in

NAJBOLJA ”TO DO” LISTA KOJA ĆE VAM OLAKŠATI ŽIVOT: METODA 1 – 3 – 5

Koliko ste do sada imali razne liste za obavljanje zadatakai bezuspešno ih bacali jer se ispostavilo na kraju da nisu dale željeni rezultat? Verovatno ne možete ni sami da ih izbrojite, ali izgleda da smo našli metod koji će vam konačno pomoći.

Predlažemo da već ove nedelje primenite sledeća mala pravila i napravite novu TO DO listu, pa nam javite rezultate. Evo o čemu se radi i kako da savladate ovaj metod.

Metod 1-3-5

Pravilo 1-3-5 je, kako ga hvale mnogi poslovni ljudi, najuspešniji način u kreiranju liste obaveza koja život čini jednostavnijim. Nemoj se uplašiti od brojeva, ova strategija će vam samo pomoći u preraspodeli obaveza i poboljšati njihovu realizaciju.Vrlo je jednostavan i vaša važna lista treba da sadrži 9 stavki od kojih prvu obeležavamo kao onu glavnu, sledeće tri kao manje važne, a ostalih pet kao najmanje prioritetne.

Startujte prvo sa jednim važnim zadatkom

Odlučite se prvo za obavezu kojoj treba da posvetite najviše pažnje i energije. Za njenu realizaciju odvojite potrebno vreme i na nju gledajte kao na mini projekat. Da biste uspešno pregurali dan, uvek se prvo suočavajte sa velikom stvarima.

Organizujte sledeće tri obaveze

Ispišite tri zadatka srednjeg prioriteta na kojima treba da radite. To su sledeći zadaci na koje se fokusirate, nakon što ste završili onu najbitniju. Ako vam nekim slučajem zadaju glavobolju, dozvoljeno je da ih prebacite za sledeći dan. I predlažemo da se suočite sa njima već sledećeg dana rano ujutru kako biste ono najgore što pre slavladali i prešli na ono lakše i lepše.

Ostatak liste popunite sa pet manjih zadataka

Biće vam lako da za kraj izdvojite 5 zadataka koji ne oduzimaju mnogo vremena, a u obavezi ste da ih takođe završite na vreme. To su obično stvari koje ostavljate za kraj dana. Primenom ove jednostavne strategije, šanse da sve bude obavljeno postaju veće. Više neće biti zaostajanja i nedovršenih poslova. Samo je potrebno da zaista sledite 1-3-5 listu i potruite se da je ispunite do kraja.

SEDAM LAKIH NAVIKA KOJE ĆE VAM POBOLJŠATI ŽIVOT

NA DIJETI STE ALI NIKAKO DA SE REŠITE KILOGRAMA: OVE ČETIRI NAMIRNICE SU GLAVNI KRIVCI