in

OVAN: KOMPLETAN VELIKI LJUBAVNI I ŽIVOTNI HOROSKOP ZA 2021. GODINU

OVAN ♈

Vidljivo je da se neki od vaših dugogodišnjih ciljeva i ambicija mogu ostvariti. Osim toga, bićete blagosloveni pozitivnom kosmičkom energijom kada su u pitanju ljubavi i odnosi sa partnerom. Vaše misli i vibracije koje širite oko sebe će sigurno biti pozitivne. U celini, vaše mentalne, fizičke i emocionalne mogućnosti biće na visokom nivou u 2021. godinu.

Sredinom 2021. godine određene planetarne situacije mogu da vam donesu neke nove izazove u karijeri i vašem daljem napretku. Tokom ovog perioda posebno bi trebalo da kontrolišete svoje negativne misli, da ih izbegavate i da ih transformišete u pozitivne. U ovom periodu mogli bi vam se vratiti prijatelji koji su vam ranije zbog nečega okrenuli leđa. Zato nemojte uzimati razne kritike i osude previše ka srcu. Pronađite pravi balans između vašeg ličnog i profesionalnog života. Postavite sebi uzvišene ciljeve i približite im se, bez obzira koliko oni sada izgladaju udaljeno od vas.

Kada su finansije u pitanju, neke finansijske situacije će kontrolisati vaš život tokom 2021. godine i trebali biste biti spremni za nekoliko iznenađenja na ovom polju. Jako je neophodno da upravljate kako treba vašim troškovima i da živite u skladu sa vašim prihodima. Ako se ne budete pridržavali ovoga, možete napraviti nered u svom životu. Tokom godine, Ovnovi će se suočavati sa mnogim odlukama. Izbori i rešenja za koje se odlučite, iako će biti pod uticajem plaeta, na kraju će biti na vama i oni će definisati ovu godinu za vas.

Kada je u pitanju vaše društvo, ako želite da uvećate svoj krug socijalnih kontakata, ova 2021. godina će vam pružiti mnogo prilika za to. Ovnovi koji su slobodni moći će da stupe u vezu koja obećava dobar ishod. Mogu da ožive neka stara prijateljstva i veze, što može pomoći i vašim finansijama. Vaše zdravlje ćete najbolje održavati redovnim vežbanjem. Sve u svemu, ova 2021. godina dolazi sa mnogim promenama, od kojih će većina od njih sigurno biti na bolje. Pluton, Neptun i Jupiter imaju najveći planetarni uticaj u 2021, piše conopljanews. Zvezde kažu da ćete se tokom ove godine osećati kreativnije, brižnije i energičnije. Dakle, uz sve ove promene u vašem životu, ipak morate biti sigurni da uvek dobro razmislite pre nego što napravi1te neku promenu u svom životu. Planete su tu da vas vode, ali svi vaši izbori na kraju zavise od vas. Zato se od vas traži posebna pažnja i razmišljanje o svemu.

Jupiterov uticaj će takođe uticati na vaš porodični život ove godine. Ovo može učiniti da se osećate više razigranim, što može pozitivno uticati na odnose koje imate sa decom ili ostali mlađim članovima familije i rođacima. Međutim, to ne znači nužno da je 2021. pravo vreme za to da imate više dece. Ako već imate decu, jednostavno pokušajte da provodite više vremena sa njima.
Neptun će biti u Ribama a to ohrabruje ljude da budu nesebični i da više vremena provode sa članovima svoje porodice. Učinite sve šta možete za svoje članove porodice. Ove godine bolje je da za vašu porodicu učinite više manjih sitnica nego jednu veliku stvar. Sigurno će vam biti zahvalni za sve što možete da uradite da biste im pomogli.

