in

JARAC: KOMPLETAN VELIKI LJUBAVNI I ŽIVOTNI HOROSKOP ZA 2021. GODINU

JARAC ♑

2021. će verovatno biti godina sa dešavanjima koja mogu uticati na vaš život. Godina 2021. može vas naterati da pažljivo proučite svoje postupke i navesti vas da izvršite neka prilagođavanja. Ove promene mogu odlučiti o budućnosti vaših postupaka. U stvari, odluka koju možete sada doneti, a onda je slediti sa odgovarajućim postupcima, odlučiće o ishodu tokom godine.

Godina 2021. dolazi sa puno odgovornosti prema deci. što može da vas prilično iscrpi i oduzme dosta energije. Sve eventualne stresne situacije možete da prevaziđete sa pravilnim tehnikama opuštanja. Bavljenje nekim sportom i uživanje u hobijima može vam veoma mnogo pomoći. Mars i druge planete će vam pomoći da izvršite projekte koje ste zamislili prošle godine. Ovo će takođe biti odlična godina za ljubavne veze a sve uz pomoć planeta Jupitera i Venere. Imate podršku vašeg društvenog kruga i Marsa u izvršenju vaših novih projekata. Zdravlje i vitalnost mogu biti odlični ako se posvetite malo vežbanja i opuštanja, a vaše financije trebalo bi da pažljivo nadgledate.

Ova godina može da dođe sa popriličnim udelom uspona i padova. Budući da su mnoge planete poslale svoj blagoslov na vaš znak Jarca, tako da ćete verovatno imati više sreće nego loših stvari. Iskoristite ovu godinu da se usredsredite na svoje finansije i porodicu. Ako to možete da učinite kako treba, onda bi vam godina trebala dobro proći.

Poslednjih nekoliko godina a još dugo godina unapred, planeta Pluton će biti u znaku Jarcu. Ovo je blagoslov za sve osobe u znaku Jarca. Prilike i mogućnosti će vam se pojavljivati iz svih pravaca. Treba da koristite vašu intuiciju da odlučite da li ćete rizikovati sa tim novim prilikama ili ne. Možete napredovati samo ako probavate nove stvari, ali ako vam osećaj govori da ne trebate nešto raditi, onda je najbolje da ga poslušate.

Vaš porodični život može ponekad biti izazovan ove godine i to tokom retrogradnog Merkura. Ovo može verovatno da kod vas stvori priličan stres. Ako je moguće, odvojite malo vremena da provedete dalje od kuće kako bi ste se sabrali i došli sebi. Bez obzira da li to možete ili ne, najbolje je da napravite kompromise sa drugim članovima u vašem domu. Iako ovim možda nećete dobiti baš ono što želite, to barem može da ublaži tenzije.

Jupiter će biti u Škorpiji od 8. marta do 7. novembra. Tokom ovog vremena verovatno ćete se osećati harizmatičnije nego što je to obično slučaj. Ovo vam može pomoći da privučete, steknete i zadržite nove prijatelje. Sledite svoju intuiciju da biste saznali hoće li određena osoba da vam preraste u dobrog prijatelja i pri nego što se sprijateljite s njom.

Ove godine će Saturn biti u Škorpiji. Ovo će imati sukobljene efekte na vaš društveni život. S jedne strane, verovatno ćete se osećati tajanstvenije nego što je to obično. Dakle, dok će vas Jupiter možda podstaći da steknete još prijatelja, Saturn će vas podstaći da im ne govorite i odajete neke stvari o sebi. Saturn u Škorpiji takođe može učiniti da se osećate emotivnije, što vam može pomoći da uspostavite dublje veze sa nekim ljudima u vašoj okolini.

