in

KAKO IZGLEDAMO PO HOROSKOPU: OVNA ODAJE PISKAV ZNAK, BIKOVI IMAJU DEBLJI VRAT

Da li možemo pripadnike zodijačkih znakova prepoznati po fizičkom izgledu – šta je odmah uočljivo na nama

Ovan


Izgleda su uglavnom sportskog, vitki su, zategnuti, čvrstog koraka, odlučnog izraza lica, obično naglašenih vilica, čela kosog i postalvjenog unazad. Imaju mahom tanke i stisnute usne, oči sjajne i prozirne. Jak i često piskav glas. Zubi su im krupniji, a često su plavi i pjegavi.

Bik

Masivne su građe, jakih nogu i širokog potiljka, olovnih pokreta, oporog i teškog hoda. Mahom ih krasi deblji vrat, širokog su i mesnatog lica, kao i širokog čela. Oči su im naglašene, usta senzualna, ali su često izraženi i nešto veći zubi. Melanhoničnog su pogleda, a kosa im obično duboko ulazi u čelo. Žene su često nekako „oble“ i ženstvene.

Blizanci

Nježne su konstrukcije, sa vidno izraženim zglobovima. Mahom su dugih ruku i vrata, uskih grudi, šupljih leđa i nemirnih pokreta. Kad hodaju, poskakuju. Glava im je mala, čelo postavljeno unazad, a brada ćosava. Vlasnici su nemirnih, ali lijepih očiju, svježe kože brzog, glasnog i često nerazumljivog govora. Često su im usne senzualne i izvijene nagore.

Rak

Ako hoćete da ih prepoznate, samo obratite pažnju na njihovo lice. Obično su to ljudi kao Mjesec okruglog lica, malog nosa i uglavnom malih i povjerljivih očiju. Mekano tijelo, lijen hod. Kosa im je često urasla u lice, i obično su tamnije puti. Koža im je uvijek nekako mokra, a žene obično pate od mekanih grudi.

Lav

Dostojanstvenog držanja, uspravni, odmjerenog i laganog hoda. Otvorenog i jakog pogleda i četvrstatog lica, gledaju ravno i visoko. Govore polako, neusiljeno i sa stankama. Krase ih jak, istaknuti nos, uglavnog zatvorena usta, široka gornja usna i brada sa rupicom. Glava im je obično velika, lice crveno, a kosa plava ili crvena.

Djevica

Držanje im je obično uzdržano, a odlikuje ih hladan i diplomatski šarm. Šuplja leđa, dugačke ruke, glava okrugla i košćata, glatko lice, hladan i ispitivački pogled. Zvuče činovnički zlobno. Odlikuju ih hladan humor i zlovolja. Nikad prelijepi i nikad previše ružni. Često sa ekcemima.

Vaga

Izgleda su uglavnom vitkog i njišu se pri hodu. Imaju ovalno lice, a koža im je glatka i nježna. Vrat im možebiti ili napadno debeo, ili tanak. Šarmantni su i uglavnom lijepi.

Škorpija

Obično su srednjeg rasta, mišićavi, karakterističnog čvrstog hoda, tamne kose i puti, lica kao isklesanog na spomeniku; pogled taman i ukočen, sjajne vučije oči koje bodu. Mala usta, a kosa čekinjasta.

Strijelac

Izgleda su prijatnog, ali varijacije se dešavaju usljed loših odnosa između velikih i teških planeta. Krase ih lagan i odmjeren hod, blalgo visoko čelo, povjerljive i mirne oči uvijek uperene negdje u daljinu, staložen ton govora, duži i praviulan nos. Lice im odaje utisak povjerenja.

Jarac

Izgleda su obično koščatog. Hod im je pažljiv i odmjeren, aa ten zemljane boje. Uglavnom imaju napadno jak nos, a leden pogled. Temperamenta su nostalgičnog, uvijek rezervisani i iznad svega hladni, istrajni i izdržljivi.

Vodolija

Kada je izgled Vodolije u pitanju, dominiraju dva tipa: božanski i demonski. To znači da su ili lijepi, prijatni, malog nosa, čistih i otorenih očiju, ili pak ružni, svojeglavi, kukastog i velikog nosa, buljavih očiju. Česta je i kombinacija ova dva tipa. Prednost je, ipak, to što su žene rođene u ovom znaku pretežno lijepe. Mahom su višeg rasta. Kada hodaju, uvijek izgleda kao da se šunjaju.

Ribe

Kada na ulici vidite nekoga ko ide nečujno, po strani, zamišljen i zakopčan do grla, glave uvučene u okovratnik, gotovo sigurno je to pripadnik znaka Riba. Lice im je uglavnom okruglo, pogled miran, nekako vodnjikav, a odlikuje ih velika ljubavnost kad vam se obraćaju. Mala slabost žena rođenih u ovom znaku je to da uglavnom nose mrežaste čarape.

ZAGLEDAJ SE I RAZMISLI: OKO KOJE IZABEREŠ POKAZAĆE TI ŠTA SE ZAPRAVO KRIJE U TVOJOJ DUŠI

ŠTA KADA OSTANEŠ POTPUNO SAMA: OVAN KREĆE STARIM PUTEM A BLIZANAC NE ZNA ŠTA BI SA SOBOM