in

PET RAZLOGA PROTIV BRAKA

Neki jedva čekaju taj trenutak, ali zaista postoje i oni kojima to nije “na listi prioriteta”. Iz toga razloga, Li Koen objašnjava zašto ne treba po svaku cenu izgovoriti sudbonosno da, te tako do kraja života biti “vezani” za jednu osobu.

1. Ako se ne udate, ne znači da ste sami.

Ako ste u braku, pretpostavlja se da uvek imate partnera uz sebe, u dobru i u zlu. Ako niste u braku uvek ćete imati nekoga u dobru i u zlu. Nekoga na koga možete računati, s kime se možete smejati, koga možete voleti, s kim se možete svađati…Umesto braka, družite se s prijateljima, putujte, radite, svirajte violinu. Ne morate biti u braku da biste imali sve što bi vam brak trebao dati – život bogat iskustvima i intimom.

2. Ljubav je prava misterija.

Brak je, po definiciji, običan ugovor. Ne želite definisati ljubav u poslovnom i pravnom smislu. Lepota ljubavi jeste da je nedefinisana i uvek se menja.

Možda im ne bi bilo suđeno da se ona nije umešala: Zašto je Keri Bredšo ipak završila sa Zverkom?

3. Prava sigurnost dolazi od toga da znate ko ste bez obzira na sve.

U životu se događaju uznemirujuće stvari i u braku to ne prestaje. S druge strane, sigurnost ta teška vremena čini podnošljivijima. Činjenica da vas vaši prijatelji, partneri i porodica dovoljno dobro poznaju i vole, stvara najveću sigurnost od svih.

4. Uvek možete prekinuti vezu.

Ako ste, na primer, deset godina u vezi i kad god dođe do svađe, osećate olakšanje jer znate da vas ništa ne drži zajedno osim sopstvene želje da ta veza uspe.

5. Možete se venčati iduće godine, za dve ili za tri godine…

Mogućnost da se venčate uvek je otvorena. To što niste u braku ne znači da ste protiv braka. Važno je da ste otvoreni prema opcijama koje se nude. Budimo realni, niko od nas ne zna šta mu budućnost nosi.

KAKO NEGOVATI RUKE JER ONE ODAJU PRAVE GODINE

STRUČNJACI SAVETUJU KOLIKO DA SE TRUDITE NA POSLU