Jarčevi će imati prilično sjajan period tokom ove 2021. godine. Međutim, trebalo bi da iskoristite ovo vreme da procenite vaš životni položaj i kako da napredujete u društvu. Budite optimistični uprkos tome što se stvari ponekad poremete i ne budu onakvima kakvima biste vi želeli da budu. Uspostavite osećaj samoispitivanja u svojim postupcima koji će vam pomoći da locirate eventualne greške u životu, sadašnje i buduće.

Planeta Saturn će vam doneti izvesne izazove tokom godine. Umirite se i pritajite, budite posvećeni svojim idealima i nastavite da radite najbolje što možete i znate. Sanjajte velike snove ove godine i uspeh će biti vaš.

RETROGRADNI MERKUR I NJEGOVI PERIODI U GODINI

Reč retrogadan, što bi značilo ‘da ide unazad’ nije možda najbolje izabrana, jer se ne radi o nikakvom hodu unazad neke planete. Radi se jednostavno o optičkoj varci sa našeg gledišta na Zemlji. Ovo bi moglo da se uporedi kao kad pretičete automobil na putu pa kad skrenete pogled prema njemu, onda vam izgleda kao da on ide u rikverc. Merkur nije jedina planeta koja ide retrogradno, već sve planete prolaze kroz retrogradne periode.

Iako se u ovom periodu možete osećati kao da potresa čitav vaš svet, retrogradni Merkur nije samo niz loših sreća. Neki naizgled teški i neželjeni efekti ovog tranzita Merkura su uglavnom stvari koje bi trebalo da se dogode na bolje. Ovo bi se moglo opisati i kao astrološki način koji nas primorava da stvari ponovo pregledamo i ponovo proverimo. S obzirom na to da retrogradni Merkur nije vreme kada trebate pokretati nešto novo, to je period kada on donosi osećaj da bismo trebali usporiti i preštimovati svoj život, razmisliti o svemu, od zdravlj, do posla.

Znati šta treba raditi i očekivati pre vremena jedan je od najboljih načina da se nosimo sa neizbežnim iznenađenjima koja Merkur donosi. Sigunro se pitate kako i šta napraviti da Merkur retrogradno radi za vas a ne protiv vas? Kao prvo, opustite se maksimalno i što kažu, duboko udahnite. Uprkos ozbiljnoj frustraciji koja dolazi sa retrogradnim ciklusom Merkura, to ipak nije smak sveta. Možda će vam biti neprijatno da rešavate probleme skoro tri meseca svake godine, ali to je daleko od neizvodljivog.

Zapravo, retrogradni Merkur može biti period vaše bogate kreativnosti i veza. Ako ste u stanju da budete fleksibilni i da izbegnete da budete izgubljeni u sitnim detaljima, ovaj period možete proći bez problema. To znači, možete vi potpisivati ugovore, donosite važne odluke ili započinjati novi posao u ovome periodu, ali – samo ako ste pažljivi.

Idite polako kroz ovaj period i sve proveravajte. Ovde ćemo vam dati kratke crtice šta treba a šta ne treba da radite u periodu retrogradnom Merkura.

ŠTA DA RADITE:

■ Razmislite o svakom dostupnom rešenju problema sa kojima se suočavate – jedno od njih mora na kraju da bude ono pravo.
■ Budite fleksibilni, prilagodljivi i strpljivi. Možda ćete morati da izađete izvan zone udobnosti da biste pronašli ispravno rešenje.
■ Razmišljajte široko. Što je veće i dalje rešenje, veća je verovatnoća da će ono uspeti.
■ Budite u toku sa kašnjenjima i otkazivanjima tokom putovanja.
■ Pripazite na svoj automobil. Proverite lampice upozorenja, zakažite servis.
■ Napravite rezervne kopije podataka na računaru i mobilnom telefonu kako ne biste izgubili važne podatke ako se isključe bez upozorenja.
■ Ponovo se pozabavite stalnim pitanjima iz prošlosti. Ovo je savršeno vreme da se pozabavite tim i jednom zauvek pokušate da ga rešite.

