in

Merkur prolazi kroz znak Ovna do 3. aprila 2023: Pravo je vreme da započneš ovo u svom životu

Merkur je ovde takmičarskog duha i ima potrebu da bude prvi i ispred svih, da predvodi. Prvi će započeti razgovor, prvi će pokrenuti novu temu u razgovoru. Njegove rečenice su brze i kratke, uz to i glasne, pa je odličan u izdavanju komandi i naređenja. To mu se i dopada da radi, ali on sam ne voli da sluša druge i da poštuje naredbe. Zbog svoje urođene radoznalosti, sklon je da često postavlja pitanja i da neprestano nešto zapitkuje. Njegova pitanja su kratka i jednostavna: “Zašto? Kako? Šta je?” i slično. Pitanja postavlja direktno i bez uvijanja sa istinskim zanimanjem. Očekuje kratke i jasne odgovore, nema strpljenja za detaljna objašnjenja i ne voli da njegova pitanja budu ignorisana ili olako shvaćena. Ako mu se učini da ga ne shvataju ozbiljno, pobuniće se i negodovati.

Nesvesan je drugih ljudi i sebe i svoje mišljenje uvek stavlja ispred mišljenja drugih. Uvek ima utisak da je u pravu i da je njegova tačka gledišta jedina ispravna, pa će zbog toga uvek odlučno braniti svoje stavove. U tim trenucima je sklon da bude svadljiv i ulazi u verbalne konflikte. Merkur u Ovnu misli samo na sebe i govori o sebi. Sklon je da se zapriča i da bude brbljiv jer želi da od početka do kraja kaže sve što je smislio da kaže, pri čemu ne obraća pažnju da li i koliko to o čemu govori zaista zanima njegove sagovornike. On toga nije svestan, jer ta osobina u slučaju Merkura u Ovnu još nije u dovoljnoj meri razvijena, tek je u povoju.

Ipak, u svom načinu komunikacije ume da bude vrlo ubedljiv, ali i to samo na kratke staze. Ne ume da duže vreme zadrži pažnju svog sagovornika jer brzo gubi interesovanje i strpljenje. On ovde isprobava svoje glasovne mogućnosti, pa je često preglasan što ne primećuje i čega nije svestan. On ovde pušta svoj glas nemajući osećaj kontrole i ograničenja sopstvenog glasa, pa zato može da bude neartikulisan i nagao. Kad god mu nešto zasmeta i nije po njegovoj volji, on će drugima na to bez oklevanja vrlo glasno skrenuti pažnju. U tim trenucima nalikuje na dete u ranom uzrastu koje još nije naučilo da priča, kada nešto zahteva ili se pobuni, pa se glasno zaplače i u tim trenucima niko i ništa ne može da ga stiša i smiri, osim ukoliko mu se u istom trenutku ne ispuni želja ili zadovolji zahtev i potreba.

Osobe sa Merkurom u Ovnu će u trenucima kada im nešto nije po volji glasno negodovati, svađati se, vikati i besniti, ali će sva ta buka i vika kratko trajati jer im i to ubrzo dosadi, pa se nakon izliva besa i nezadovoljstva ponašaju kao da se ništa nije dogodilo. Nisu zlopamtila, samo su impulsivni. Razmišljaju brzo i kratkoročno, naglo donose odluke bez mnogo premišljanja.

Merkur u Ovnu simbolizuje razvoj mišljenja i pamćenja koje započinje sa egocentričnim mišljenjem i kratkoročnim pamćenjem, a što je tipična karakteristika znaka Ovna. Merkur u Ovnu je još uvek na početku razvojnog puta svoje suštinske simbolike, pa je njegovo mišljenje orijetisano na njega samog iz razloga što u ovom znaku um ne razlikuje unutrašnje od spoljašnjeg, tj. ne uočava razliku između subjektivnog i objektivnog.

Što se tiče pamćenja, za Merkur u Ovnu je karakteristično kratkoročno pamćenje gde se u sećanju zadržava samo ono što je izazvalo jak utisak i reakciju ili probudilo snažnu emociju. Merkur ovde nema potrebu da zadržava u sebi veliki broj informacija, već zadržava samo one koje su mu neophodne za brzo i efikasno funkcionisanje na osnovnom životnom nivou. To ne znači da osobe koje u svom natalnom horoskopu imaju Merkur u Ovnu ostaju na ranom stadijumu razvoja uma, već samo označava da je njihov način razmišljanja jednostavan, brz i efikasan.

Stiže 23. mart 2023. godine: Evo zašto je Plutonov prelazak u Vodoliju najveći astrološki tranzit godine

MESEČNI HOROSKOP PO CIGANSKIM KARTAMA ZA APRIL 2023: Čeka vas novi ljubavnik, iznenađenje i udovica