RETROGRADNI MERKUR I NJEGOVI PERIODI U GODINI

Reč retrogadan, što bi značilo ‘da ide unazad’ nije možda najbolje izabrana, jer se ne radi o nikakvom hodu unazad neke planete. Radi se jednostavno o optičkoj varci sa našeg gledišta na Zemlji. Ovo bi moglo da se uporedi kao kad pretičete automobil na putu pa kad skrenete pogled prema njemu, onda vam izgleda kao da on ide u rikverc. Merkur nije jedina planeta koja ide retrogradno, već sve planete prolaze kroz retrogradne periode.

Iako se u ovom periodu možete osećati kao da potresa čitav vaš svet, retrogradni Merkur nije samo niz loših sreća. Neki naizgled teški i neželjeni efekti ovog tranzita Merkura su uglavnom stvari koje bi trebalo da se dogode na bolje. Ovo bi se moglo opisati i kao astrološki način koji nas primorava da stvari ponovo pregledamo i ponovo proverimo. S obzirom na to da retrogradni Merkur nije vreme kada trebate pokretati nešto novo, to je period kada on donosi osećaj da bismo trebali usporiti i preštimovati svoj život, razmisliti o svemu, od zdravlj, do posla.

Znati šta treba raditi i očekivati pre vremena jedan je od najboljih načina da se nosimo sa neizbežnim iznenađenjima koja Merkur donosi. Sigunro se pitate kako i šta napraviti da Merkur retrogradno radi za vas a ne protiv vas? Kao prvo, opustite se maksimalno i što kažu, duboko udahnite. Uprkos ozbiljnoj frustraciji koja dolazi sa retrogradnim ciklusom Merkura, to ipak nije smak sveta. Možda će vam biti neprijatno da rešavate probleme skoro tri meseca svake godine, ali to je daleko od neizvodljivog.

Zapravo, retrogradni Merkur može biti period vaše bogate kreativnosti i veza. Ako ste u stanju da budete fleksibilni i da izbegnete da budete izgubljeni u sitnim detaljima, ovaj period možete proći bez problema. To znači, možete vi potpisivati ugovore, donosite važne odluke ili započinjati novi posao u ovome periodu, ali – samo ako ste pažljivi.
Idite polako kroz ovaj period i sve proveravajte. Ovde ćemo vam dati kratke crtice šta treba a šta ne treba da radite u periodu retrogradnom Merkura.

ŠTA DA RADITE:

■ Razmislite o svakom dostupnom rešenju problema sa kojima se suočavate – jedno od njih mora na kraju da bude ono pravo.
■ Budite fleksibilni, prilagodljivi i strpljivi. Možda ćete morati da izađete izvan zone udobnosti da biste pronašli ispravno rešenje.
■ Razmišljajte široko. Što je veće i dalje rešenje, veća je verovatnoća da će ono uspeti.
■ Budite u toku sa kašnjenjima i otkazivanjima tokom putovanja.
■ Pripazite na svoj automobil. Proverite lampice upozorenja, zakažite servis.
■ Napravite rezervne kopije podataka na računaru i mobilnom telefonu kako ne biste izgubili važne podatke ako se isključe bez upozorenja.
■ Ponovo se pozabavite stalnim pitanjima iz prošlosti. Ovo je savršeno vreme da se pozabavite tim i jednom zauvek pokušate da ga rešite.

NEMOJTE DA RADITE:

■ Nikako ne padajte pod uticaj negativnog razmišljanja. Stvari se možda raspadaju oko vas, ali vi ostanite pozitivni i zapamtite da je ovo samo izbočina na vašem putu koju možete pažljivo izbeći.
■ Nemojte da se osamite kao neki vuk samotnjak. Kada se stvari pokvare, obratite se stručnjaku ili prijatelju da vam pomognu da rešite problem. Ne možete sve sami!
■ Nemojte preuveličavati probleme. Ako su stvari loše, nemojte ih još i vi naduvavati, nikakve koristi od toga, čak naprotiv.
■ Ne planirajte neke velike prezentacije ili izrašujte neke važne dokumente. Ako već ne možete da izbegnete ovako nešto, onda dobro obratite pažnju na detalje.
■ Ne oslanjate se samo na tehnologiju, već zapišite ili odštampajte informacije koje su vam potrebne.
■ Ne žurite! Usporavanje tempa može vam pomoći da eliminišete velike greške.
■ Nemojte imati nerealna očekivanja. Zbog nesporazuma i zabune, stvari se možda neće odvijati onako kako ste planirali. Izbegavajte razočaranje, znajte da u ovom periodu (a često i van njega) velika očekivanja mogu doneti i velika razočarenja.

