in

ODGOVOR NA JEDNU OD NAJGORIH PREDRASUDA: DA LI SU LEPE ŽENE GLUPE?

Jedna od uvaženih predrasuda je da su lepe žene i glupe. Smatra se da su uobražene i sebične. A da li je baš tako? Kao prvo poznato je i da je “lepota u oku posmatrača”, pa je tako pitanje lepe žene zaista relativno.

Takođe, stručnjaci navode da često doterane, žene koje vode računa o sebi, svom izgledu, odevanju i frizuri više vremena posvećuju spoljašnosti- pa je logično da nemaju vremena da se bave drugim stvarima. To je, još jedna predrasuda.

Istina je da one samo imaju drugačije prioritete što ne ukazuje na njihovu površnost ili neobrazovanost.

Istina je, i kako navodi Debora Dan, psihoteraapeut, da se pametne i uspešne žene vrlo često nađu u lošim ljubavnim vezama. O tome je napisala knjigu.

U svojoj knjizi “Stupid about Men: 10 Rules for Getting Romance Right” Dan tvrdi da je to zato što su žene zapravo zavisne od romantike.

“Romantika je droga koja sprečava ženu da se suoči sa realnim problemima u životu. To je način na koji one izbegavaju stvaran život. Normalno je da žele zaljubljenost i romantiku, ali ne po svaku cenu”, piše autorka.

Nerazumno ponašanje je kada se žena u potpunosti “navuče” na muškarca koji nije dobar za nju. Poznata terapeutkinja kaže da su žene mogle ranije da uoče upozoravajuće znakove, ali odlučuju da žive u iluzijama.

“Žene žele ljubavnu priču iz bajke, pa u vezu ulaze sa nerealnim očekivanjima u pogledu braka ili dugotrajnih veza. One žele da taj muškarac isceli njihove rane i traume. Žene su odrasle na bajkama koje propagiraju upravo taj mit, bajke su ih naučile da moć ljubavi može da menja”, objašnjava Dan.

MLADOŽENJA JE ZAMOLIO GOSTE DA OKRENU TANJIRE I POTRAŽE CRVENE TAČKE: KADA IM JE REKAO ŠTA ONE ZNAČE, MLADA JE PROPALA U ZEMLJU

ŠTA JE UOPŠTE GLUTEN?