in

KAKO KOJI HOROSKOPSKI ZNAK VOLI DA MU IZGLEDA KUĆA

RAK

Ovdje možemo očekivati pravu porodičnu atmosferu. Rakovi su odlični domaćini i njima je stalo da se svako ko dođe u njihov dom osjeća ugodno. Zato će se pobrinuti za ugodne garniture, ali i veću i lijepu kuhinju oko koje se može okupljati. Sve će znati izvrsno obogatiti nizom detalja iz kojih zrači toplina, a koji obično djeluju vrlo prirodno. Mnogi od njih vole kamine. Stoljnjaci, svijećnjaci, jednostavni cvjetni aranžmani, svjetiljke koje naglašavaju intimnost, sve će to doprinijeti ugođaju.

Spavaću sobu vole jasno odvojiti od ostalog prostora jer im je važno da se uvijek mogu povući u svoj svijet. Zato na njene prozore nerijetko stavljaju i teže zavjese. Sobne biljke njeguju s posebnom pažnjom, ali ih ne ističu previše, jer ih smatraju integralnim dijelom svog doma. Takođe vole ukrasiti kupatilo, pa tu možemo vidjeti niz sitnih redova ukrasnih pločica, uvijek meke frotirske peškire, nježne sapune i poneku biljku. Ako imaju vrt, uvijek žele u njemu napraviti malo jezerce ili fontanu. Ukoliko su roditelji, dječju sobu uređuju s posebnom pažnjom i tako da se dijete u njoj može na miru opustiti.

LAV

U njihovom domu uvijek mora postojati neki senzacionalan dio. Žele impresionirati one koji im dođu u posjetu, ali i sami sebe. Garniture od vještačke kože i markantnog dizajna koji ostavlja utisak superiornosti nerijetko će biti njihov izbor. Čudno, ali u domu vole i tamne boje, najčešće crnu. Ali sve to kombinuju s raskošnim svjetiljkama neobičnih oblika, pa je doživljaj prostora takav kao da se nalazite u nekom studiju za snimanje.

Sjaj i raskoš vole pokazivati i slikama umjetnika koje vise po zidovima, a ako već nemaju djela poznatijih umjetnika, Lavovi će se potruditi da slike koje imaju budu u zlatnim ili sličnim upečatljivim okvirima. Kada u njihovom kupatilu mora biti velika, a ako imaju mogućnost jacuzzija, biće presrećni. Takođe vole poneku stepenicu u stanu, dvoetažna rješenja, pa goste dočekuju na onoj višoj etaži gledajući dolje i držeći svoj govor domaćina. Najmještaj u svim prostorijama obično ima neki metalni dio koji treba bar malo sjajiti, a ako to može biti i neki plemenitiji materijal, tim bolje. Vole i ogledala, a s njima znaju i pretjerati. Rado bi ih ponekad stavili i na plafon.

DJEVICA

Domovi Djevica često su gotovo savršeno uređeni i prirodni. Ovaj perfekcionist zna tačno pogoditi ono što mu treba u svakodnevnom životu. Ako slučajno tražite neki alat, pomagalo u domaćinstvu koje je rijetko ili praktičan predmet koji će vam upotpuniti ili olakšati život, u domu Djevice sigurno ćete naći niz takvih stvari. Vole priodne materijale, drveni namještaj, kamene kuće ili one od cigle. Švedski stil Ikee sasvim im odgovara.

Ormarići tačno određenog tematskog sadžaja takođe su dio njihovog doma. U njihovom prostoru uvijek ima niz detalja i važan im je radni prostor za njihove hobije. Sanduk za alate, u kupatilu ormarić za kozmetiku, ormarić za ljekove i prvu pomoć, ormarić za začine u kuhinji i slično. S mnogo ukusa znaju izabrati namještaj da je po mjeri čovjeka, praktičan i lijep. Kod njih ništa ne odskače, a sve je korisno i ima smisla. Mogli bi mnogima dati pametan savjet za uređenje doma. Jedino što ponekad pretjeruju u urednosti i stalno nešto čiste, pa ima i onih tipova kojima kuća izgleda poput apoteke.

NE DOLIJEVAJTE ULJE NA VATRU: PET POTEZA KOJI POGORŠAVAJU SVAKU SVAĐU

ČETIRI INDIJSKE TAJNE LJEPOTE ZA DUGU I ZDRAVU KOSU