in

Merkur je krenuro retrogradno u znaku Vage 10. septembra 2022: Sve što treba da znate

Takođe i svoje misli usmeravajte na ono što je u datom trenutku važno. Potrudite se da ne žurite u saobraćaju, a to ćete postići ako ranije nego što obično činite krenete na posao ili na neko putovanje. Više se odmarajte. Naročito je važno da više nego obično praktikujete psihofizičku relaksaciju. U tu svrhu možete da se u slobodno vreme bavite nekim vidom kreativnog pisanja, čitanjem neke knjige ili igranjem umnih igara što će sve omogućiti vašem umu da ostvari neophodnu usmerenost i funkcionalnost. Ovde su i meditativne tehnike od velike pomoći, kao i razne vežbe pravilnog disanja i otpuštanja prekomerne mišićne napetosti. Što se tiče predmeta u simbolici Merkura, ako ste primetili da vam auto ne funkcioniše kako treba, odmah ga odnesite u servis, jer se u protivnom može lako dogoditi da dođe do težeg kvara. Isto važi i za razne uređaje za komunikaciju, telefone, računare i drugo.

Prateći ovu simboliku, postaje nam jasno da Merkur kada je retrogradan uopšte ne mora da bude problematičan, kao što ga često tumače. On u stvari i nije problematičan. Njegova funkcija u retrogradnom kretanju je da “resetuje” naš um kako bismo mogli da ga i dalje efikasno koristimo. Prema tome, njegova prirodna funkcija je da dovede do poboljšanja, a ne do pogoršanja. On to uvek i radi, unosi poboljšanja tako što servisira naš um, naš način razmišljanja, komunikacije i razmene informacija, a isto tako i naša sredstva komunikacije i saobraćaja, samo što mi to često ne primećujemo i stvaramo pogrešne predstave o njemu. Kako je Merkur trenutno počeo da se kreće retrogradno, bacimo se na posao i napravimo malo reda… hm.. gde ono? U glavi ili fioci? Uh, stvarno… baš je velika zbrka ovde.

piše: Astrolog Igor Pavluković

NEDELJNI HOROSKOP OD 12. DO 18. SEPTEMBRA 2022: Shvatićete ne samo da se volite, nego i da dijelite mnogo toga zajedničkog

NEDELJNI HOROSKOP OD 19. DO 25. SEPTEMBRA 2022: Vaša ljubavna priča se nastavlja, uprkos vašim sumnjama