Kada ste pod stresom onda teže spavate, a tokom retrogradnog Merkura nivo stresa i napetosti može vam se popeti, kao što kažu, do plafona. Zato pametno, ako ležite budni po celu noć, uznemireno se pitajući kako se sve to moglo desiti i zašto ili šta će se sutra ili za meseca dana dogoditi, to vam može oduzeti zdravlje. A da stvar bude još gora, nedostatak sna može prouzrokovati još više problema, jer negativno razmišljanje donosi negativnu energiju i neprestanim vrtenjem u krug, samo je još više pojačavamo.

Dakle, ako ste umorni, uznemireni ili rasejani, još više ćete pojačati efekte retrogradnog Merkura. Ali, ne bojte se, odagnajte strah i gledajte da se smirite. Evo onde nekoliko korisnih saveta kako da održavate svoj um i telo u vrhunskoj formi tokom perioda ovog nevaljalog retrogradnog Merkura.

TREBA DA URADITE SLEDEĆE:

■ Obavezno uključite alarm pre spavanja kako se ne biste kasno probudili i zakasnili tamo gde trebate. Tada morate da žurite, a žurba može da vam donese nevolju.
■ Slušajte tihu muziku, onu koju najviše volite, koja vam vraća optimizam i osmeh na lice.
■ Planirajte da se malo ‘otkačite’ od digitalne tehnologije. Ako je ikada sjajno vreme da predahnete od uređaja, da odložite mobilni, tablet i računar i zaboravite na sve aplikacije i društvene mreže, onda je to period retrogradnog Merkura.
■ Praktikujte vežbe disanja koje ćete koristiti kada god nađete vremena. Na primer: udahnite vazduh 4 sekunde, a izdahnite vazduh 8 sekundi, ali polako.

NEMOJTE DA RADITE:

■ Ne gledajte vesti ili nasilne TV emisije pre spavanja, i sve ono što vas može uznemiriti.
■ Ne koristite telefon ili druge elektronske uređaje u krevetu pre spavanja.
■ Ne planirajte razne ekstravagancije sa jelom u kuhinji. U ovom period – što jednostavnije to bolje po vas.
■ Ne pijte kafu i bilo šta sa kofeinom što vam može otežati da zaspite.

PERIODI RETROGRADNOG MERKURA:

■ 30. Januar 2021. (Vodolija) – 21. Februar 2021.(Ribe)
■ 29. Maj 2021. (Blizanci) – 22. Juni 2021. (Blizanci)
■ 27. Septembar 2021. (Vaga) – 18. Oktobar 2021. (Vaga)

ZDRAVLJE

Godina 2021. će za Ovnove biti godina dobrog zdravlja i veselog raspoloženja. Međutim, držite na oku manje tegobe koje se budu pojavljivale i budite umereni prema vašim prehrambenim navikama i vežbanju. Mars bi mogao dovesti do povremenih zdravstvenih problema kojima bi trebalo odmah da se posvetite. Nemojte biti nesmotreni i opušteni kada je u pitanju vaše zdravlje u ovom periodu.

Nemojte se naprezati ni psihički ni fizički. Držite se sporta i rekreacije, ali nemojte se previše naprezati i ići preko vaših mogućnosti. Periodično opuštanje i odmor su vam krajnje neophodni. Vi ste poznati po tome da volite preterano da radite, ali sad nije vreme za to. Treba da razvijete dobar imunitet. Obratite pažnju na prirodne biljne preparate a manje pribegavjte hemijskim lekovima. Trebalo bi da napravite ravnotežu između posla, odmora i zabave.