NEMOJTE DA RADITE:

■ Nikako ne padajte pod uticaj negativnog razmišljanja. Stvari se možda raspadaju oko vas, ali vi ostanite pozitivni i zapamtite da je ovo samo izbočina na vašem putu koju možete pažljivo izbeći.
■ Nemojte da se osamite kao neki vuk samotnjak. Kada se stvari pokvare, obratite se stručnjaku ili prijatelju da vam pomognu da rešite problem. Ne možete sve sami!
■ Nemojte preuveličavati probleme. Ako su stvari loše, nemojte ih još i vi naduvavati, nikakve koristi od toga, čak naprotiv.
■ Ne planirajte neke velike prezentacije ili izrašujte neke važne dokumente. Ako već ne možete da izbegnete ovako nešto, onda dobro obratite pažnju na detalje.
■ Ne oslanjate se samo na tehnologiju, već zapišite ili odštampajte informacije koje su vam potrebne.
■ Ne žurite! Usporavanje tempa može vam pomoći da eliminišete velike greške.
■ Nemojte imati nerealna očekivanja. Zbog nesporazuma i zabune, stvari se možda neće odvijati onako kako ste planirali. Izbegavajte razočaranje, znajte da u ovom periodu (a često i van njega) velika očekivanja mogu doneti i velika razočarenja.

man in gray long sleeve shirt standing on brown dirt road during daytime

Kada ste pod stresom onda teže spavate, a tokom retrogradnog Merkura nivo stresa i napetosti može vam se popeti, kao što kažu, do plafona. Zato pametno, ako ležite budni po celu noć, uznemireno se pitajući kako se sve to moglo desiti i zašto ili šta će se sutra ili za meseca dana dogoditi, to vam može oduzeti zdravlje. A da stvar bude još gora, nedostatak sna može prouzrokovati još više problema, jer negativno razmišljanje donosi negativnu energiju i neprestanim vrtenjem u krug, samo je još više pojačavamo.

Dakle, ako ste umorni, uznemireni ili rasejani, još više ćete pojačati efekte retrogradnog Merkura. Ali, ne bojte se, odagnajte strah i gledajte da se smirite. Evo onde nekoliko korisnih saveta kako da održavate svoj um i telo u vrhunskoj formi tokom perioda ovog nevaljalog retrogradnog Merkura.

TREBA DA URADITE SLEDEĆE:

woman in black blazer with white dress shirt

■ Obavezno uključite alarm pre spavanja kako se ne biste kasno probudili i zakasnili tamo gde trebate. Tada morate da žurite, a žurba može da vam donese nevolju.
■ Slušajte tihu muziku, onu koju najviše volite, koja vam vraća optimizam i osmeh na lice.
■ Planirajte da se malo ‘otkačite’ od digitalne tehnologije. Ako je ikada sjajno vreme da predahnete od uređaja, da odložite mobilni, tablet i računar i zaboravite na sve aplikacije i društvene mreže, onda je to period retrogradnog Merkura.
■ Praktikujte vežbe disanja koje ćete koristiti kada god nađete vremena. Na primer: udahnite vazduh 4 sekunde, a izdahnite vazduh 8 sekundi, ali polako.

NEMOJTE DA RADITE:

■ Ne gledajte vesti ili nasilne TV emisije pre spavanja, i sve ono što vas može uznemiriti.
■ Ne koristite telefon ili druge elektronske uređaje u krevetu pre spavanja.
■ Ne planirajte razne ekstravagancije sa jelom u kuhinji. U ovom period – što jednostavnije to bolje po vas.
■ Ne pijte kafu i bilo šta sa kofeinom što vam može otežati da zaspite.

