in

Naučno priznati test ličnosti: Odaberite lice koje vas najviše plaši

Interpretacija:

1. Sadist

Represija – Verojatno je kako ste potisnuli neka iskustva iz prvih godina života povezana s autoritativnošću u ponašanju, potrebi za dominacijom i sklonosti lošim namjerama. Ako ste odabrali portret ovog učitelja vjerojatno ste potisnuli neka uvredljiva ili ponižavajuća ponašanja prema drugima u svojoj podsvijesti.

Poricanje – Vjerojatno ste posve bezopasno i miroljubivo stvorenje, uvijek spremno pomoći drugima. Ako radite u uredu, vjerojatno je vašim nadređenima teško s vama – ako ne želite raditi nešto, stvarate zapreke (naprimjer, bojkotujete posao, nalazite opravdanja i slično). Ako ste u situaciji u kojoj se trebate braniti, birate taktiku pasivnog otpora što naposljetku iscrpljuje one koji su vam stvorili problem.

2. Epileptičar

Represija – Ovo se odnosi na poremećaje ličnosti povezane s bolestima mozga, oštećenjima ili disfunkcijama (kao što se i pojavljuju u nekim slučajevima epilepsije), a neki od simptoma su impulzivnost, razdražljivost, ispadi bijesa te agresije. Ako gospodin s okruglim licem u vama izaziva odbojnost i strah, moguće je kako ste u ranom djetinjstvu potisnuli takve osjećaje i ponašanja u svojoj podsvijesti.

Poricanje – Vjerojatno ste dobra i draga osoba. Budući da ste na neki način “meki” prema drugima i prijateljski raspoloženi, ostavljate dojam odgovornog tipa koji se vješto kontrolira. Stabilni ste u osjećajima te se lako povezujete s drugima, ali i s novim idejama te sa stvarima.

3. Katatoničar

Represija – Neke od značajki ovog mentalnog poremećaja su pretjerano poticanje mašte, spoznaje te negativizma koji je dio ličnosti. Ako ovaj neobrijani i nasmiješeni gospodin u vama izaziva odbojnost, vjerojatno ste potisnuli hiperaktivnost u vašem mozgu koja bi vas mogla natjerati na gubitak veze sa stvarnošću da nije prenesena do podsvijesti.

Poricanje – Skloni ste prihvaćanju stereotipnih ponašanja te ne volite inovacije i promjene. Možda ste tip samozatajne i sramežljive ličnosti koja se teško prilagođava novim situacijama. Najveći strah vam je gubitak samokontrole. Pomalo ste ukočeni i odbrambeno raspoloženi.

4. Šizofreničar

Represija – Ovaj tip ličnosti povezuje se s osjećajem intenzivne apatije, iskrivljene misli i nekompatabilne emocije. Ako vas ovaj neosjetljiv pogled i pokeraško lice gospođe na fotografije potiče na odbojnost, vjerojatno ste potisnuli osjećaj ravnodušnosti prema drugima ili pak izoliranja od stvari ili događaja u ranom djetinjstvu.

Poricanje – Vjerojatno ste vrlo druželjubiv tip koji vjeruje u druženje i komunikaciju s drugima kao važan dio života. Ta je društvenost zavaravajuća i krije izoliranog čovjeka koji živi s osjećajem vječne usamljenosti. Vaši odnosi se možda čine neličnima i površnima, kao da im nedostaje pravog osjećaja. Duboko u sebi, možete osjećati da ne trebate druge toliko.

Riješite psihološki test Sigmunda Freuda i saznajte nešto o sebi

Zabavni test: Izaberite oko koje vas privlači i bolje upoznajte sebe