Neptun u Ribama podstiče ljude da sebe gledaju introspektivno, to jest da posmatrate i analizirate samog sebe. Ove 2021. godine je posebno važno voditi računa o svom mentalnom zdravlju. Razmislite o ulaganju u svoje mentalno zdravlje tako što ćete pokušati da praktikujete meditaciju ili jogu. Sve ovo može da pomogne da smanjite nivo stresa, što može uticati i na poboljšanje drugih aspekata vašeg zdravlja.

LJUBAV

Proteklih par godina Ovnovima je bilo teško u ljubavnom životu. Možda ste prošli kroz raskide, možda ste se samo osećali usamljeno ili ste u vezi osećali više stresa nego radosti. Bez obzira na kakav ste oblik ljubavnog previranja prošli, utešite se timeda će vam 2021. godina pružiti malo olakšanja što se ljubavi tiče. Ali, to ipak znači da ćete morati malo da se potrudite da biste uspeli.
Ako ste u vezi, početak godine je vreme kada možete sebi da postavite vrlo teška pitanja. Napravite listu svega što je sjajno i dobro u vašoj vezi. Snimite punu sliku i koristite je za vođenje kroz ostatak godine. i neka vam to bude orijentir u toku godine. A ako niste u vezi, takođe ćete sebi postavljati slična pitanja o vašim prošlim vezama. Šta vam je uspelo, a šta nije, šta dalje, i šta vam treba. Želećete da idete tamo gde možete upoznati druge ljude.

Za one rođene u znaku Ovna glavni interes u 2021. godini biće karijera, a manje ljubav, mada to ne znači da nećete biti upleteni u razne ljubavne igre. Ova godina vam donosi veliku otvorenost za flertovanje i avanturu. Bićete željni osvajanja, isticanja svoje privlačnosti i ako se upletete u veze, partner će vam morati ponuditi veliku količinu slobode i nezavisnosti.
Oni koji su sami imaće priliku da upoznaju nove ljude putem raznih kurseva, predavanja ili kratkih putovanja, ali i putem Interneta, što je danas nešto što se podrazumeva. Oni koji su u dugotrajnim vezama mogu da ojačaju vezu komunikacijom i čestim izlascima sa voljenom osobom na omiljena mesta.

Ove godine ste voljeni na razne načine, voljeni ste i zbog svog uma i tela. To će biti naročito posle 2. februara, kada se Venera, vladar vašeg ljubavnog i društvenog života, preseli preko vašeg natalnog Sunca – i ostane u toj blizini četiri meseca. Štaviše, vaša sposobnost davanja ljubavi je veoma poboljšana tokom ovog perioda. Što više ljubavi dajete, više je i primate. Dok Venera pravi ovaj četvoromesečni tranzit kroz vaš znak, vi zračite većim glamurom i seksualnom privlačnošću.

Imate više fizičke gracioznosti i šarma. Ljudi se ne mogu a da se ne zaljube u vas i zato ćete imati obilje romantičnih prilika. Zapravo, imaćete više romantičnih prilika nego što ikad dosad.
Ove godine ćete većinu vremena nastaviti da dobijate podršku i ljubav svog partnera. Takođe ćete primetiti da će vaš partner biti aktivniji nego ranije i to će vam doneti lepe trenutke intimnosti. Međutim, biće i nekih dana u kojima će bliskosti biti malo manje. Možda ćete biti izloženi nekim problemima koje donosi nedostatak komunikacije ili želja za nekom drugom osobom.
U slučaju da ovo postane stvarni problem, najverovatnije će se dogoditi u prvoj polovini godine, kada Mars bude u Vagi. Ova kombinacija može povećati strasti i učiniti ljude sklonijim polemici i prepirci nego što je to obično slučaj.