PERIODI RETROGRADNOG MERKURA:

■ 30. Januar 2021. (Vodolija) – 21. Februar 2021.(Ribe)
■ 29. Maj 2021. (Blizanci) – 22. Juni 2021. (Blizanci)
■ 27. Septembar 2021. (Vaga) – 18. Oktobar 2021. (Vaga)

ZDRAVLJE

Ove 2021. godine pokušajte da fokus usredsredite na svoje mentalno zdravlje. Biće vremena kada ćete se osećati zbunjeno i pod stresom, ali kada se to dogodi, pokušajte da odvojite malo vremena i da se odvojite od drugih ljudi, da se smirite i opustite.

Važno je zapamtiti da je vaše mentalno zdravlje jednako važno kao i vaše fizičko zdravlje, jedno ide uz drugo. Ako je potrebno, razgovarajte sa nekim, bilo prijateljem ili terapeutom o svom mentalnom zdravlju.

Za Jarca godina koja predstoji ima i Jupiter i Saturn u području koje vlada opštim zdravljem i blagostanjem. Iako bi Saturn mogao povremeno dovesti do zdravstvenih problema i perioda slabog imuniteta, Jupiter će da donese određenu ravnotežu i poboljšanje stanja. Savet je da Jarčevi imaju zdrave navike da bi tokom godine bili u najboljoj formi.

Uzimajte dovoljno tečnošst, budite hidrirani i imajte uravnoteženu ishranu. Vašem zdravlju je potrebno više pažnje tokom ove 2021. godine, nego što je to bio slučaj u proteklom periodu. Stres i napor takođe mogu da naprave štetu vašem zdravlju, pa stoga se čuvajte. Bavite se sportom, dobro se odmorite i godina će dobro proći.

LJUBAV

Planeta Venera je možda očigledan izvor dobre sreće u ljubavi i romantici, ali je ona takođe i snaga koja osnažuje izgrađujući samopoštovanje, a u ovoj 2021. godini ona će sjajno da vas obasjava. U 2021. godini broj međuljudskih susreta koji su pred vama jako će se povećati. Možda neće svi ti susreti biti vezani za onu tipičnu ljubav i romantiku, ali svaka osoba sa kojom budete komunicirali to će učiniti sa nekim oblikom ljubavi.

Dok je planeta Venera u vašem znaku Jarca, drugi će vas verovatno smatrati privlačnijim nego obično. Takođe, mogli biste se osećati harizmatičnije. Obe ove stvari mogu vam pomoći da pronađete sreću u ljubavi ove godine.

Početkom ove godine može da vam se nametne neka od tih veza i to u Januaru ili Februaru, verovatno preko nekog događaja koji ćete saznati preko Interneta. Pretpostavljamo da ćete se povezati sa ljudima bez obzira na to želite li to ili ne. Nastavite da uspostavljate kontakte sve do leta 2021. Ne morate biti naporni i sigurno ne biste trebali biti neiskreni. Rezultat ovoga može se videti do kraja juna ili početkom jula, jer će bar jedan od tih kontakata biti potencijalni ljubavni partner.

Ove godine Jarac bi trebao da ima neizrecivu slobodu u svom ljubavnom životu. Ali, u tom slučaju, to onda pametno koristite i nemojte flertovati, naročito oni u braku, jer moguće su i batine. Slobodnim Jarčevima se savetuje da vreme iskoriste za stvaranje dugotrajnih posvećenih veza i da ne odbacuju ljubav tek tako.

Kako godina odmiče, u vašoj ljubavi ili braku dolazi sve više do harmonije. U izgledu vam je mnogo i raznog senzualnog zadovoljstva. U ovom periodu biste mogli svog partnera da zadovoljite i mentalno. Jarčevi koji su sami mogli bi sredinom godine da se vežu uz neku osobu.

Povremeno mogu da se pojave periodi nesporazuma sa supružnikom ili partnerom, a na vama je da ovo rešite među sobom. Nastojte da stvorite srdačnu atmosferu u vašoj ljubavi ili braku. Uradite sve sa znanjem vašeg partnera. Uživajte u dobrim zajedničkim trenucima a isto tako učestvujte i u njihovim lošim momentima kada im ne ide sve kako treba, budite podrška svom partneru u takvim trenucima.

