in

OSAM SIGNALA KOJE VAM ŠALJE TIJELO I KOJE NE SMIJETE IGNORISATI

Naš organizam je savršena mašina sa složenim mehanizmom u kome se mnogo stvari dešava u isto vreme. Kada neki od delova tog mehanizma ne radi kako bi trebalo, naše telo će nam uvek dati znake da mu je preko potrebna pomoć, a ako ih ignorišemo, možemo imati ozbiljne probleme sa zdravljem.

Ovo su neki od signala na koje bismo morali ozbiljno da obratimo pažnju.

 8.  Nesanica, razdražljivost i grčevi u nogama


Ako imate ove simptome, vašem telu nedostaju magnezijum i kalijum. Da biste nadoknadili ove vitalne elemente, ubacite u svakodnevnu ishranu paradajz, pomorandže, banane i spanać.

7.  Suva koža

Suvoća kože obično ukazuje na manjak vitamina E. Stoga, jedite više povrća, dobrih masti, orašastih plodova i ribe.

 6.  Žudnja za slatkišima


Ako vam se dešava da iznenada osetite jaku želju za nečim slatkim, uzrok tome mogu biti, depresija, stres i iscrpljenost. Vaše telo traži glukozu. Poslušaje svoj organizam, a da biste izbegli dobijanje kilograma, uzmite med ili crnu čokoladu.

 5.  Krvarenje desni

Iznenadno ili konstantno krvarenje desni dok perete zube, znak je manjka vitamina C. Uključite sledeće namirnice u svoje obroke: citrusno voće, spanać, zelene i crvene paprike, paradajz, kupus, karfiol i brokoli.

 4.  Krhki nokti i kosa


Vaše telo vam poručuje da mu nedostaje vitamina B. Pijte više mleka i ubacite u ishranu morske alge i pečurke.

 3.  Prstenovi oko dužica oka


Ovakvi prstenovi se mogu pojaviti kod osoba starijih od 50 godina i to je normalno. Međutim, ako se jave kod mlađih osoba, znak su visokog nivoa holesterola. U tom slučaju, posavetujte se sa doktorom.

 2.  Grčko stopalo


Grčko stopalo ili “Mortonovo stopalo” jeste stopalo sa dugačkim drugim prstom i to može biti uzrok stvaranja žuljeva ili bola u stopalu. Da biste izbegli ove nelagodnosti, obavezno kupujte odgovarajuću obuću.

 1.  Želja za jedenjem leda


Ako osetite želju za jedenjem leda, možda ste anemični, odnosno patite od deficita gvožđa. Najbolji izvori gvožđa su govedina, jaja i školjke. Ipak, ako imate želju za jedenjem leda i manjak energije, bolje se konsultujte sa lekarom.

 

 

ČETIRI SAVJETA DA SMRŠATE BEZ DIJETE

NAJEFEKTIVNIJE LIJEČENJE ZA SVAKI HOROSKOPSKI ZNAK