in

RAK: KOMPLETAN VELIKI LJUBAVNI I ŽIVOTNI HOROSKOP ZA 2021. GODINU

RAK ♋

Tokom godine ćete videti napredak u svim oblastima vašeg života. Nemojte se držati nekih svojih starih tvrdokornih navika koje su kočile vaš napredak u životu. Više vremena posvetite sebe, pre nego da se brinete o drugima, čemu ste skloni. Već ste dovoljno toga učinili za druge, sad ste vi na redu, jer vam se osmehuju nebrojene mogućnosti. Izbegavajte ishitrene odluke, bilo da je reč o rešavanju finansijskih ili zdravstvenih problema.

Ova godina može započeti sporim ritmom i može biti malo izazovna za Rakova. Možete malo teže ‘ploviti’ dok je tranzit Saturna u Jarcu , ali poznato je da Saturn nagrađuje svaki naporan rad. U 2021. godini dosta vremena ćete trošiti na druženje i uspostavljanje novih kontakata novih kontakata. Ovo će pomoći da izgradite svoju budućnost nakon donošenja važnih odluka uz pomoć vaših novih prijatelja. U nekim slučajevima možete steći vrlo bliske prijatelje i to prijateljstvo može trajati ceo život.

Uticaj Jupitera videće se u vašim ambicijama i uspehu u životu. Mars i Venera će vas učiniti romantičnim i senzualnim u vašim vezama tokom ove godine. Mars će se takođe pobrinuti za vaše zdravlje i vitalnost. Ne dozvolite da neke spoljašnje snage utiču na vas ako želite da uspete ove godine. Morate biti vredni i fokusirani. Sve ovo može biti malo stresno i fizički iscrpljujuće ali na kraju će se isplatiti.

Bićete blagosloveni Marsom u Vagi od početka godine do kraja Jula. To će vas podstaći da više vremena provodite kod kuće sa članovima porodice i da radite na kućnim poslovima. Ove godine ćete se verovatno suočiti sa nekim promenama u vašem društvenom životu zbog uticaja različitih planeta, uključujući tu i Plutona. Pluton je u znaku Jarca od 2008. godine i ostaće još neko vreme u ovom znaku. Ovo vas stalno gura da obnovite neke stare veze. To se može ticati i posla i ljuabvnih veza, kako onih romantičnih tako i onih čisto platonskih.

Ekstremno kretanje planeta kroz znakove u 2021. godini doneće i jedno i drugo, i komplikacije i razne mogućnosti. Promena je neizbežna. Iako promena nije po meri jednog Raka, moraćete da se prilagodite. Ako u tome uspete, ova godina vam može biti predivna.

RETROGRADNI MERKUR I NJEGOVI PERIODI U GODINI

Reč retrogadan, što bi značilo ‘da ide unazad’ nije možda najbolje izabrana, jer se ne radi o nikakvom hodu unazad neke planete. Radi se jednostavno o optičkoj varci sa našeg gledišta na Zemlji. Ovo bi moglo da se uporedi kao kad pretičete automobil na putu pa kad skrenete pogled prema njemu, onda vam izgleda kao da on ide u rikverc. Merkur nije jedina planeta koja ide retrogradno, već sve planete prolaze kroz retrogradne periode.

Iako se u ovom periodu možete osećati kao da potresa čitav vaš svet, retrogradni Merkur nije samo niz loših sreća. Neki naizgled teški i neželjeni efekti ovog tranzita Merkura su uglavnom stvari koje bi trebalo da se dogode na bolje. Ovo bi se moglo opisati i kao astrološki način koji nas primorava da stvari ponovo pregledamo i ponovo proverimo. S obzirom na to da retrogradni Merkur nije vreme kada trebate pokretati nešto novo, to je period kada on donosi osećaj da bismo trebali usporiti i preštimovati svoj život, razmisliti o svemu, od zdravlj, do posla.

Znati šta treba raditi i očekivati pre vremena jedan je od najboljih načina da se nosimo sa neizbežnim iznenađenjima koja Merkur donosi. Sigunro se pitate kako i šta napraviti da Merkur retrogradno radi za vas a ne protiv vas? Kao prvo, opustite se maksimalno i što kažu, duboko udahnite. Uprkos ozbiljnoj frustraciji koja dolazi sa retrogradnim ciklusom Merkura, to ipak nije smak sveta. Možda će vam biti neprijatno da rešavate probleme skoro tri meseca svake godine, ali to je daleko od neizvodljivog.

Zapravo, retrogradni Merkur može biti period vaše bogate kreativnosti i veza. Ako ste u stanju da budete fleksibilni i da izbegnete da budete izgubljeni u sitnim detaljima, ovaj period možete proći bez problema. To znači, možete vi potpisivati ugovore, donosite važne odluke ili započinjati novi posao u ovome periodu, ali – samo ako ste pažljivi.
Idite polako kroz ovaj period i sve proveravajte. Ovde ćemo vam dati kratke crtice šta treba a šta ne treba da radite u periodu retrogradnom Merkura.