Ako niste sposobni da napravite kompromis ili da razgovarate sa partnerom svojim problemima, onda to može značiti i kraj vašoj vezi. Ali zapamtite da je ovo samo prolazna faza. Kako godina bude išla napred, podrška vašeg partnera će se postepeno povećavati.

Početkom ove godine mogu da prevladaju neke manje lične brige, ali od avgusta meseca ljubavna pitanja se popravljaju. U poslednjoj nedelji septembra 4 planete dolaze u Vagu u vaš sektor odnosa a jedna od tih planeta je Jupiter. Od tada možete očekivati veliku pomoć koja će vam doći od drugih ljudi, bilo da tražite partnera ili želite da otputujte. Dani oko pomračenja Sunca 14. oktobra za vas mogu biti posebno važni kada je ljubav u pitanju.

Planeta Jupiter, koja je glavni gospodar sreće i dobročinstva je veći deo godine u vašoj bračnoj kući. Ovo je pravi nebeski signal da se sprema brak ili ozbiljna ljubavna veza. Ova nova veza može biti jedna velika ljubav. Vaš partner ili partnerka imaju moć da vas učine boljima na razne načine, tako da izgladaju kao vaša idealna ljubav. A da li ste vi dostojni svega ovoga, to će pokazati ostale planete koje će vas testirati. Ova ljubav, veza ili brak su tu za vas, ali moraćete da ih zaslužite.

U ovoj 2021. godini vaša vladajuća planeta Mars vam pomaže da utvrdite vašu vezu. Vašem partneru daćete na znanje da bez obzira što ga volitie, ipak ne možete da budete sputani. Ovo saopštite vašem partneru na fin i pozitivan način, ne stvarajući bilo kakav nesporazum sa njim. Ovnovi koji nisu u vezi mogli bi da privuku potencijalne partnere ali bez preterane impulsivne akcije sa vaše strane. Ova 2021. godina može da vam pomogne da uspostavite stabilnu bračnu ili ljubavnu vezu sa vašim partnerom.

Iako može da dođe i do uspona i padova, ipak ćete oboje ostati zajedno. Zapamtite da vaša ljubav prema nezavisnosti i slobodi nikako ne sme da naruši vašu vezu u ovom periodu. Ako ste stvarno istinski zaljubljeni, onda se potpuno posvetite partneru, verite se ili venčajte.

Bez obzira da li ste u nekoj romantičnoj vezi ili niste, verovatno ćete se osećati mnogo strasnije nakon sredine jula, ako i tokom ostatka godine, kako Jupiter bude ušao u znak Lava. Ovo će vas ohrabriti da budete više romantičniji. Ako ste slobodni, ovo će vam možda pomoći da uđete u neku u romantičnu vezu, a ako ste već u nekoj romantičnoj vezi, onda vam ovo može pomoći da poboljšate vašu vezu. Međutim, pripazite jer ovo može doneti i razna iskušenja, pošto višak strasti ponekad može dovesti i do preljube i varanja partnera.

Sreća bi trebala da prevladava u vašem ljubavnom životu i braku tokom cele godine. Bilo bi dobro vreme da sa partnerom krenete na neko zanimljivo putovanje sa mirisom avanture. To bi vam pomoglo da se bolje razumete sa njim. Savetuje vam se da izbegavate veze koje se ne bi bazirale na ljubavi već isključivo na fizičkim čulima i zadovoljstvima. Ne postavljajte neke uzvišene ciljeve svom partneru koje će ga samo zbuniti. Budite ugodan, zahvalan i odan partner, a to će vam onda osigurati sreću tokom 2021. godine.

