in

KADA JE PRVI PUT VIDE, MNOGI SE PITAJU DA LI JE STVARNA: AMIRA POSTOJI I NAJLJEPŠA JE PRINCEZA NA SVIJETU!

Ona je Amira el Tavil (33), poznatija kao princeza Amira iz Saudijske Arabije. Veliko interesovanje svjetske javnosti privlači zbog svoje ljepote, nesvakidašnje životne priče i humanitarnog rada.

Rođena je 6. novembra 1983. u Rijadu. Njen otac je član dinastije Saud, vladajuće kraljevske dinastije u Saudijskoj Arabiji. Budući da su se njeni roditelji razveli, ona je odrasla uz majku i nanu.

Amira se 2008. udala za 28 godina starijeg princa Alvalida Bin Talala. Upoznala ga je dok ga je intervjuisala za novine svoje škole. Brak je potrajao pet godina.

Princeza se nakon propalog braka posvetila obrazovanju pa je stekla diplomu magistra poslovne administracije. Njena ljepota je nestvarna, bajkovita, pa je često porede sa Diznijevom princezom Jasmin.

Amira je neko i ko je veoma posvećen humanitarnom radu, kako u Saudijskoj Arabiji, tako i van granica svoje zemlje. Direktor je izvršnog odbora Fondacije “Al-Waleed bin Talal” koja je posvećena borbi protiv siromaštva, međuvjerskom dijalogu i osnaživanju žena.

Na svom primjeru najbolje pokazuje koliko vjeruje u samostalnost žena, a svojim stilom najčešće ide preko tradicionalnih pravila svoje zemlje.

Zbog svih ovih detalja svijet je morao da upozna zanosnu Amiru za koju se kaže da je najljepša princeza na svijetu i da nema žene na bilo kom svjetskom dvoru koja ljepotom može da joj doskoči, pa ni vojvotkinja od Kembridža.

Za nju se vezuje i jedna kontroverza, naime pisalo se da je sa jednim Britancem dobila vanbračno dijete.

4 DAME HOROSKOPA KOJE MUŠKARCE VRTE OKO MALOG PRSTA

TURČIN ZA KOJIM ŽENE PATE: OTKRIVAMO JE LI UISTINU ŠARMANTAN KAO ŠTO GOVORE