in

LIČNA KRATA ŽENE ROĐENE U ZNAKU OVNA: OTKRIVAMO SVE TAJNE KOJE NISI ZNALA

Ženske osobe koje pripadaju sazvežđu Ovan (Aries), rođene su u periodu između 21. marta i 19. aprila, a vladar ovog „vatrenog“ znaka zodijaka je planeta Mars uz suvladarski uticaj Plutona.

Žena rođena u horoskopskom znaku ovna – opšte osobine

Žene koje su rođene u horoskopskom znaku ovna, po pravilu su veoma krupne i atletske građe, pa se do nekle može reći da su muškobanjaste i da nisu naročito ženstvene.

Iako su po prirodi žene ovnovi plave kose i očiju i svetle puti, njihova spoljašnjost nije naročito nežna i krhka, i one preferiraju da se oblače sportski i da ističu svoju „prirodnost“, pa se retko šminkaju i po pravilu vole „kežual“ odevne kombinacije i nisu naročito sklone da se preterano sređuju ili oblače izazovno i atraktivno.

Osobe suprotnog pola, žena ovog znaka zodijaka najčešće osvaja svojom samosvesnošću i sigurnošću u sebe, i ne voli da bude površna pa nikada ne pati što nije rođena kao „vanserijska“ lepotica, jer ceni kulturu, obrazovenje, znanje i otmenost u stavu i držanju pre nego fizičku lepotu koju smatra nesvrsishodnom ukoliko žena ne poseduje nikakve druge kvalitete.

Karakterne osobine i temperament žena rođenih u znaku ovna

Žena u znaku ovna je vrlo pristupačna i komunikativna, ali po pravilu je dosta zatvorena i distancirana kada treba da otkrije svoja osećanja ili kada je potrebno da druge pusti da je upoznaju.

U međuljudskim odnosima, žena ovog znaka ima „gard“ koji obično podiže zbog prethodnih grešaka koje je napravila, kada je zbog svoje iskrenosti i preterane otvorenosti bila povređena, izigrana ili izmanipulisana.

U nekim životnim situacijama, žena u znaku ovna može se ponašati vrlo neozbiljno pa čak i detinjasto i razmaženo, jer je naviknuta da bez izuzetka dobije sve što poželi, i nije sklona da podnese bilo kakvu vrstu odbijanja ili pak neko uskraćivanje njenih potreba i prohteva.

Žena u znaku ovna voli da ima osećaj kontrole i teži da se nametne kao vođa, ili da se u prijateljstvu i ljubavi ponaša vrlo dominantno i u neku ruku agresivno, pa često može da napravi nesvesne greške i da je okolina shvati kao okrutnu i beskrupuloznu osobu koja misli samo na sebe, i kojoj su uvek na prvom mestu sopstvene želje i potrebe.

Međutim, suština je da je žena ovan vrlo saosećajna i plemenita, ali u velikom broju slučajeva nepromišljena i brzopleta, pa nesvesno kaže ili uradi nešto što ne želi, i time ostavlja potpuno suprotan i netačan utisak o sebi i svojoj ličnosti, i povređuje osobe do kojih joj je veoma stalo.

Vrline žena rođenih u znaku ovna su – otvorenost; direktnost; neposrednost; komunikativnost; dinamičnost; jednostavnost; srdačnost; kreativnost; maštovitost; ambicioznost; upornost; sklonost ka liderskoj poziciji; požrtvovanost; ekstrovertnost; pronicljivost; pronalazački duh; intuitivnost; marljivost; oštroumnost; vrednoća; tačnost; pedantnost; energičnost; optimizam; društvenost; velika kompetitivnost; borbenost; inventivnost; snaga volje; inteligentnost; veliko opšte znanje i obrazovanje; entuzijazam.

Mane žena rođenih u znaku ovna su – sujetnost; neiskrenost; tvrdoglavost; površnost; naivnost; brzopletost; sklonost stresu i nervozi; lakomislenost; povodljivost; usamljenost; nepoverljivost; sklonost ka manipulisanju drugima; snobizam; oholost; odsustvo samokritičnosti; hvalisavost; sebičnost; podlost; zluradost; nesmotrenost; netaktičnost; impulsivnost; afektivnost; nervoza; ljutnja; bes; sumnjičavost; preterana sklonost ka kritikovanju tuđih postupaka ili mišljenja; strah od neuspeha; autodestruktivno ponašanje; zatvorenost.