O VAMA OVE GODINE

Venera u Jarcu radiće na poboljšanju vašeg društvenog života na početku ove 2021. godine. Zbog ovoga postoji verovatnoća da ćete steći jednog ili dva nova prijatelja u prvih par meseci. Druga stvar koja može poboljšati vaš društveni život je kretanje Jupitera kroz znake. Od početka godine do sredine jula, Jupiter će biti u Raku. Zatim će se preselite u Lava, gde će ostati do kraja 2021. Ova promena će vas navoditi da putujete u neka nova mesta gde još niste bili. Možete to da uradite sa trenutnim prijateljima ili možete steći nove prijatelje na tim putovanjima.

Ovu 2021. godinu započinjete sa puno romantike i ljubavnih prilika koje vam se nude. Ali, ovo nije dobro vreme samo za romantiku, jer dolazak Merkura u znak Jarca 5. maja garantuje vam uspeh u svemu što radite. Uživaćete u samopouzdanju, entuzijazmu i harmoniji koji će ulaziti u sva područja vašeg života. Planiraćete razna putovanja, a možda se odlučite i u usavršavanje vašeg obrazovanja i dizanje na jedan viši nivo. U martu ćete uživati u povećanju prihoda zahvaljujući Veneri u Ribama i Merkuru u Vodoliji. Vaša želja za romantikom i prijateljima biće posebno pojačana tako da ćete možda postati i hiperaktivni u potrazi za raznim zadovoljstvima i radostima.

U ovom periodu ćete iskusiti i jačanje snage vaše volje i samopouzdanja. Ukazaće vam se dodatne mogućnosti zahvaljujući vašim liderskim kvalitetima. možda ćete osetiti želju da se okrenete prema iznutara, samom sebi, ne bi li ste na taj način ponovo opustili i napunili baterije. Razna istraživanja, avanture i putovanja dobijaju veliku ulogu 4. maja kada Venera ulazi u Biku želeći tako da vas izvuče napolje i uvede u svet. Vaš um će biti smiren, vaše zdravlje jako, a vi ćete juriti prema raznim uzbuđenjima. I finansijska situacija će vam biti jaka u ovom periodu.

Jupiter kad se useli u Lava sredinom jula će stvoriti talas kreativnosti kod svakog Ovna. Ovo će učiniti da se verovatno osećate izražajnije i podstaći će vas da preduzmete više rizika u vašem svakodnevnom životu. Takođe ćete se tokom ovog vremena osećati mnogo razigranije, što takođe može uticati na vašu kreativnost. Saturn će biti u znaku Škorpije skoro tokom cele godine, sve do 24. decembra, a takođe i u 8. kući. Kad god je Saturn u vašoj 8. kući, to znači da je vreme za promene. To je pravo vreme da se rešite loših navika i da prihvatite nove i zdravije navike koje će vam pomoći u poboljšavanju vašeg života. Takođe, ovo bi moglo značiti i napuštanje vašeg sadašnjeg posla i dobijanje novog, zatim ostavljanje partnera i nalaženje novog kao i prekidanje loših prijateljstava. Ovaj period je takođe odlično vreme za samo ispitivanje i fokusiranje na vašu duhovnost. Potražite pomoć viših duhovnih sila da biste pronašli odgovore koje tražite u životu.
Takođe, Pluton će biti u Jarcu tokom 2021. godine. Ova takođe doprinosi vašem unutrašnjem nagonu da promenite vaš život. Možda se osećati kao da postoji neka borba za moć u raznim oblastima vašeg života, uključujući tu i vašu karijeru, vaše romantične i porodične veze. Preuzmite inicijativu da biste napravili ispravne promene u vašem životu i da biste tako bili na pravom putu. Ovo će ponekad biti teško, ali sve će uticati na to na na kraju bude bolje za vas.

