in

KAKO KOJI HOROSKOPSKI ZNAK VOLI DA MU IZGLEDA KUĆA

VAGA

Prvo što ćete primijetiti u domu Vage jest neki vrlo lijep predmet, jednaki komad namještaja ili vaza s cvijećem, a najčešće su to ruže. Vole klasiku, ali ne onu tešku, nego namještaj od lakših materijala i uvijek svijetlih boja. Takođe im je važna simetrija, pa biraju takve kuće ili stanove u kojim uvijek postoje dvije jednake strane. Oni se dobro osjećaju ako je oko njih sve u paru i imaju više estetske kriterije. Tako na zidu obično nalazimo po dvije slike koje su tematski ili po obliku povezane, ipak s ležernim i ugodnim sadržajima, a i namještaj slično postavljaju – dva jednaka naslonjača, dva ormarića, dvije komode, dva ogledala.

Zavjese su svijetle, a nerijetko čak i bijele i lagane, dok dnevno svijetlo u njihov stan ili kuću treba prodirati u većim količinama. Vole se poigrati i s bjelinom zidova, pa ima tipova koji njeguju minimalistički stil s tek ponešto namještaja, ali s upečatljivom ravnotežom između zidova. Na primjer, imaju pregradni zid poput ograde (do visine struka) između kuhinje i trpezarije ili u nekoj od soba, a na vrh istog stave neki ukrasni detalj ili lampu koja je pravo umjetničko djelo.

ŠKORPION

Dom Škropiona nerijetko podjseća na priču iz 1001 noći. Jastuci svih oblika, veličina i boja, a najradije pomalo rustikalni, njihovo su obilježje. U stanju su ih staviti čak i u kuhinju. Cijeli prostor u kom žive nerijetko podsjeća na spavaću sobu i imate osjećaj da se možete svugdje valjati do mile volje. Mirisni štapići i kod njih gore i danju i noću doprinoseći ugođaju zagonetnosti i mistike. Vole okrugle stolove oko kojih se okuplja društvo na kartanje-gatanje ili prizivanje duhova :), a isti sto koriste i za jelo.

Zavjese ponekad imaju i između soba ili koriste rese i perle za pregrade. Od boja obožavaju ljubičastu, tirkiznu, crnu, tamno plavu i tamno zelenu. Spavaća soba kod njih je uvijek posebna priča. Uređena u slično opisanom stilu, ona mora nadahnjivati za bogat ljubavni život. Ponekad imaju i ormar s nizom seksualnih pomagala, a kupatilo im je nerijetko tamnih pločica. Vole diskretnu rasvjetu, pa tu možemo naći male lampe raznih oblika.

STRIJELAC

Strijelci često su u svom domu samo u prolazu, ali i tada on treba služiti svrsi koju oni žele. A ta je nerijetko povezana sa putovanjima, pa ovdje možemo naći niz predmeta koji podsjećaju na drugačije kulture ili uspomene iz dalekih krajeva. Police su im zato jako potebne, ali i ormar s već spakovanim koferima. Ima tipova koji cijeli svoj dom urede u stilu neke zemlje, zavisno koju već najviše vole. Tako imate Strijelaca s potpuno indijskim stilom doma – s niskim namještajem, tabureima, egzotičnim stolićima i sličnim, potom onih koji više vole afrički stil s garniturama od afričkog egzotičnog drveta, maskama po zidovima i ukrasima od perja ili pak onaj indonezijski s namještajem od drveta ili pruća.

Strijelci jako cijene prirodu, pa će mnogi gledati da žive u kući od prirodnih materijala u prirodnom okruženju – odgovaraće im i selo, planina, rub šume. Teško je reći gdje je ovom znaku dom, jer on osjeća cijeli svijet kao svoj dom, na neki je način skitnica i jako voli slobodu kretanja do u najudaljenije daljine. Zato svoj dom doživljava kao predah u kom može sabrati doživljaje s posljednjeg putovanja ili ako već ne putuje toliko, može kroz ezgotične detalje iz drugih krajeva sanjati o istom.

NE DOLIJEVAJTE ULJE NA VATRU: PET POTEZA KOJI POGORŠAVAJU SVAKU SVAĐU

ČETIRI INDIJSKE TAJNE LJEPOTE ZA DUGU I ZDRAVU KOSU