in

KAKO KOJI HOROSKOPSKI ZNAK VOLI DA MU IZGLEDA KUĆA

OVAN

Ono što svakako obilježava domove Ovnova jesu jednostavnost i funkcionalnost. Zaboravite na ukrase i sitnice. Udoban namještaj, ravne linije i otvorenost prostora učiniće vam boravak u njemu ugodnim.Posebnu pažnju obratit ćete na osjećaj perspektive, pa će zato prozori u vašem stanu ili kući morati biti što veći, a ako su tu i balkonska vrata, ona bi trebala biti barem dvostruka. Uz to ide i okolina koja bi trebalo biti što prirodnija, tako da imate pogled na šumu, livadu ili neki sličan pejzaž.

Ako toga nema, pobrinućete se za velike i zelene biljke koje su jednostavne za održavanje. Bambus će vam stvoriti raskošno zelenilo uz dovoljnu prozračnost i jednaku količinu sunca. Uvijek je zelen, i zimi i ljeti, a nije zahtjevan za održavanje. Poneki Ovnovi vole živjeti poput Tarzana, ne baš na drvetu, nego u kućici od prirodnih materijala (najbolje od drveta) u blizini šume ili na planinskom proplanku. Cijepanje drva i loženje peći za njih je dobrodošla i draga rekreacija.

BIK

Kod Bikova sve uvijek mora biti na dohvat ruke, jer se oni u svom domu vole osjećati opušteno, a komocija im je iznad svega. Zato će njihov dom biti pun praktičnih rješenja, kao što su zgodni ormarići i razni kućanski aparati koji olakšavaju život. Namještaj treba biti takav da se u njega može gotovo leći, a frižider treba biti što većeg kapaciteta. Obavezni su estetski detalji i to najradije cvjetnog uzorka, bilo da se radi o vazama s cvijećem, cvjetnim aranžmanima ili rubovima ogledala oslikanog cvijećem.

Ako uzgajaju sobno bilje, vole da je šareno. Televizor u njihovom životu zauzima takođe važno mjesto, ali ne toliko zbog sadržaja, koliko kao sredstvo opuštanja, pa uz isti uvijek stoji i stočić na koji mogu staviti slatkiše u kojim uživaju gledajući svoju omiljenu seriju. Trpezarija treba biti raskošno uređena sa velikim stolom gdje ima mjesta za svakoga, a ako ima prostora i za roštilj na balkonu ili u dvorištu, niko srećniji od Bikova.

BLIZANAC

Njihov dom često podsjeća na hodnik pun raznih mogućnosti. Niz vrata, paravana ili pregrada otvaraju sliku dinamičnog prostora za najrazličitije namjene. Jedan kutak je rezervisan za kompjuter i sve što ide uz njega, drugi za naslonjač oko kog su razbacani omiljeni časopisi, treći je mali kuhinjski sto na kraju kuhinje gdje Blizanci jedu svoje leteće obroke (ako ih ne jedu u hodu u bilo kojem dijelu stana) i tako dalje. Vrlo su im dragi prostori koji se mogu sastojati i samo od jedne prostorije ali s poluetažom ili manjom galerijom, uređeni modernistički, ali ne pretjerano ekscentrično.

Kroz njihov dom često prolaze razni poznanici i prijatelji, pa se tu često nađe manja garnitura od lakih materijala poput bambusa. Ako imaju zavjese, to su uvijek neke lagane od proluprozirnih materijala i pastelnih boja koje i inače vole. Takođe im je važan ormar za odjeću, a najbolje rješenje je plakar ili čak manja sobica s nizom polica i vješalica. Uz to ide i veliko ogledalo u kom Blizanci mogu do mile volje isprobavati svoje modne kombinacije prije nego što izađu u jedno od svojih brojnih kretanja u društvu.

NE DOLIJEVAJTE ULJE NA VATRU: PET POTEZA KOJI POGORŠAVAJU SVAKU SVAĐU

ČETIRI INDIJSKE TAJNE LJEPOTE ZA DUGU I ZDRAVU KOSU