Ako niste u vezi i tražite uz sebe nekoga posebnog, ovo bi vrlo lako možda moglo biti ono pravo. To bi mogao biti neko koga ste upoznali ranije tokom godine ili ste se prvi put sreli tokom leta. Otprilike u to vreme bićete u situaciji da provedete puno dodatnog vremena jedno s drugim. Varnice možda neće odmah sevati, ali polako će se stvarati situacija i za to.

Znači, ovo možda neće biti sentimentalna godina, ali Jarčevi će znati kako da se izbore sa novim iskustvima i izazovima. Verovatno ćete želeti nezavisnost i slobodu u ljubavi, a oni koji su sami će bežati od dugoročnih obaveza. Godina 2021. donosi snažne strasti, ali će biti takve da što se brže upale to će se brže i ugasiti. Jarčevi će biti previše fokusirani na samog sebe da bi se brinuli o tome šta se dešava u njihovom emocionalnom životu.

Brojne Jarčeve mogu privući ljudi sa profesionalnim vezama, možda čak i kolege sa radnog mesta ili njihovi šefovi, ljudi koji su na položaju. Potražite neki događaj vezan za posao krajem septembra koji će podrazumevati puno socijalnih kontakata i koji ćete provesti sa vašom letnjom ljubavlju.

U vašem instinktu je da sakrijete vaša osećanja, ali sada je dobro vreme da obavestite ljude šta se događa u vama samima i da sa njima to podelite. Mnogima će biti jako drago.
Godina 2021. biće vreme da ponovo otkrijete i saznate šta zaista želite od osobe pored sebe.

VI OVE GODINE

Planeta Mars će biti u znaku Jarcu od 17. marta do 15. maja, a zatim ponovo od 13. avgusta do 10. septembra. Za to vreme vaša intuicija će biti najjača. Iskoristite ovo vreme za donošenje važnih odluka u vašem životu. Te odluke mogu se odnositi na vaš posao, hobije ili romantičnu vezu. U svakom slučaju, vreme je da prestanete sa odugovlačenjem i napravite najbolji izbor za vas.

Ove godine Uran će prekinuti vaš uobičajeni raspored, podstičući vas da se izvučete iz kolotečine i isprobate nove stvari. Ako ste trenutno u nekoj lošoj situaciji, onda ćete naći hrabrosti da se izvučete iz toga i pobegnete od nje. Ako imate neku lošu naviku ili porok, onda 2021. godina može biti idealno vreme da radite na tome da prestanete sa tim. Sve u svemu, ovo je godina kada treba da se popravite, a uz pomoć planete Uran trebalo bi da bude lako.

Jedan od prvih koraka koji možete preduzeti je da dobro isplanirate vaše finansije. Tranzit Jupitera i Saturna može vas naterati da trošite, ali na kalkulativni način. Štaviše, Saturn, koji je gospodar finansija vašem horoskopskom znaku i Jupiter koji donosi gubitke, zajedno će vas staviti da radite na onim finansijskim oblastima koje će biti manje bitne ili nebitne. Tako da, planiranje investicija i kontrola troškova verovatno će biti prvi korak koji morate da preduzmete da bi sve bilo u redu. Ako ste u braku, deo svoje ušteđevine možete zadržati za buduće obaveze. Samo gledajte da ovo postane vaša rutinska praksa.

Ova 2021. godina biće dobra za ljubav i druge veze. Sukob vaše sujete i ega koji je prevladavao u prošlosti sada će možda potpuno nestati. Ovo će verovatno poboljšati vašu vezu sa obe strane tokom cele godine. Možda ćete biti srećni sa svojim partnerom sa kojim ćete provesti romantične trenutke koji su vam dugo nedostajali. Ova 2021. godina će verovatno biti dobra i za studente koji planiraju da nastave neke više studije, naročito u oblasti istraživanja i eksperimentisanja. Kombinacija Jupitera i Saturna može vam biti od koristi u područjima studija koja mogu uključivati finansije, jezik i inženjerstvo.