ŠTA DA RADITE:

■ Razmislite o svakom dostupnom rešenju problema sa kojima se suočavate – jedno od njih mora na kraju da bude ono pravo.
■ Budite fleksibilni, prilagodljivi i strpljivi. Možda ćete morati da izađete izvan zone udobnosti da biste pronašli ispravno rešenje.
■ Razmišljajte široko. Što je veće i dalje rešenje, veća je verovatnoća da će ono uspeti.
■ Budite u toku sa kašnjenjima i otkazivanjima tokom putovanja.
■ Pripazite na svoj automobil. Proverite lampice upozorenja, zakažite servis.
■ Napravite rezervne kopije podataka na računaru i mobilnom telefonu kako ne biste izgubili važne podatke ako se isključe bez upozorenja.
■ Ponovo se pozabavite stalnim pitanjima iz prošlosti. Ovo je savršeno vreme da se pozabavite tim i jednom zauvek pokušate da ga rešite.

NEMOJTE DA RADITE:

■ Nikako ne padajte pod uticaj negativnog razmišljanja. Stvari se možda raspadaju oko vas, ali vi ostanite pozitivni i zapamtite da je ovo samo izbočina na vašem putu koju možete pažljivo izbeći.
■ Nemojte da se osamite kao neki vuk samotnjak. Kada se stvari pokvare, obratite se stručnjaku ili prijatelju da vam pomognu da rešite problem. Ne možete sve sami!
■ Nemojte preuveličavati probleme. Ako su stvari loše, nemojte ih još i vi naduvavati, nikakve koristi od toga, čak naprotiv.
■ Ne planirajte neke velike prezentacije ili izrašujte neke važne dokumente. Ako već ne možete da izbegnete ovako nešto, onda dobro obratite pažnju na detalje.
■ Ne oslanjate se samo na tehnologiju, već zapišite ili odštampajte informacije koje su vam potrebne.
■ Ne žurite! Usporavanje tempa može vam pomoći da eliminišete velike greške.
■ Nemojte imati nerealna očekivanja. Zbog nesporazuma i zabune, stvari se možda neće odvijati onako kako ste planirali. Izbegavajte razočaranje, znajte da u ovom periodu (a često i van njega) velika očekivanja mogu doneti i velika razočarenja.

Kada ste pod stresom onda teže spavate, a tokom retrogradnog Merkura nivo stresa i napetosti može vam se popeti, kao što kažu, do plafona. Zato pametno, ako ležite budni po celu noć, uznemireno se pitajući kako se sve to moglo desiti i zašto ili šta će se sutra ili za meseca dana dogoditi, to vam može oduzeti zdravlje. A da stvar bude još gora, nedostatak sna može prouzrokovati još više problema, jer negativno razmišljanje donosi negativnu energiju i neprestanim vrtenjem u krug, samo je još više pojačavamo.

Dakle, ako ste umorni, uznemireni ili rasejani, još više ćete pojačati efekte retrogradnog Merkura. Ali, ne bojte se, odagnajte strah i gledajte da se smirite. Evo onde nekoliko korisnih saveta kako da održavate svoj um i telo u vrhunskoj formi tokom perioda ovog nevaljalog retrogradnog Merkura.

TREBA DA URADITE SLEDEĆE:

■ Obavezno uključite alarm pre spavanja kako se ne biste kasno probudili i zakasnili tamo gde trebate. Tada morate da žurite, a žurba može da vam donese nevolju.
■ Slušajte tihu muziku, onu koju najviše volite, koja vam vraća optimizam i osmeh na lice.
■ Planirajte da se malo ‘otkačite’ od digitalne tehnologije. Ako je ikada sjajno vreme da predahnete od uređaja, da odložite mobilni, tablet i računar i zaboravite na sve aplikacije i društvene mreže, onda je to period retrogradnog Merkura.
■ Praktikujte vežbe disanja koje ćete koristiti kada god nađete vremena.

NEMOJTE DA RADITE:

■ Ne gledajte vesti ili nasilne TV emisije pre spavanja, i sve ono što vas može uznemiriti.
■ Ne koristite telefon ili druge elektronske uređaje u krevetu pre spavanja.
■ Ne planirajte razne ekstravagancije sa jelom u kuhinji. U ovom period – što jednostavnije to bolje po vas.
■ Ne pijte kafu i bilo šta sa kofeinom što vam može otežati da zaspite.

