in

OVO SU KRITIČNE GODINE U VEZI ILI BRAKU: AKO NJIH PREŽIVITE VAŠA LJUBAV ĆE BITI VJEČNA

Ne kaže se bez dobrog temelja da je najlakše nekoga “upecati” i uploviti u bračne vode, ali održati vezu je ono najteže. Upravo na tom ispitu najviše parova padne i veza im se raspadne.

Stručnjaci za obiteljsko pravo tvrtke Slater and Gordon napravili su istraživanje na 2000 parova i otkrili koje godine u braku su najsretnije, a koje najteže. Kažu da ako preživite kao par te teške trenutke, velike su šanse da ćete dočekati starost zajedno.

3. godina

Nakon tri godine braka partneri postaju spremniji prihvatiti mane suprotne strane i tada im život postaje ugodniji i opušteniji. U te tri godine puno parova se odluči na dijete što dodatno ojačava njihovu vezu. Za treću godinu braka kažu da je najsretnija. Parovi najčešće imaju dvije plaće, uređuju si mjesto u kojem će im djeca odrastati, vrlo su optimistični.

5. godina

Stručnjaci kažu da ozbiljniji problemi počinju upravo u ovom periodu. Djeca su mala i znaju dosta iscrpljivati partnere koji se zbog toga znaju udaljiti, svađati… Teško je uskladiti sve radne i kućanske obveze pa u braku ima dosta stresa. Trpi i se*sualni život. Svaki treći čovjek u braku izjasnio se kako se ne osjeća voljeno, a svaki peti je iskreno priznao da ima dana u kojima žali što je stupio u brak. Inače, upravo u 5. godini braka parovi najčešće posjećuju odvjetnike i pokreću brakorazvodne parnice. Upravo zbog toga je ta godina najkritičnija u vezi.

7. godina

Prežive li partneri 5. godinu braka i ostanu u vezi, tada ulaze u vrlo kompliciran period. Obiteljski život im je do 7. godine postao rutina. Često zna doći do svađa oko financija, djece ili raspodjele kućanskih poslova i ostalih obveza. Stručnjaci kažu da, ako se brak tada ne raspadne, jako dobre šanse su da će supružnici zajedno dočekati starost.

Savjetuju i kako održati ljubavnu vezu sretnom:

  • razgovarajte o svemu kompromis je važan
  • radite na braku ne odustajte od veze previše lako
  • ne odlazite na spavanje u svađi
  • budite strpljivi slušajte jedno drugo
  • budite iskreni
  • imajte poštovanja jedno prema drugome
  • budite tolerantni
  • imajte realna očekivanja
  • radite neke stvari zejedno

ISKRENA ISPOVEST JEDNE LJUBAVNICE: MRZELA SAM SEBE, STIDELA ALI ZALJUBILA SAM SE

IZBACITE SAV STRES ZA PET MINUTA: METOD RUSKOG NAUČNIKA DOSTUPAN SVIMA