in

ON JE MALO RASPOLOŽEN, PA MALO NERASPOLOŽEN: OVO MORAŠ URADITI DA TI BUDE BOLJE

Živjeti sa osobom koja u danu promjeni raspoloženje nekoliko puta nije najugodnija stvar i ponekad je iznimno teško prilagoditi sebe situaciji.

Jeste li imali prilike u djetinjstvu vidjeti prsten koji mijenja boje kako se mijenja raspoloženje? To je možda i bilo zabavna “igra”, ali u stvarnom životu nije lako živjeti sa ćudljivim partnerom. Volite ga i ne znate što učiniti? Evo što možete probati;

RADI LI SE SAMO O RASPOLOŽENJU ILI PROBLEMU KOJI ZAHTJEVA POMOĆ?

Važno je odmah ustanoviti radi li se samo o prolaznom lošem raspoloženju ili vaš partner treba profesionalnu pomoć jer promjene raspoloženja mogu biti uzrokovane raznim faktorima.

POZABAVITE SE SVOJIM EMOCIJAMA

Dok se bavite osjećajima partnera malo zavirite i u sebe… Da li vaše raspoloženje ili ponašanje utječe na promjene raspoloženja kod partnera? Primjećuje​te​ li da svojim reakcijama na njegovo raspoloženje potičete probleme? Ako shvatite da i vi možete učiniti nešto kako bi promijenili situaciju – učinite to!

ODABERITE BITKE

Ponekad ljudi mijenjaju raspoloženja jer traže pažnju, a ako je to slučaj sami morate odlučiti je li potrebno na to obraćati pažnju. Budite pažljivi u prepoznavanju onoga što je vašem partneru jako važno, ali isto tako koliko ste spremni žrtvovati za vašu vezu.

POSTAVITE GRANICE

Granice su potrebne kako bi svaka veza bila kvalitetna, ona nam govore koliko daleko smijemo gurati bez da uzrokujemo štetu. Ako ​je partner glasan, neugodan ili nervozan tijekom razgovora važno je​ dati do znanja da se razgovor neće nastaviti dok se ne smiri te da je njihovo ponašanje neprihvatljivo.

VOLITE ILI OSTAVITE

Ako ste isprobali sve trikove ali se i dalje borite sa ćudljivim partnerom, možda je vrijeme da donesete ozbiljnu odluku – hoćete li voljeti tu osobu bez obzira na narav.

EKSKLUZIVNI INTERVJU: ELIF JE U PRAVOM ŽIVOTU IZGUBILA BEBU A OVO JE NJEN MUŽ

ISPLAČITE SE: PET RAZLOGA ZAŠTO JE TO ZDRAVO