in ,

PRIRODNA MASKA OD KOJE ĆE VAŠE LICE BITI PREPOROĐENO

Većina poznatih zvijezda koriste botoks i ostale blagodeti moderne hirurgije kako bi što duže održale mladalački izgled. No, ovi tretmani su poprilično skupi i mnoge žene ga ne mogu sebi priuštiti.

U nastavku ovog teksta pogledajte neke od osnovnih sastojaka koji će vam sigurno pomoći da  smanjite neželjene bore i izgledate mlađe i svježije.

Najvažnije kod ovih sastojaka jeste to što su domaći, generalno jeftini i lako ćete ih naći, mada ih  vjerovatno imate i u svojoj kuhinji

Sve što vam je potrebno je kašikica nemasne kisele pavlake, kašikica kukuruznog škroba i pet kašikica svježeg soka od mrkve .

U šerpu naspite 100 ml vode i dodaje kukuruzni skrob. Poslije toga, stavite na vatru i na srednje jakoj tempereturi mješajte dok smjesa ne postane gušća. Stavite da se ohladi i dodajte sok od mrkve i pavlaku, pa mješajte dok ne dobijete lijepu smjesu.

Lice operite temeljno prije nanošenja maske. Zatim nanesite masku i ostavite da odstoji 25 do 30  minuta. Poslije toga isperite toplom vodom. Ako ste  pripremili veću količinu, možete ponovno iskoristiti ostatak, ali biste trebali ovu smjesu da držite u frižideru.

Napravite samo sebi ovu smjesu i nanosite je na svoje lice svaki dan, a vaša koža će sigurno izgledati u velikoj mjeri mlađe i zategnutije.

11 JEZIVIH STVARI KOJE NAM SE MOGU DESITI DOK SPAVAMO

KAKO DA PRIRODNIM PUTEM OTKLONITE MASNO TKIVO