in

KOJI HOROSKOPSKI ZNAK ODERE KREVET OD SPAVANJA

Kako nam astrologija može savjetovati što jesti, kako se odjenuti prema svom znaku i tko nam je idealan partner, i navike spavanja su zapisane u zvijezdama…

Da, dobro, opće poznato je da bi za odlaslu osobu 7 do 8 sati sna dnevno bilo idealno. Isto znamo da nije preporučljivo spavati manje od 6 niti više od 10 sati. No ipak, svi znamo barem nekoga tko se diže u pola 6 ujutro odmoran kao ptičica nakon samo 5 sati sna, kao što znamo i neko odraslo i odgovorno biće koje vikendom uspije spavati do ručka, 12 sati u komadu. Ili si to ti? Koliko sati sna je dovoljno? Ako je vjerovati horoskopu, trebalo bi biti ovoliko…

Ovan: solidnih 6 sati, osim ako ima važnijeg posla

Ovaj uporni i tvrdoglavi horoskopski znak jednostavno zna kako iskoristi vrijeme u danu. Voli ustajati rano, a ići spavati što kasnije. Ovnovima je produktivnost na prvom mjestu i nije im jasna rečenica: “Naspavao sam se.” Čak i kad cijelu noć ostanu budni, Ovnovi to ne nadoknađuju sljedeći dan san. Jednostavno su – izdržljivi.

Bik: koliko god može

Ovaj zemljani znak baš zna uživati u životu. Cijeni svoje slobodno vrijeme više od ičega i rado će pretjerano jesti, piti i spavati ako mu se ukaže prilika za to. No, ne mogu si uvijek (zbog “suvišnih” stvari u životu poput posla, fakulteta, hobija) priuštiti spavati baš koliko žele. Minimum im je ipak 7, a maksimum 9 sati.

Blizanci: ili uopće ne spavaju ili samo spavaju

Nevjerojatno konfuzni znak koji ne zna treba li mu 20 sati sna ili power nap od 45 minuta. Nisu sigurni vole li vikend provesti u mirnom kućnom okruženju kako bi radili na svojim kreativnim idejama ili bi jednostavno partijali 2 dana bez spavanja. Vole razmišljati i raditi rukama, a kada im se zareda nekoliko noći bez sna, mogu spavati tri dana u komadu.

Rak: nikad dosta sna

Horoskopski znak koji može spavati do besvijesti je – Rak! Jako emocionalni, brinu za okolinu i puno toga ih može uznemiriti pa nije ni čudo da se pretjerano iscrpljuju. Također, njima je potreban odmor da i dalje ostanu tako emocionalni. Također, Rakovi vole dosta spavati, pa im ni 12 sati sna nije dovoljno.

Lav: kraće spavanje noću, ali obavezna drijemka preko dana

Ove horoskopske životinje doista vole biti u centru pozornosti. Vole biti glasni i svidjeti se ljudima, a to znači da se nekad i umore zbog toga. Isto tako, jako su energični i vole biti na sto strana, ali u popodnevnim satima jednostavno “padnu”. Zato je idealan omjer sna za Lavove – 5 sati noću i 2 sata popodnevnog sna.

Djevica: 7 redovitih sati za optimalan učinak

Baš pravi zaposleni znak. Posvećene su, praktične i logične. Radije se oslanjaju na glavu nego na srce. Ipak, kako bi bile što funkcionalnije, moraju se odmoriti i u komadu. I to 7 sati. U nekom trenutku će zbog posla 3 noći za redom probdjeti, ali će tri dana poslije toga spavati i po 12 sati.

Vaga: 8 sati potpuna mira, spavanje je “me-time”

Simetrija, ravnomjernost, harmonija i socijalna pravda. Tako to rade Vage. Kroz dan će baš Vage biti one koje spašavaju razne situacije. One uvijek nađu razlog za velika obiteljska slavlja, a isto tako se brinu da veća društvena okupljanja dobro prođu. Ne vole biti u centru pozornosti, ali vole promatrati oko sebe i bit će ponosne ako se sve odvija po njihovim planovima. Kada prođe još jedan iscrpljujući dan, one će se srušiti od umora. I to 8 sati. Skroz optimalno, baš poput njih.

Škorpion: uvijek manje nego što im treba

Jedan sasvim netipičan vodeni znak su Škorpioni. Oni za razliku od ostalih vodenih znakova ne vole javno pokazivati svoje emocije, već su pomalo mistični. Sve svoje dnevne probleme drže u sebi i to ih dodatno iscrpljuje. Isto tako, jako su plemeniti i cijene pravdu. Ako ih nešto posebno smeta, pamtit će to zauvijek u sebi, radije nego riješiti problem. Nesanice ovog znaka su česte. Iako bi najradije spavali 12 sati, na kraju u prosjeku spavaju 5 sati.

Strijelac: nikako da odu na spavanje

Vatreni znak koji jednostavno ne prestaje razmišljati. Sami sebe smatraju superjunacima, pa prema tome misle i da im ne treba puno sna, no i oni su ipak od krvi i mesa. Puni energije i optimistični, upustit će se u cjelonoćno čitanje romana i premda ujutro rano moraju na posao. Rijetko će odraditi kvalitetan san od 8 sati, nesvjesni posljedica nespavanja. Treba ih potjerati na spavanje poput male djece.

Jarac: hvala lijepo, ali sami dobro znaju koliko im treba sna

Ovaj znak zna da je optimalan broj sati za odmor preko noći 7 i pol sati. Jarac zna da je najbolje spavati na desnom boku i uvijek leći u isto vrijeme u krevet. Ne zamaraj se s objašnjenjima o kvaliteti sna Jarcu, jer Jarčevi tako i tako znaju bolje od drugih astroloških znakova.

Vodenjak: mora uračunati sat spavanja više

Vodenjak je vrlo inteligentan znak. Ne vole uključivati srce, nego se oslanjaju na mozak no zbog toga ne prestaju nikada razmišljati, od toga što su u danu učinili, do najrazličitijih ideja koje im se stalno vrte po glavama. Vjeruju da je ljudskom biću za odmor potrebno 7 do 9 sati, baš kako to kažu stručnjaci, ali vole i eksperimentirati, npr. spavati 2 puta po četiri sata. Kada Vodenjak konačno ode u krevet cijeli jedan sat neće moći smiriti svoje misli nego će razmišljati o raznim stvarima tako da zapravo treba uračunati sat više kako bi se naspavao.

Ribe: teško se bude ako nisu sanjale

Emocionalne, romantične, osjetljive i mudre Ribe naginju tome da se prepuste svojoj bujnoj mašti i nisu u dodiru sa stvarnošću. Za njih je san način da to ostvare, bijeg od stvarnosti i život u snovima. Zapravo, najkorisniji dio sna, koji ih odmara i pomlađuje Ribama nije dubok, solidan san već REM faza u kojoj se sanja. Vole živjeti u snovima i vole ih se prisjećati ujutro. Snovi su za njih malo utočište od stvarnosti, a to je nešto što priželjkuju svake minute svog budnog stanja.

3 NAJPOŽELJNIJE ŽENE HOROSKOPA O KOJIMA SVAKI MUŠKARAC SANJA

ONE SU 4 NAJVEĆE OPASNICE U HOROSKOPU KOJE NE PREZAJU NI OD ČEGA