in

KRITIKUJU, CINIČNI SU, OŠTRI I PESIMISTIČNI: NE, NIJE ŠKORPIJA – TO MOGU SAMO ONI

Konstantvno na meti zbog izraženog perfekcionizma, osobe rođene u ovom znaku nekada mogu biti iritantne i ljudi ih često ne shvataju.

Činjenica da su sklone krititikovanju i sebe i drugih, ne čini ih baš najpoželjnijim osobama u društvu.

Reč je o devici.

Njihova samokritičnost nekada može dovesti do preteranog pesimizma, a niko ne voli pesimiste u društvu. Osim toga, zbog težnje ka perfekcionizmu, devicu je teško impresionirati. Sve je već videla, i ako to stvarno želite morate dobro da se potrudite.

Device su izrazito tvrdoglave, i vrlo često neće popustiti čak i kada u dubini sebe znaju da nisu u pravu. Nisu fleksibilne niti spontante, jednostavno vole da sve ide po planu, jer se tako najbolje snalaze u datim situacijama.

Veoma su skeptične i sklone su da cene materijalno, samo zato što vole kad su im stvari konkretno predočene. Tako su na njihovoj lestvici prioriteta uvek više pozicionirana dela, nego reči i emocije. Shodno tome, ne vole pokazivanje emocija u javnosti, te onima koji ih ne poznaju dobro mogu delovati hladno i nezainteresovano.

Činjenica da je većina devica visoko inteligentna i sklona logičkom razmišljanju ima veze sa tim da previše analiziraju stvari. Pažnju poklanjaju detaljima, i ne donose nepromišljene odluke. Tek kad su predočile i pozitivne i negativne posledice, tek tada su spremne da odluče.

Ali jednom kada naprave odluku, neće je menjati šta god da se desilo. Trpeće posledice svojih izbora, iako znaju da put koji su izabrale nije pravi.

Osobe rođene u ovom znaku poznate su po tome što igraju na sigurno. Ne vole nepredviđene rizike i nepoznate situacije. Kada im je sve poznato, i u mogućnosti su da drže konce u svojim rukama, tada se osećaju najbolje. Stoga, reč haos nije deo njihovog rečnika.

Isto kao ni nepredvidljivost. U tom slučaju, mogu delovati malo dosadno i proračunato, ali retko šta je usmereno prema drugim ljudima.

Još jedna njihova osobina koja može biti i dobra, ako nauče da se kontrolišu, jeste radoznalost. Radoznalost potiče iz njihove želje za znanjem, ali često ume da izmakne kontroli pa deluje kao da devica zabada nos tamo gde mu nije mesto.

Ne libi se da postavi i previše intimna pitanja totalnim neznancima, jer prosto želi da sazna. Kad je nešto zainteresuje, kopaće i istraživati sve dok ne pročita sve što se može naći. Ako vam je devica samo poznanik, pripremite se za gomilu neprijatnih pitanja i analiza vašeg života. Nekada joj to dođe kao hobi.


Nekim devicama fali i kreativnosti, jer njihov logički um nije u stanju da posmatra stvari izvan šablona. Zbog toga su bolje u disciplinama poput prava, nego u umetnosti.

Koren njihove ličnosti, slično kao i kod ostalih znakova, potiče od jedinstvene kombinacije planeta, elemenata, polariteta, kuća i slično. Međutim, nisu sve device iste.

Veliku ulogu u tome koja će karakteristika preovladavati ima detinjstvo. Ukoliko su u detinjstvu pred njih bili postavljeni visoki ciljevi, veća je šansa da će devica razviti ekstremni perfekcionizam.

ŽELJKO JOKSIMOVIĆ OTKRIO PORODIČNU TAJNU

OVO JE NAJZAHTJEVNIJI HOROSKOPSKI ZNAK: EVO KAKO ĆETE GA UKROTITI I ZADRŽATI ZAUVIJEK