in

OVO SU ČINJENICE ZBOG KOJIH SU ŽENE ŠKORPIJE NAJBOLJI ZNAK ZODIJAKA

Škorpioni su skloni krajnostima i suprotnostima, samo kako bi izbegli učmalost i predvidljivost svakodnevice, mrze konvencije i ulagivanja, licemerje i dvoličnost, a tuđa slabost u načelu kod njih ne izaziva gotovo nikakvu empatiju. Poštovanje je vrlo visoko pozicionirano u njihovom vrednosnom sistema i jednom izgubljeno, što se njih tiče, nikada više ne može biti vraćeno.

Oni sami kod većine ljudi izazivaju poštovanje zahvaljujući pre svega svojoj snažnoj volji, intenzivnim i dubokim emocijama, dostojanstvu i jakoj unutrašnjoj disciplini. Neskloni su kompromisima, nikada ne priznaju poraz i ne odustaju pre nego što pokušaju sve kako bi došli do željenog cilja. A na to će dati svu svoju snagu i intelektualne i emocionalne, ali i one vezane uz instinkt i naglašenu intuiciju pa je i nemoguće da na kraju, uprkost čak i nekim otežavajućim okolnostima, ne postignu ono što žele. Oni, naime, vole borbu i izazov i znaju da se za ono što vredi, treba boriti.

Gotovo ih je nemoguće slomiti, uceniti, kontrolisati ili njima – manipulisati, iako će, s druge strane, oni sami sve to raditi drugima, posebno ako je reč o onim opakijim i “zločestijim” pripadnicima ovog znaka.

Osvetoljubivi su i ne opraštaju, čekaju priliku kada će vratiti “milo za drago” onom ko im se jednom zamerio. Iako su žestoki i mogu planuti u trenutku kad to najmanje očekujete, ipak Škorpioni se u većini situacija uspešno kontrolišu.

U stanju su privremeno ugasiti osećanja i hladnokrvno se suočiti sa nekom traumatičnom situacijom, ali isto tako u drugoj prilici burno reagovati i za naizgled najmanju sitnicu. Dobro je znati i ovo: nemojte ih kritikovati i nemojte se igrati sa njihovim osećajima ili poverenjem koje su vam dali jer ako ih prevarite i padnete u nemilost, ne postoji to mesto na svetu na kojem vas kad – tad neće pronaći i osvetiti se, uz napomenu kako će vas Škorpion uvek ubosti tamo gde vas najviše boli.

VLADAJUĆE PLANETE: MARS I PLUTON

Tradicionalno znakom Škorpiona vlada planeta Mars, simbolikom vezan uz rimskog boga rata, ali, za razliku od Ovna kojim vlada tzv. dnevni Mars, a koji je aktivan, brz, instiktivan, nestrpljiv i napadački, kod Škorpiona je reč o tzv. noćnom Marsu jer tu on pokazuje svoju “mračniju” stranu u obliku jakih nagona, strastvenosti, izdržljivosti kao i dubokog unutrašnjeg intenziteta, koji je u korenu svake njihove motivacije i akcije.

Za destrukciju, nemilosrdnost, osvetoljubivost, ali i moć transformacije i regeneracije “kriv” je, relativno nedavno (1930. godine), otkriveni Pluton, u grčkoj mitologiji poznat kao Had, vladar podzemlja i umrlih. Simbolizam ove planete veže se uz znak Škorpiona jer ukazuje na temeljne, korenske promene i preobraženje, obično putem snažnih i intenzivnih rušilačkih energija, nakon čega ništa više nije kao što je bilo.

DNEVNI HOROSKOP ZA 24. OKTOBAR 2019: POTRUDITE SE DA VIŠE VREMENA POSVETITE VOLJENOJ OSOBI JER BI VAŠA VEZA MOGLA DA ZAPADNE U KRIZU

HOROSKOP OTKRIVA DA LI SI PRAVA ZAVODNICA ILI SI PREVIŠE SLATKA I FINA