sport, često ih vuče materijalni motiv (jer im je novac i imanje jako važno u životu), pa se nađu u onim sportovima gdje se može zaraditi. No kako su rijetko vrhunski sportaši, brzo odustaju, jer je do vrhunske zarade dug put. Leže im laganiji sportovi, vezani i uz estetiku, a mogu biti uporni u rekreativnom bavljenju svim vrstama sportskih aktivnosti, npr. pilates, gimnastika ili plivanje, čime najčešće nastoje smanjiti obujam svoje korpulentne figure.

BLIZANAC

Ovo su majstori akrobacija. Gimnastičari, sportski plesači, tenisači nepredvidivih re-akcija, mnogi sportovi gdje su dominantne ruke, te sve vrste sportskih bavljenja gdje se traži spretnost, okretnost i brzina, njihovo su područje. Slaba im je strana snaga, pa biraju brze sportove u kojim se traže prije navedene osobine. Za njih je jako važno da nauče pravilno disati i koristiti kapacitet pluća, pa je treninge dobro nadopunjavati yoga vježbama disanja.

RAK

Mogu biti vrhunski sportaši, no ne pod svaku cijenu. Voda je njihovo carstvo, pa im leže svi vodeni sportovi – plivanje, vaterpolo, veslanje, jedrenje, ronjenje. Ispod svoje nježne ljušture kriju izvor strpljenja i upornosti, pa predanim i postepenim radom mogu postići odlične rezultate. Također im dobro idu i fini sportovi gdje dolazi do izražaja elegancija (sinkronizirano plivanje, odbojka) i gdje postoji publika koja sve to rado gleda.

LAV

Ovo su sportski tipovi, a naročito ako ih netko gleda. Zatupit će s treninzima do ludila, samo da bi bili u centru pažnje na nekoj važnoj utakmici. Ako ih nema tko gledati, gube motivaciju. Zato su često prisutni u „razvikanim“ ili bolje reći popularnim sportovima, često je to nogomet, svi sportovi koji se odvijaju u formi utakmice, a nije im strana ni atletika i sve njene discipline. Općenito Lav je naglašen sportski tip, pa ga se može naći u gotovo svim sportskim granama.

DJEVICA

Ako se Djevice upuste u sport, najčešće izabiru neki gdje se traži točno određeni potez, jer ovo su majstori preciznosti. Mogu se tu naći odlični nogometaši (koji precizno gađaju) ili tenisači, no često se nađu u nekim sportovima koji barataju sitnijim sportskim rekvizitama, npr. stolni tenis, šah, badminton. Nisu borilački tipovi, nego više tipovi vještine i tehnike, pa se mogu naći i u gimnastici ili u nekoj od istočnjačkih borilačkih vještina (koju obično kombiniraju s tehnikama meditacije), a nikako im ne leže „snagatorski“ sportovi gdje se traži izdržljivost.

VAGA

Oni su uvijek eksluziva i elegancija, pa takav mora biti i sport. Također vole sportove u paru, pa je za njih idealno mačevanje, tenis, kao i sve vrste finijih bavljenja. Mogu se naći i kao jahači, karate majstori (no oni kojima je ona faza mira i ravnoteže preča od borbe), a sigurno ih nećete naći u grubim ili „blatnim“ sportovima. Ritam i ravnotežu postižu odličnim balansiranjem između treninga i meditativnih odmora u potpunoj tišini.

ŠKORPION

Opasnost i izazov je njihova hrana. Zato se u njihovim natjecanjima mora osjećati neka frka, pa ih se može naći u doslovno opasnim bavljenjima tipa borbi sa svim vrstama oružja, borilačkih sportova (karate, judo i svi slični), u svladavanju brzaca burne rijeke s kacigom na glavi, pa sve do svih vrsta sportova gdje ima neke napetosti, npr. hoće li atletičar preskočiti zadanu visinu ili doseći određenu duljinu skoka. Hladnokrvni su i dobri borci i u najtežim situacijama, pa u grupnom sportu znaju smiriti ekipu i postići odlučujući pogodak.

STRIJELAC

Još jedan naglašeniji sportski tip. Već sam naziv kaže da se tu može naći mnogo dobrih stijelaca kako oružjem, tako i doslovno lukom i strijelom. Sport doživljavaju kao nešto plemenito i pravi su fair play igrači. Vole sportove vezane uz prirodu, ali obožavaju i atletiku, jer vole slobodno trčati, penjati se, a i trke svih vrsta (pa i one autom) im dobro idu. Inače se mogu naći u većini sportova, a obično procvjetaju kad odu u neki inozemni klub, jer im redovito vani ide bolje, nego doma.

JARAC

Ako nema napora, njima jednostavno nije zanimljivo. Zato su ovo rođeni maratonci, planinari, alpinisti, skijaši(ce), jer planina i vrhunci su njihovo prirodno podneblje. Tu se osjećaju najbolje. Svi sportovi gdje se traži izdržljivost, i to po mogućnosti na što dulje staze, te dobri živci, njima će odlično odgovarati. Nisu pretjerani pobornici brzine, nego upornim i strpljivim radom i treninzima mogu postati vrhunski sportaši. Ako imaju jasno postavljen cilj, ni najgore ozljede neće ih odvratiti od njihovih namjera, nego naprotiv.

VODENJAK

Mnogi pogrešno misle da ovaj znak ima veze s vodom. Netočno, ovo je zračni znak. A najviše voli sve što je novo, neobično i ekscentrično. Avioni i letenje su njihovo kraljevstvo. Sportsko letenje, padobranstvo, paraglajding, ili najneobičnije kombinacije sportova, područja su gdje se oni osjećaju svoji i plivaju poput ribe u vodi. Ne podnose dosadu ili nešto što je već sto puta viđeno, pa često sami izmišljaju neki svoj sport.

RIBE

Plivanje, ronjenje svih vrsta i disciplina, jedrenje na dasci, na jedrilici i sve vezano uz more, odlično im ide. Dobro bi se snašli i u sportskom ribolovu. Iako nisu klasičan sportski znak, mogu postići odlične rezultate u onim sportovima ili sportskim situacijama gdje se traži intuitivnost (da li gađati lijevo ili desno i pogoditi), pa i taktika (samo njima znana). Zato ih se može naći u raznim sportskim igrama nadmudrivanja.

NEŠTO O ASTROMEDICINI: OVAN DA BUDE OPREZAN SA GLAVOM, VAGA SA BUBREZIMA, LAV SA SRCEM

EKSKLUZIVNO: OTKRIVAMO SVE O NAJPOPULARNIJOJ POSTAVI TAROTA KOJU MORATE PROBATI