in

KAKO KOJI HOROSKOPSKI ZNAK VOLI DA MU IZGLEDA KUĆA

JARAC

Jarci vole jednostavnost i klasiku. Biće zadovoljni s drvenim namještajem koji služi svrsi. Ne vole imati u kući ništa što im zapravo ne treba i vrlo su odmjereni u vezi nabavke namještaja. Tačno znaju što žele i tačno to i traže. Obično su to prirodni materijali i kvalitetan, ali jednostavan namještaj koji može potrajati. U njihovom domu sve je vrlo praktično organizirano, a ako su slabi na nešto, to je mali dio stana koji će biti njihov radni prostor, pa makar to bio i samo jedan kutak sobe. Ondje Jarac voli imati radni sto s pregradama, radnu policu i kompjuter.

Takođe vole na zidu imati kartu svijeta jer im to povećava osjećaj kontrole i moći. Sve prostorije u stanu urediće funkcionalno i uživati u korištenju onog što im treba znajući da ni u čemu nisu pretjerali. Svoj decentni stil obogatiće ponekom biljkom, a ako žive u kući, posebnu pažnju posvetit će uređenju vrta. Tu će napraviti mediteransku postavu od lavandi, ruzmarina, žalfije, matičnjaka i sličnog začinskog i korisnog bilja koje će trajati, a njima donositi dragi hobi branja, sušenja i ukrašavanja doma istim.

VODOLIJA

Kad uđete u njihov dom možda ćete se osjećati kao da ste u svemirskom brodu. Teško ga je jednostavno opisati, ali glavno obilježje svakako je inovacija, ekscentričnost, nešto što šokira ili u blažem obliku moderni namještaj. Ima tipova koji naprave pravi lavirint od stana i u svakom kutku vas čeka neko iznenađenje. To mogu biti dizajnerska rješenja, razne instalacije, slike neobičnih sadržaja ili neobični predmeti.

Njihov dom može biti i vrlo zabavan i nikad u njemu nije dosadno. Namještaj je uvijek modernistički, zavjese i tepih obično ni nemaju, a nerijetko pokušavaju spojiti nespojivo. Tako u kuhinjskom prostoru možemo naći ormariće koji nisu tipični za kuhinju ni po obliku ni po sadržaju ili u kupatilu nalazimo policu s knjigama i tematskim časopisima. Vodolije vole sve nijanse srebrne, sivkaste, kremaste i bijele boje, pa ponekad imate osjećaj kao da ste na oblaku. Takođe vole muziku, pa ćete u njihovom domu uvijek naći dobre i obično snažne zvučnike, a izbor CD-a bit će neograničen. Ponekad uz sve to ide i mali light-show u jednom dijelu sobe, a kad stavite slušalice na uši i pustite sve u pogon, doživljaj je naponovljiv.

RIBE

Pozovu li vas Ribe u posjetu, pripremite se za opuštajući i mistični ambijent. Njihova priroda voli sve što podsjeća na morske dubine, pa u domu preferiraju plavu, zelenu i nježno ljubičastu boju. Za detalje nije teško pogoditi da zaista vole sve što je iz mora, pa ćete tu nerijetko naći svijećnjake ili kutije ukrašene morskim pužićima, kamenčićima, rakovim oklopima ili sličnim, a obavezno na komodi imaju i poneku veliku školjku čiji ih šum na uhu smiruje u trenucima stresa. Najmještaj je udoban i obično pun jastuka.

Zajvese ponekad imaju svjetlucave detalje poput sedefa, a rasvjeta je svakako diskretna. Takođe vole prostore na više manjih etaža ili jednostavne paravane kojim odjeljuju cjeline dnevnog boravka, kuhinje, ali i spavaće sobe. Vole zavjese oko kreveta, a mirisni štapići su im dragi detalj. Kuhinja je obično rustikalna i pomalo starinska, dok dječja soba pobuđuje maštu. Mnoštvo lijepih igračaka upotpunjuje prostor, a plišani jastuci-životinje doprinose udobnosti. Ima i onih Riba koje ne mogu bez vode, pa tu možemo naći razne vodoskoke na struju ili prirodnije rješenje – akvarijume.

NE DOLIJEVAJTE ULJE NA VATRU: PET POTEZA KOJI POGORŠAVAJU SVAKU SVAĐU

ČETIRI INDIJSKE TAJNE LJEPOTE ZA DUGU I ZDRAVU KOSU