in

Merkur prolazi kroz znak Ovna do 3. aprila 2023: Pravo je vreme da započneš ovo u svom životu

Merkur se u semenoj formi, na početku svog prirodnog ciklusa rasta nalazi u znaku Riba. Tu je zaronjen u svet tišine gde ne može do izražaja da dođe njegova suštinska priroda govora i razmišljanja. On je tu svoje sposobnosti tek krenuo da razvija.

Ulaskom u znak Ovna, Merkur je stekao moć da se oglašava. Kao i svako novorođenče kada dođe na svet, kada iz utrobe majke, iz vodene sredine, izroni u novi svet, tako i Merkur kada se nađe u znaku Ovna čini isto što i svako nedonošče – drekne, pusti glas, obznani da je živo. Merkur je planeta koja najviše svojim simbolom opisuje čoveka, a šta svako ljusdko biće prvo uradi kada dođe na svet? Pusti glas. Prema tome, Merkur u Ovnu je pre svega glasan i svestan svojih osnovnih potreba, a to su potreba za hranom, toplotom, sigurnošću, pažnjom.

U ovom znaku Merkur deluje poput deteta koje otkriva jedan novi svet. Sve mu privlači pažnju i ima toliko toga novog i nepoznatog da se istraži. Problem je u tome što novog ima previše da bi Merkuru držalo pažnju, pa se on svemu predaje sa jednakim oduševljenjem i entuzijazmom, ali samo dok se ne pojavi sledeća nova stvar u njegovom polju delovanja. Onda on napušta ono što ga je prethodno zanimalo, ne stigavši da to nešto dovoljno upozna, istraži i uistinu spozna i sa istim oduševljenjem i entuzijazmom se baca na istraživanje sledeće stvari ili osobe koja mu je zaokupila pažnju.

Možda ćete reći da je površan, ali on ovde ne može da bude studiozan i strpljiv. Ipak je na teritoriji znaka Ovna i mora da se ponaša prema pravilima ovog znaka. Merkur je u Ovnu izuzetno radoznao, nemiran i nestašan, poput pravog deteta. Upravo zbog svoje velike radoznalosti i potrebe da istražuje i isprobava, sklon je da srlja u sve i svašta. Naravno, kada još nije razvio sposobnost da zrelo razmišlja. On je tek počeo da svoje sposobnosti razvija, a kako se sve u znaku Ovna odvija velikom brzinom i sa ogromnom količinom energije, tako i Merkur ovde ima potrebu da isprobava svoje mogućnosti i sposobnosti. On ovde ima veliku moć opažanja i ništa ne može da mu promakne. Neobuzdan je i nemiran i ne može da dugo bude na istom mestu.

Oseća neizdrživu potrenu da se kreće i istražuje, zbog čega se stalno vrpolji i vrlo je fizički aktivan. Neodoljivo ga privlači brzina kretanja, jer Merkur jeste u svojoj simbolici povezan sa kretanjem. Zbog toga osobe koje ga imaju u svom natalnom horoskopu mogu da budu odlični sprinteri, tj. trkači na kratke staze, a mogu da budu i pioniri u nekoj novoj oblasti i da se otisnu u istraživanje nečeg potpuno novog što niko pre njih nije pokušao. Da li je onda slučajnost što se rover, tj. robot-vozilo (simbolika Merkura) koje je lansirano na istraživačku misiju na planetu Mars (vladar znaka Ovna) zove “Curiosity”, što u prevodu sa engleskog znači – radoznalost?

Stiže 23. mart 2023. godine: Evo zašto je Plutonov prelazak u Vodoliju najveći astrološki tranzit godine

MESEČNI HOROSKOP PO CIGANSKIM KARTAMA ZA APRIL 2023: Čeka vas novi ljubavnik, iznenađenje i udovica