in

NARODNA VJEROVANJA VEZANA ZA ODJEĆU I OBUĆU: NIKAD NE OBUVAJ TUĐU OBUĆU JER ĆE TI SE DESITI OVO

Globalno gledano, u svim kulturama i u svim periodima, najveći broj sujevjerja, veže se za obuću. Ili zato što je ona nevjerovatno važna za svako podneblje – čuva naša vrlo osjetljiva stopala (na kojima su svi nervni završeci), od pretjerane hladnoće, toplote i neravnog terena, a po ubjeđenju naših predaka štiti i našu dušu od dodira sa „donjim“ svijetom.

Valjda su podsvjesno osjećali talase i sile Zemlje pa su mislili da se tako mogu odbraniti od njihovog uticaja… Kad malo bolje razmislimo i jesu – i to onog trenutka kad su na cipele i papuče postavljali prvo drvene, a potom gumene džonove – loše provodnike svih vrsta energije.

Pretpostavlja se da je iz tog razloga nastala potreba žena (koje su inače sujevernije jer su pažljivije i po prirodi odgovornije za nastavak vrste), da nose cipele sa visokim potpeticama ili sa platformama. One su je udaljavale od sotonskih uticaja tvrdi sujevjerje. Začudo psiholozi kažu da je štikle čine samopouzdanijom.

Iz tog razloga vjeruje se:

  • Da cipele uvijek moraju da stoje na podu i nikada se na stavljaju na sto, stolicu…
  • Da djetetu kad se rodi sve dok ne prohoda i samo dodiruje zemlju ne treba ni kupovati i namjenjivati, ni obuvati obuću;
  • Da bračni par koji polazi na bračno putovanje mora (u rukama, zakačeno za automobil ili već..) po zemlji vući par cipela.

  • Da je loš znak zamijeniti lijevu i desnu cipelu jer će se duša čovjeka zbuniti pri odbrani od lijevih (astralnih) i desnih (više materijalnih) demona/šejtana iz podzemnih svjetova.
  • Da hodanje sa jednom cipelom predskazuje nesreću jer u isto vrijeme druga noga šuruje sa džinima.

  • Da se nove cipele uvijek probaju kasno uveče, kad se vraćamo s posla, jer su nam tad noge nabrekle od stajanja i hodanja, al da se kupuju i plaćaju tek sutradan.
  • Da se cipele uvijek kupuju i plaćaju po danu kad mračne podzemne sile, spavaju i ne znaju da mi imamo novu odbranu (a mozak je racionalniji kod odluke o cijeni i kvalitetu)
  • Da novu obuću uvijek treba kupiti, ili promijentiti, ukoliko imamo utisak da nas tjera maler. Tako se zaustavlja ciklus nesreća.

  • Da nikad ne pozajmljujemo svoju obuću jer ćemo tako pozajmiti i svoju zaštitu od demona i šejtana, ali i svoju sreću.

SAZNAJTE ŠTA DATUM ROĐENJA OTKRIVA O OVAŠOJ BUDUĆNOSTI NA SVIM ŽIVOTNIM POLJIMA

6 STVARI KOJE NA FEJSU OBJAVLJUJU LJUDI SA MANJKOM SAMOPOUZDANJA: ŠESTU VIĐATE SVAKOG DANA