Žena rođena u znaku ovna kada se zaljubi

Žena u znaku ovna nije sklona da se lako zaljubljuje i emotivno „vezuje“, već uvek vrlo svesno i racionalno bira potencijalne partnere koji joj odgovaraju po karakteru i temperamentu, kako bi sa njima ostvarila „duboku povezanost“ i ostvarila stabilnu zajednicu i mogla da planira budućnost.

Žena ovan ne voli samoću i strahuje od toga da će ostariti sama i bez porodice i dece, ali nikako nije u stanju da se u brak upušta samo „radi braka“, jer veoma veruje u iskrenu ljubav i u samu instituciju porodice, i moralne i tradicionalne vrednosti koje se u porodičnom okruženju stiču.

U ljubavi je žena ovog znaka zodijaka po pravilu vrlo otvorena i direktna, i svojim potencijalnim emotivnim partnerima jasno i bez oklevanja stavlja do znanja svoje namere i želje, i ljubav sa njom je u neku ruku vrlo jednostavna i posve „razumna“, ukoliko uspe da nađe osobu koja joj na isti način uzvraća pažnjom, nežnošću i iskrenošću.

Međutim, ukoliko žena u znaku ovna nekome otvori svoje srce, a za uzvrat bude izmanipulisana ili pak odbijanje njenih iskrenih osećanja shvati kao uvredu, može postati ili vrlo gruba i ne tako retko i osvetoljubiva, ili se pak potpuno povući u sebe i postati potpuno introvertna i zatvorena iz straha od novih „emotivnih poraza“ i neuspeha.

U ranoj mladosti, žena ovan je često veoma sklona da bude naporna i netaktična u svojim željama da nekog muškarca osvoji i „veže za sebe“, i nije retkost da ima želju da se uda u ranoj mladosti i da se ponaša vrlo nepromišljeno i brzopleto iz straha da ne ostane sama i da bude uskraćena za prave emocije i nežna osećanja.

Žena ovan, voli osećaj da je nekome potrebna pa nije retkost da često igra na „kartu“ velike ali ipak lažne požrtvovanosti i saosećajnosti prema nekom muškarcu koji nije dovoljno stabilan i jak kao ličnost i koji u ženama traži oslonac i stabilnost koju sam sebi nije sposoban da obezbedi.

Kakve muškarce voli žena rođena u znaku ovna?

Žena u znaku ovna voli neposredne i direktne muškarce koji umeju da preuzmu inicijativu, i koji se kao ni ona sama ne stide da pokažu iskrene emocije i nastupe bez ikakvih „zadnjih“ namera ili podlih ciljeva.

Iako nije retkost da se žena ovan zaljubi u muškarce koji su fizički lepi i za nju u neku ruku često „nedostižni“, kako sama nema komplekse i nije sklona da sebe klasifikuje kao manje atraktivnu ili manje vrednu od bilo koga drugog, u takvim situacijama ipak postaje pomalo nervozna i nesigurna, pa je sklona da svoje nezadovoljstvo ispoljava kroz preteranu nervozu i kajanje zbog sopstvene nepromišljenosti i lakomosti.

Žena ovog znaka veoma je samosvesna i sigurna u sebe, tako da može uspešno da zavede svakog muškarca koji joj se dopadne, jer je veoma neposredna, šarmantna, duhovita i sasvim kompletna kao ličnost, da joj retko koji pripadnik suprotnog pola može odoleti.

Žena ovan u svojoj prirodi ima jednu dozu nestalnosti i nemirnog duha, pa je vrlo netolerantna prema muškoj površnosti, laskanju, lažima i neveri bilo koje brste i nije retkost da dugogodišnju vezu ili bračnu zajednicu raskida bez dvoumljenja i da se više za sobom „ne okreće“.

Muškarci koji su po zodijaku idealni partneri za žene rođene u znaku ovna su – muškarci koji su kompatibilni za emotivne odnose ili pak za bračnu zajednicu sa ženama rođenim u znaku ovna su predstavnici astrološkog kardinalnog znaka vage; vodolije; blizanaca; strelca ili lava.

LIČNA KRATA ŽENE ROĐENE U ZNAKU BIKA: OTKRIVAMO SVE TAJNE KOJE NISI ZNALA

DNEVNI HOROSKOP ZA 16. DECEMBAR 2019: DANAS ZAVRŠITE SVE ŠTO IMATE I NE ODLAŽITE NIŠTA ZA SUTRA