Tranzit Venere oko marta i aprila takođe može dati podsticaj studentima koji su zainteresovani za likovnu umetnost ili neki oblik kreativnih studija. Ovo može dugoročno podržati vašu odluku o karijeri. Godina je dobra za napredovanje u karijeri. Iako će prva dva kvartala godine verovatno biti izazovna, druga polovina godine može vam pružiti mnogo prilika da se skrasite onako kako vi želite.

Malo strpljenja sa vaše strane biće idealno da vam pomogne. Za one koji su već zaposleni, godina će biti progresivna. Rezultati vašeg napornog rada verovatno će vam biti zanimljivi, ali moraćete ozbiljno da se pozabavite svojim poslom. U skladu s tim planirajte svoju karijeru ove godine. Jedno područje na koje će ove godine biti potrebna pažnja biće vaše zdravlje. S obzirom na tranzit Saturna i Jupitera, dvostruki tranzit će verovatno učiniti vašu godinu pomalo stresnom. Ali uprkos stresu, moraćete biti posvećeni održavanju vaše kondicije kao i dovoljnoj količini sna da biste ostali u formi i zdravi.

Pluton i Saturn ostaju u vašem znaku tokom cele godine i možete da nastavite da radite na nekim promenama i vašem razvoju. Sa Saturnom koji je vaš vladalac, možete se osećati kao kod kuće i sa njegovom vitalnošću možete raditi na tome da budete pouzdaniji, da preuzmete veću kontrolu nad svojim životom i radite stvari na ispravan način. Nastojte da imate više tolerancije prema sebi, kao i prema drugim ljudima, i imajte neki ispušni ventil za slučaj nekog razočaranja.

Postoje šanse da ćete trebati da idete na neko dalje poslovno putovanje. Možda nećete dobiti zadatak koji tražite, već će vam se dati drugi koji za vas neće biti toliko zanimljiv. Ali, posao je posao. Od Maja meseca moguća su neka posebno neobična dešavanja. Stvari za koje ste bili sigurni da ćete ih završiti neće biti urađene, a one koje su izgledale nedokučive biće urađene vrlo brzo. Kada je zdravlje dobro, tada se možete fokusirati i na druge stvari, na vašu karijeru i

poslovni život.

Ova 2021. godina biti nešto usporena, ali i stabilna da održite i poboljšate svoj položaj kada su finansije u pitanju. Ako ste u nekom privatnom biznisu, savetuje vam se da ove godine budete oprezni. Ako planirate da proširite poslovanje ili tražite neku dugoročnu investicionu šemu, godina verovatno neće biti dovoljno dobra, pa stoga pokušajte da izbegnete ulaganje u dugoročne poslove.

Ako planirate da se venčate, onda je godina vrlo dobra da se odlučite za taj korak. Počev od januara 2021. godina donosi mnogo dobrih šansi za brak, a pogotovo sa nekom osobom koju poznajete dugi niz godina.

HOROSKOP MESEC PO MESEC

■ Jarac Januar 2021: U mesecu Januaru, u jednom momentu ili više njih, u vašem znaku će se naći Merkur, Sunce i Venera, tako da ovu 2021. godinu započinjete srećom u finansijama i u vašem društvenom životu. Uspećete da razrešite neke čvorove i da dobijete zasluženo priznanje.

■ Jarac Februar 2021: Februar stavlja fokus na vaše finansije i vaš ljubavni život. Ako ste u braku ili živite sa partnerom, ove dve stvari mogu biti međusobno povezane. Ovo je takođe dobar mesec za druženje sa decom i rodbinom. Dodatni priliv energije će vam omogućiti da uredno odgovarate poslovnim obavezama.