Kako se Merkur 2. septembra useljava u Vagu, to može povećati vaše samopouzdanje ali i pojačati vaš temperament. Ovo je još jedan period koji vam pruža mogućnosti i pobede. Od meseca oktobra, kada se Venera bude preselila u znak Strelca, doživećete veliki uspeh u svemu što radite, čak i kao neki vid lične borbe. Zahvaljujući Merkuru u Devici, ovo može biti divan period za one koji su slobodni jer ćete možda nekoga zaista upoznati, možda nekoga ko vam može promeniti život.
Kako se budete krećali kraju godine, moraćete da se više fokusirate na sebe i da se distancirate od onih koji vam možda ne podržavaju. Znaćete ko je na vašoj strani i kome možete verovati. Možda će se u vašem ljubavnom životu postojati neki manji sukobi a sve to zbog Merkura koji se seli u Vagu 2. jula. Bićete zainteresovani da započnete nešto novo i možda postanete vrlo uzbuđeni zbog nekog projekta koji vas čeka 2022. godine. U svim područjima vašeg života vam dobro ide i možda ćete odlučiti da zaprosite svog partnera. Ova 2021. godina će vam jako naklonjena i vi ćete imati priliku da razmislite o svim lepim stvarima koje ste iskusili.

Što se tiče vašeg bračnog i porodičnog života, veći deo 2021. godine doneće vam izuzetan uspeh. Vaša želja za slobodom će se povećati i možda nećete želeti da se vezujete za dosadan rutinski život. Međutim, biće i takvih dana u kojima bi određeni emocionalni problemi mogli malo da zakomplikuju stvari i da se pojavi stres i frustracija. Dakle, ne dozvolite da ove situacije stvore bilo kakvu distancu između vas i vaših voljenih. Takođe će biti faza u kojima možete očekivati neke promene u vašem domaćinskom životu. Pre nego što donesete bilo kakvu odluku o promeni, vi treba da razgovarate sa svojim voljenima i vidite da li će oni moći da se tome prilagode. Što se tiče vaših veza, održavaćete dobar odnos sa prijateljima. Oni će vas inspirisati i oduševiti. Bićete ispunjeni pozitivnom energijom u većini dana. Vaš um će biti vrlo oštar i samim tim vaša energija će biti potrošena na pravi način. Međutim, biće i nekih nekih dana kada ćete se osećati ne baš kako želite, ali, vaše misli i vibracije će sigurno biti pozitivne. U takvim danima, treba da pokušate da ostanete mirni i staloženi dok se bavite rešavanjem eventualnih problema. Sve u svemu, vaši mentalni, fizički i emocionalni nivoi ostaće visoki tokom većih delova 2021. godine.

Godina 2021. pokazaće se prilično lakom za Ovnove, tako da je bilo kakav savet nepotreban. Međutim, od vas se traži da ostanete strpljivi i da se klonite impulsivnih reakcija ako naiđete na neki neuspeh. Strpljenje bi bila ključna reč za vas. Od Ovnova se traži da bolje razumeju svoje bližnje i ponašaju se u skladu s tim. Budite ljubazni i nežni i pružite vašim voljenima pažnju koju žele.

HOROSKOP MESEC PO MESEC

■ Ovan Januar 2021: Januar vam donosi obnovljeni osećaj energije u vaš život. Tokom ovog meseca verovatno ćete želeti da napredujete na neki način, kako u poslu tako i u drugim segmentima života. Dok se drugi budu odmarali od slavlja, vi ćete napornim radom, ali sa velikim zadovoljstvom možda okončati jedan zamašan posao koji vam može doneti i pristojnu zaradu. Samo napred.

■ Ovan Februar 2021: Februar donosi vaše odnose u centar pažnje. Ovo uključuje sve vaše vašu veze i platonsku i poslovnu i romantičnu. I vaše finansije će takođe verovatno biti dobre u februaru. U poslu vas ovog meseca čeka neko priznanje ii čak unapređenje. Nemojte se plašiti da šansu možda nećete znati da iskoristite.

■ Ovan Mart 2021: Mart vam može malo uznemiriti vaše emocionalno stanje. Ali, ovo može dovesti do toga da vaše emotivno stanje ide od stidljivog i introspektivnog, pa sve do otvorenog i besnog. Možete očekivati pomoć prijatelja, a zna se da su Ovnovi društveni i da uvek i na svakom mestu imaju prijatelje.

