in

Merkur je krenuro retrogradno u znaku Vage 10. septembra 2022: Sve što treba da znate

Zašto se sve to dešava? Znate i sami – Merkur je krenuo retrogradno. Često možete pročitati na brojnim astrološkim portalima, blogovima, web stranicama, časopisima kako je za vreme dok je Merkur retrogradan sve usporeno i vraća se unazad, kako mi sami sporije i teže razmišljamo pa se sva ova zbrka dešava zbog toga. Ali ako zađemo dublje u ovu simboliku, shvatićemo da se radi upravo o sasvim suprotnoj stvari. Kada je u retrogradnom hodu Merkur zapravo ubrzava i prestiže Zemlju. Prema tome čitava zbrka nastaje zbog toga što se sve u simbolici Merkura odvija ubrzano, brže nego što smo navikli.

Na primer, nezgode u saobraćaju koje se događaju kada je Merkur retrogradan ne događaju se zato što vozimo sporo nego zato što žurimo i vozimo brže. Najviše saobraćajnih nezgoda se u ovom periodu dešava upravo kod preticanja. Ako obratimo pažnju na to kako se većim delom dana osećamo kada je Merkur retrogradan, primetićemo da smo više nego obično napeti, nervozni i da ne možemo da sredimo naše misli jer nam sve i svašta velikom brzinom prolazi kroz glavu. Brže nego obično u svojoj svesti obrađujemo informacije, upoređujemo i povezujemo pojmove, zbog čega naš filter za kritičko i pažljivo klasifikovanje informacija radi smanjenim kapacitetom. Zbog toga i svi ti nesporazumi. Kako smo upravo u periodu retrogradnog Merkura pretrpani suvišnim informacijama lako nam se događa da reči sličnog oblika, a različitog značenja pobrkamo.

Naš dokument koji tražimo nije izgubljen već nam je još uvek tu negde pri ruci, ali mi ne primećujemo taj dokument već su nam svi dokumenti slični zato što nam je svesni deo ubrzan pa ne stignemo da opazimo svaki neophodni detalj. Takođe i naši aparati i vozila rade pod većim opterećenjem i dolazi do kvarova. To se sve događa zbog toga što smo ušli u fazu kada je neophodno da počistimo kako nered u našim ormarima i fiokama, tako i nered u našoj glavi. Naravno, kako to nama samima ne bi tek tako palo na pamet, tu je Merkur da nas na to podseti, a bogami i natera. Samo kada se oslobodimo nepotrebnog i ostavimo ono što nam je zaista neophodno uredno složeno u glavi i fioci, moći ćemo normalno da funkcionišemo u svakodnevnom životu. To nam je dokaz da smo svi mi sastavni deo prirode i da se sve u nama i oko nas odvija upravo u skladu sa prirodnim zakonitostima.

Šta je najbolje činiti, a šta ne treba da činimo kada je Merkur retrogradan kako bismo ublažili zbrku u našoj glavi i u našim odnosima, posebno u komunikaciji? Najvažnije je upravo već pomenuto pravljenje reda, što znači da treba da uklonimo sve nepotrebne stvari sa našeg radnog stola, da izbacimo suvišno iz fioka i ormara i kod kuće i na poslu, i da ostavimo tamo samo ono što nam je zaista neophodno, a ako ovo ozbiljno shvatite i pozabavite se spremanjem, primetićete na kraju da ste više od polovine onoga što je tamo bilo uklonili.

Na taj način ćete automatski pokrenuti isti proces i u vašoj svesti, tj. u kratkoročnoj memoriji, što će dovesti do poboljšanja vaših organizacionih sposobnosti kao i do poboljšanja vašeg pamćenja. Oslobađanje od suvišnih predmeta oko vas i od suvišnih podataka u vama samima dovešće i do umanjenja stresa i napetosti kojima ste bili izloženi. Ono što ne treba da radite je da započinjete nove poslovne i privatne projekte. Umesto toga reorganizujte svoje planove za predstojeće poslovne projekte i radne zadatke po istom principu, tako što ćete ih pregledati detaljno i izbaciti sve suvišno iz njih.

Na poslovnim sastancima, dogovorima i pregovorima se fokusirajte na zaista važne i prioritetne stvari, a razgovore o manje važnim stvarima odložite dok Merkur ne krene direktno. Ako obratite na to pažnju, primetićete da u periodima kada se Merkur kreće retrogradno mnogi ljudi postaju skloni da pričaju suviše, da često govore o manje važnim ili potpuno nevažnim stvarima, što zapravo i dovodi do njihove konfuzije i prouzrokuje nesporazume u komunikaciji. Pažnja im je rasuta, a komunikacija ubrzana. Da biste to izbegli, nastojte da svoje razgovore usmerite na u datom trenutku aktuelne i važne činjenice i izbegavajte da nešto detaljno objašnjavate i da oko nečega polemišete.

NEDELJNI HOROSKOP OD 12. DO 18. SEPTEMBRA 2022: Shvatićete ne samo da se volite, nego i da dijelite mnogo toga zajedničkog

NEDELJNI HOROSKOP OD 19. DO 25. SEPTEMBRA 2022: Vaša ljubavna priča se nastavlja, uprkos vašim sumnjama