in ,

NAKON RASKIDA SA NJIM, NA OVAJ NAČIN ĆEŠ BITI MNOGO JAČA I VRATIĆEŠ SE SEBI

Psihoterapeut Mark Kijanu tvrdi da su ljubavnalj razočaranja mogu biti i dobra pošto nas čeliče. On savetuje da se posle raskida vratimo starim hobijima, razmišljamo o novim ambicijama, povlađujemo sebi

Iako raskidi generalno ne spadaju u kategoriju prijatnih događaja, stručnjaci kažu da u njima ima nečeg dobrog, jer nas svaki prekid veze vrati sebi. Psihoterapeut Mark Kijanu tvrdi da su razočaranja dobra pošto nas čeliče.

– Kada nas ostavi voljeni partner ili mi ostavimo njega, pošto nas je povredio, uglavnom mislimo da se više nikad nećemo oporaviti – kaže Kijanu. – Prvih nekoliko dana ne možemo da zamislimo život bez njega, jedva ustajemo iz kreveta i nemoćni smo.

Ali kako prolazi dan za danom, postajemo sve jači, više razmišljamo o sebi, a manje o njemu. Tuga prerasta u inat ili bes, što je afirmativno, jer znači da počinjemo da živimo. Odjednom shvatamo da smo toliko ljudi zanemarili zbog partnera i sada ih ponovo vraćamo u život.

Kijanu savetuje da se posle raskida vratimo starim hobijima, razmišljamo o novim ambicijama, povlađujemo sebi, častimo se nekim lepim stvarima i tako iz sebe izvučemo sve ono što smo potiskivali dok smo bili u vezi.

TAJNI ZNAKOVI SITNIH DUŠA: AKO SE PRONALAZITE U OVIM STVARIMA NAŠLI STE PRAVU OSOBU

PITANJE KOJE MUČI SVE ŽENE: ZAŠTO JE ON PRESTAO DA SE JAVLJA