■ Ovan April 2021: April je za vas posebno srećan mesec. Za vreme opuštanja učiniće vam se da je život neopisivo lep, naročito ako je ispunjen toplom u strasnom ljubavlju. Nećete biti u pravu, jer srećni dani u ljubavi tek vam predstoje. Verovatno ćete biti i sigurniji nego što je to uobičajeno ovog meseca. Posebno oni Ovnovi koji su i rođeni u aprilu.

■ Ovan Maj 2021: Maj vam dolazi kao podsetnik da pronađete pravu ravnotežu između vašeg radnog i privatnog života. Postignite pravu ravnotežu između ove dve oblasti vašeg života kako bi i vaše veze i finansije mogli da ostanu u dobrom stanju.

■ Ovan Jun 2021: Juni biće donekle složen jer će Merkur u većem delu biti u retrogradnom kretanju mesec dana. Zbog ovoga ćete se verovatno osećati manje strpljivo i vaše samopoštovanje može biti na niskom nivou.

■ Ovan Juli 2021: Jul je mesec u kome treba da se usredsredite na svoju porodicu i svoje romantične veze i da svoje srce ispunite osećanjima ljubavi. Moguće da vam neko da neki predlog za ortački posao, što vas može dovesti u nedoumicu šta da radite.

■ Ovan Avgust 2021: Avgust će se odvijati na isti način kao i jul, ali sa još više nežnosti i strasti. Takođe, verovatno ćete i dalje biti izuzetno pažljivi prema članovima porodice, ali možda manje strastveni prema nekim drugim vama značajnim osobama. Neki nemir može se uvući kod vas ako budete razmišljali o letnjim danima. Ali, to je prošlo i ne razmišljajte o tome već stoički krenite napred.

■ Ovan Septembar 2021: Septembar je mesec kad možete isprobavati neke nove stvari. Ovo je sjajno vreme da se oslobodite vaše udobnosti i da upoznate nove ljude i prepustite se novim iskustvima. Svesni ste da bez permenentnog obrazovanja nema napretka, a vaš energetski naboj i uobičajena ambicija vam ne daju mira. Odluka koju ćete povodom toga doneti biće vam višestruko korisna.

■ Ovan Oktobar 2021: Oktobar treba da bude mesec koji će vam doneti sreću u finansijama, ali zato možda ne tako dobru u ljubavi. Kako se budete ponašali u ovim oblastima, to će odrediti vašu sudbinu. Ako poslušate savet jednog prijatelja, zaradićete pristojnu sumu novaca. Posle toga može da sledi čitav niz malih ali uspešnih poslovnih poduhvata koji će vam pomoći u finansijskoj stabilnosti.

■ Ovan Novembar 2021: Novembar vam sa sobom donosi obnovljeni osećaj kreativnosti i potrebu da sebe dokazujete drugima. Preuzmite više projekata na poslu ili provedite više vremena radeći na nekom kreativnom hobiju kod kuće. U porodičnom životu počeće duži period mira, skladnosti i topline. Ovnovi koji su u braku imaće dosta prilike da se iskažu kao privrženi i odani partneri.

■ Ovan Decembar 2021: Decembar godinu završava sa srećnim prizvukom. Tokom ovog meseca suočićete se sa nekolicinom važnih odluka koje treba da donesete. Možda će vam se do kraja meseca ukazati potreba da odete na duži službeni put, možda čak i u inostranstvo. Taj put može biti i nagrada za vaš trud.

KRATKI LJUBAVNI HOROSKOP DO 15. DECEMBRA 2020: MANJE ĆETE PRIGOVARATI, PA ĆE VAŠ PARTNER POSTAJATI SVE SRETNIJI I ZADOVOLJNIJI

BIK: KOMPLETAN VELIKI LJUBAVNI I ŽIVOTNI HOROSKOP ZA 2021. GODINU