■ Jarac Mart 2021: Mart ponovo stavlja fokus na vaše finansije, ali proširuje fokus i na vaše romantične veze. Položaj Jupitera i Saturna mogu izazvati brigu oko vaših finansija. Najbolje je da se poverite vašoj porodici i da na taj način ublažite stres koji može nastati.

■ Jarac April 2021: U Aprilu se u vašem porodičnom životu možete osećati pomalo stresno. Odvojite malo vremena da izađete iz kuće ili provedite više vremena sa svojom voljenom osobom da biste se malo opustili. U rešavanju jednog poslovnog problema dobro će vam doći vaš dar zaanalitičko mišljenje.

■ Jarac Maj 2021: U Maju se vraća fokus na vaše romantične veze. Verovatno ćete se osećati romantičnije i harizmatičnije. Gledajte da vaše samopouzdanje iskoristite za vaše dobro. ukazaćevam se prilika da naučite neku novu veštinu, a vi ćete tu priliku lepo iskoristiti.

■ Jarac Jun 2021: U mesecu Junu vaše su emocije u punom jeku. Ovo vas čak može malo zbuniti i ometati. Pazite da pažljivo slušate svoju intuiciju, jer ona zna šta treba da radite. Veoma ste ambiciozni, pa ćete oberučke dočekati ponudu za odgovorniju dužnost ili za bolje radno mesto. Ipak, nemojte da budete brzopleti.

■ Jarac Juli 2021: Jul vas podstiče da prestanete da se upoređujete sa drugima, jer od toga nemate ništa i to može izazvati kod vas samo loša osećanja. Umesto toga, usredsredite se na svoje finansije i porodične odnose. Gledaćete da realizujete sve svoje ciljeve a u tome vam neće manjkati strpljivosti i upornosti.

■ Jarac Avgust 2021: Avgust donosi uspeh u vašoj karijeri. Možda dođete u manji kontakt sa nekim stresnim situacijama i preprekama, to je nešto na čega nemožete uticati ali se možete izboriti. Nemojte biti nepravični prema kolegi koji vam je opravdano zamerio da neki posao niste uradili kako treba. Stavite mu do znanja da ste ga razumeli i da ste prihvatili njegovu kritiku.

■ Jarac Septembar 2021: Septembar je vreme da se usredsredite na svoja prijateljstva. Neko može da vas podstiče da budete tajanstveni sa svojim osećanjima, ali znajte da svoja osećanja možete podeliti sa vašim voljenima. Možda ćete biti neraspoloženi bez nekog vidljivog razloga, a onda će vas životne obaveze izvesti na pravi put.

■ Jarac Oktobar 2021: Oktobar čini vaše emocije još intenzivnijim nego što su bile prethodnih meseci. Poslušajte vašu intuiciju pre donošenja bilo kakvih bitnih odluka po vas. Ovo je takođe dobro vreme za vaše hobije. Možda ćete se upustiti u mnoga zadovoljstva koja ste sebi ranije uskraćivali.

■ Jarac Novembar 2021: Novembar može biti malo konfuzan. Verovatno ćete doći u kontakt sa nekom potpuno novom situacijom. Kolege na poslu izraziće spremnost da se usvoje vaše predlozi a vi ćete time biti polaskani. Znajte da su zvezde tu da vas vode tokom ovog meseca.

■ Jarac Decembar 2021: Decembar će biti prilično naporan mesec. Fokus će vam biti podeljen između posla i porodice. Verovatno ćete videti uspeh i u jednoj i u drugoj oblasti života.

STRELAC: KOMPLETAN VELIKI LJUBAVNI I ŽIVOTNI HOROSKOP ZA 2021. GODINU

DNEVNI HOROSKOP ZA 1. DECEMBAR 2020: MOŽDA VAŠ PARTNER IMA VIŠE PROBLEMA NEGO ŠTO MOŽETE DA PRETPOSTAVITE