in

Merkur do 19. marta prolazi kroz znak Riba: Emocije će biti jače od logike a to će se najviše odraziti na Blizance, Strelce, Device i Ribe

U Ribama Merkur ponovo začinje sebe i uzima svoju semenu formu. Tu je Merkur tek u vidu izdanka i odavde će započeti svoj novi ciklus. On je ovde u vidu svesti koja je tek počela da se formira i koja, s obzirom da je na samom početku svog ciklusa, ne može da ispolji svoje suštinsko značenje. Ovo možemo predstaviti i kao stanje novorođenčeta koje u najranijem stadijumu svog života nije svesno nikakvih sličnosti ni razlika, već je sposobno samo da doživljava osnovna osećanja prijatnog i neprijatnog. Isto tako možemo zamisliti Merkura u Ribama kao san u koji smo utonuli.
Naš um u snu i dalje funkcioniše, ali ispod praga budne svesti, jer nam u svetu snova nikakva logika ne pomaže i nemamo ništa čvrsto i opipljivo za šta možemo da se uhvatimo kako bismo potkrepili svoju spoznaju o onome što u snovima doživljavamo. Iz tog razloga nije moguće umom tumačiti snove. Ako pokušamo da sebi logički objasnimo što smo sanjali kada se probudimo i da to povežemo koristeći Merkura, tj. logiku, nećemo uistinu razumeti poruku sna.
U tumačenju snova je potrebno da se oslonimo na simboliku blisku osećajima, koja se sadrži u Mesecu, pa da se usmerimo na ono što smo osećali dok smo sanjali, na osećaj koji je je san izazvao u nama jer će nam to doneti spoznaju poruke koja je sadržana u onome što smo sanjali. Merkur će snovima biti samo zbunjen. Koja je onda prava svrha Merkura u Ribama, kada nam sva ova logika govori da je on tu neupotrebljiv?
Stvar je upravo u snovima. Kao predstavnik elementa vazduha, na kraju svog evolutivnog puta u znaku Vodolije, Merkur se pretvara u ideju. Kako njegov simbol predstavlja množinu jer se sastoji iz tri dela, on se u sledećem koraku pretvara u vodu, kao što se dva atoma vodonika spajaju sa jednim atomom kiseonika i ideja se pretvara u san.
Utkan u semenu formu Merkura, san počinje da se pretvara u javu svakim narednim Merkurovim narednim korakom i razvojem sposobnosti razmišljanja kroz analizu i logičko zaključivanje. Noseći u sebi seme sna, Merkur će u znaku preko puta Riba – u Devici gde dostiže svoju zrelost, spustiti san na zemlju i pretvoriće ga u javu, u čvrsto opipljivu realnost, jer se preko puta sna nalazi znak koji pripada elementu zemlje. Na ovaj način nam Univerzum pokazuje kako je sve moguće i kako možemo da ostvarimo sve što poželimo ako se potrudimo da savladamo sve lekcije koje služe samo da bi nas dovele do ostvarenja i kroz koje otkrivamo sebe kao kreativna bića stvorena na sliku i priliku Boga-Prirode-Univerzuma.
Kada posmatramo osobe koje u svom natalnom horoskopu imaju Merkur u Ribama primetićemo da imaju izuzetno profinjen sluh. Sposobne su da strpljivo slušaju i prime bez prosuđivanja i potrebe za analizom ono što im neko drugi poveri. Ove osobe umeju da čuvaju tajne. Merkur je ovde tih i nije brbljiv, pa su zbog toga ovo osobe od poverenja, upravo zbog toga što nemaju potrebu da prosuđuju, već jednostavno prihvataju ono što im neko kaže i poveri kao odraz trenutnog emotivnog stanja svog sagovornika, pa nemaju potrebu da to zadržavaju u sebi i prenose dalje. Još manje imaju potrebu da manipulišu ili obmanjuju. Za to je ipak potrebna budna svest, a u Ribama je Merkur uspavan i nesvestan.

NEDELJNI HOROSKOP OD 6. do 12. MARTA 2023: Pojaviće se novo svetlo na vašem ljubavnom nebu

NEDELJNI HOROSKOP OD 13. do 19. MARTA 2023: Pred vama su lepe ljubavne prilike koje niste očekivali