in ,

OVO SU ŽENE KOJE UVEK PRIVLAČE POGREŠNU VRSTU MUŠKARACA

Postoje neke žene koje uvijek privlače pogrešnu vrstu muškaraca. Razjasnimo nešto – ti toksični muškarci su oštećeni.Ipak, mora postojati nešto što ih gura prema vama, zar ne? Ne može biti samo slučajnost. Dakle, razmislimo o tome.

Što bi mogli biti razlozi zašto su otrovni muškarci privučeni vama?

Evo nekoliko mogućnosti:

1. Imate nisko samopouzdanje

Primjećuju da se vi uistinu ne volite, tako da ne osjećaju ni da bi oni trebali. Lako je postati nečija žrtva i ući u taj toksični krug ako se ne cijenite onako kako biste trebali, piše Mystical raven.

Toksični muškarci se boje žena s visokim samopoštovanjem, jer znaju da imaju stvarno visoke standarde kad je u pitanju muškarac i zato su privučeni nesigurnim ženama.

2. Previše ste dobri

Toksični muškarci će ovo koristiti. Znaju da niste osoba koja će se žaliti ili im pokazati što zaslužuju.

Previše ste dobri, previše ljubazni i ​​imate previše razumijevanja, to je vaš način na koji mu poručujete da se možete nastaviti ponašati kao propalica. I vjerujte mi, hoće.

3. Previše ste suosjećajni

Ljudi kažu da se suprotnosti privlače. To zvuči romantično u određenoj mjeri, ali u ovom slučaju, to je jednostavno uvrnuto.

Toksični muškarac će pronaći svoju savršenu “žrtvu” u svojoj suosjećajnoj djevojci, jer će strpljivo slušati sve njegove probleme. Ako imate empatičnu dušu, osjetit ćete žaljenje prema njemu i željet ćete mu pomoći.

Većina njih laže i glumi kao da su profesionalni glumci, samo da bi dobili malo suosjećanja i koristili situaciju onako kako to žele. Ali, na kraju, plaćate cijenu.

4. Poznato je da ste osoba koja želi „popraviti“ druge

Imate romantične slike u glavi o tome kako ljubav može premjestiti planine i promijeniti sve. Vjerujete da vaša ljubav i pomoć mogu zapravo pozitivno utjecati na njega i da će se na kraju promijeniti.

Ali pogodite što – to se nikad neće dogoditi! Oštećene i toksične osobe imaju probleme koje moraju riješiti profesionalci, a ne njihove djevojke.

5. Razočarani ste u ljubavi

Možda ste jednom već bili previše povrijeđeni. Nije lako iscijeliti slomljeno srce.

Toksični muškarci namirišu te stvari i privučeni su vama zbog toga što znaju da će lakše iskoristiti nekoga čiji je pogled na ljubav trenutno iskrivljen. Vi padate na njih jer su lukavi i znaju da vas mogu prevariti jer ste tako krhki.

6. Ne postavljate granice

Niste dovoljno jaki da postavite granice od početka. Možda zato jer ne želite povrijediti njegove osjećaje i/ili zato što ste osoba koja izbjegava sukobe.

To je vaša nesigurnost koja vas čini ranjivom. Morate biti u stanju reći kad je dosta i boriti se za sebe kada imate posla s toksičnim muškarcima.

7. Vide vas kao njihovu priliku za promjenu

Foto: Damir Bošnjak

Toksični muškarci su privučeni nekim ženama jer ih vide kao priliku za samopoboljšanje. Ponekad, oni znaju da trebaju promijeniti svoje toksične navike i zato odabiru žene sa zdravim stilom života.

Ali, na žalost, ovo nije tako obećavajuće kao što zvuči, jer se toksični muškarac uvijek vraća svom lošem ponašanju.

ROĐENA SI NEPARNOG ILI PARNOG DANA, MJESECA ILI GODINE: EVO ŠTA TO ZNAČI

DNEVNI HOROSKOP ZA 13. FEBRUAR 2019-TE: BIK PUN ELANA, DJEVICA RADNO DOK RIBE ČUVAJU NEČIJU TAJNU