in

NEDELJNI HOROSKOP OD 15. DO 22. MAJA 2023: Ovo je nedelja koja nam donosi velike planetarne promene i najznačajniji godišnji aspekt

Marsov trigon Neptuna od 11. do 19. maja povećava vašu magnetsku privlačnost i šarm od koga para na uši izlazi, što ovo čini idealnim vremenom za strastvene romanse. Seksualni susreti bi bili izuzetno saosećajni, nežni i duhovni. Verovatno ćete privući manje agresivnog, više duhovnog partnera ako izlazite. Možete iskoristiti snažnu duhovnu hrabrost i borbeni duh da odbranite sebe i svoje najmilije.

U utorak Jupiter menja znak! Nakon što je bukvalno protrčao kroz Ovna u drugom pohodu i brzinski odradio što mu je bilo na tapetu, Jupiter, planeta srećnih okolnosti, u utorak, 16. maja, menja znak i dolazi u raskošnog, ležernog i dekadentnog Bika gde ga nije bilo 12 godina.

Jupiter u Biku će vas ohrabriti da izađete iz svoje ljuske, pokazujući vam koliko ste narasli od kada ste se poslednji put videli. Ovaj tranzit bi mogao da dovede do uzbudljivih novih preduzeća, projekata, odnosa i poduhvata, zato vodite računa da hodate zemljom (Bik = zemlja) otvorenog srca.

Odmah sutradan, čim bude ispružio nogu da zakorači u Bika, Jupiter dopada šaka Plutona i pravi eksplozivni kvadrat sa najmanjom a najmoćnijom planetom. Ovo je najznačajniji planetarni aspekt godine, aspekt krajnosti, koji može da utiče na to da se mnogo dobije ili mnogo izgubi, ali da za sve postoji adekvatna cena koja mora da se plati.

Jupiter u kvadratu Plutona ostaje od 9. do 26. maja što daje snažan, čak intenzivan nagon za napredovanjem. Uspeh, moć i uticaj su mogući pod uticajem ovog aspekta, ali bez malo pažnje, moglo bi da se desi da se plati velika cena. Nemilosrdna odlučnost, pohlepa i korupcija mogu vas brže odvesti tamo ili vam doneti više novca, ali po koju cenu? Opsesivno i kompulsivno ponašanje ne samo da bi izazvalo probleme u vezi kod kuće, već bi vam takođe moglo na vrat navući moćne neprijatelje.

Sunčev sekstil Neptuna od utorka do subote pomaže vam da se duhovno povežete sa prijateljima i porodicom. Vaša povećana empatija i zabrinutost mogu imati oživljavajući efekat na druge, što bi se moglo materijalizovati kao više uključenosti u grupe svih vrsta. Međutim, verovatno ćete imati koristi od individualnije potrage za duhovnim prosvetljenjem kroz knjige, kurseve učenja ili konsultacije sa guruima, čitaocima Tarota, astrolozima ili vidovnjacima.

Merkurov sekstil Saturna od 7. do 23. maja pogodan je za sve što zahteva jasno razmišljanje, dobro rasuđivanje i koncentraciju. Favoriziraju se poslovni pregovori, posebno dugoročna ulaganja i nekretnine. Bilo lične ili profesionalne, diskusije koje vodite će verovatno biti duboke. Ljudi sa kojima komunicirate mogu biti mnogo stariji ili mlađi od vas. Doći ćete kao upućeni i poštovani.

NEDELJNI HOROSKOP OD 8. DO 14. MAJA 2023: Brige će ostajati iza vas i partnera, a fokusiraćete se na osnaživanje odnosa

NEDELJNI HOROSKOP OD 22. DO 28. MAJA 2023: Svakodnevne strasti i emocije bit će obilježje vašeg privatnog života