PERIODI RETROGRADNOG MERKURA:

■ 30. Januar 2021. (Vodolija) – 21. Februar 2021.(Ribe)
■ 29. Maj 2021. (Blizanci) – 22. Juni 2021. (Blizanci)
■ 27. Septembar 2021. (Vaga) – 18. Oktobar 2021. (Vaga)

ZDRAVLJE

Sve ukazuje da je 2021. godina pravo vreme da se usredsredite na svoje duhovno i mentalno zdravlje. Neptun ima veliki uticaj na vaše mentalno zdravlje ove godine i podstiče vas da poboljšate svoju duhovnost. Obezbedite sebi potrebno vreme da ponovo otkrijete ono što vam osvetljava i podiže vaš duh, čak i ako niste nešto posebno religiozni. Obavezno slušajte svoju intuiciju.
Planetarna poravnanja za 2021. godinu obećavaju Rakovima dobro zdravlje i bodriće ih kroz čitavu godinu. Ne bi trebalo biti većih problema opasnih po vaše zdravlje. Međutim, savetuje vam se dobar odmor i spavanje kad god to vreme dozvoli. Obratite posebnu pažnju na vaš nervni sistem kao i na cirkulaciju. Imaćete dobar imunitet da izdržite bilo kakve zarazne bolesti. Mars vam daje odlične energetske resurse da ostanete aktivni i živahni.

Vaše fizičko i mantalno zdravlje biće na visokom nivou u 2021. godini. Uživajte u svim dobrim stvarima u životu i držite se dobrih zdravstvenih navika. Budite oprezni u vezi sa tim šta jedete, i hranite se uravnoteženo. Takođe budite aktivni i napolju u prirodi kad god je to moguće. Neki Rakovi mogu nekada postati hiper aktivni ali uglavnom zadržite mirnoću. AKo dođe to toga, poradite na neravnoteži vaših hormona. Odlično je vreme da se oslobodite cigareta i pića, onoga što već neko vreme narušava vaše zdravlje.

LJUBAV

Godina 2021. pokazaće se veoma zanimljivom za ljubav i romantiku i trebalo bi na nju da gledate kao neku vrstu izleta. Ovo će biti svojevrsno putovanje kroz istoriju vašeg romantičnog života. Na kraju putovanja imaćete jasnu sliku kuda on ide. U Januaru 2021. godine mogu se dogoditi neke pojave koje će vas podsetiti na vašu prvu simpatiju.

Ovo bi moglo imati mnogo oblika, možda čak i ponovno uspostavljanje kontakta sa tom osobom. Verovatnije će vam se desiti neka vrsta podsećanja iz prošlosti, a okidač za to može biti miris koji osetite u vazduhu, neka izgovorena reč ili prizor koji će vam vratitei sećanje.
To će kod vas pokrenuti pravu poplavu emocija i sećanja, trenutno vas povezujući sa vašom prošlošću. Prepustite se tim lepim uspomenama i uživajte u njima. Neko specifičan iz vaše prošlosti će se ponovo pojaviti u martu 2021. Ovo ne mora biti neki stari ljubavni plamen, ali ta osoba će vas podsećati na mnogo toga što ste nekada voleli, ali od čega ste bili odustali. Držite svoj um otvorenim za sve sa kojima ste se upoznali u martu i aprilu.

Ako imate problema u vašim romantičnim vezama, onda će se i ovi problemi verovatno rešiti u 2021. godini. Ali, oni koji su rođeni u znaku Raka više nego ikad će morati da budu strpljivi i da ulože veliki napor ako žele da ostanu sa svojim životnim partnerom ili ako žele da započnu nove veze. S druge strane, ljubavni život Rakova biće obeležen sa puno strasti, povećanim libidom zbog čega nije isključeno da će imati želju za avanturom.

Ako je vaša veza već dobra, tada će verovatno dobiti dodatni zamah i biti još bolja. Bez obzira na sve, vaš ljubavni kao i bračni život ove godine ima sve šanse da bude dobar. Bićete u najboljem svetlu u pogledu senzualnosti i romantike. Većina Rakova će uživati u blaženstvima koje donosi brak, a oni koji nisu u vezi konačno mogu pronaći svog vernog partnera i to preko poslovnih kao i društvenih veza. Međutim, kako godina bude odmicala, stvari bi mogle postati pomalo neugodne ako se smuvate sa osobom koja je u nekom od vatrenih znakova (Ovan, Lav i Jarac).

Nemojte biti ni dominantni ni puni sebe. Međusobno uvažavanje bilo bi neophodno za održavanje dobre veze između vas i parnera, inače se neki Rakovi mogu suočiti sa određenom krizom u ljubavi. Sa vaše strane se zahteva mnogo posvećenosti i uloženog napora da bi se veza nastavila i stabilizovala. Pošto znate biti previše nametljivi, nemojte time mnogo gušiti vašeg partnera, već ima dajte više prostora i slobode.

Ovo je dobro vreme da se malo opustite od porodičnih obaveza, odvojite malo vremena samo za vas i otvorite vaše srce partneru. Ove 2021. godine nemojte dozvoliti da vam posao ometa ljubav ili brak. Oboje bi trebalo da se klonite briga i strepnji koje mogu pokvariti vašu ljubav ili brak.

U 2021. godini videćete mnogo različitih aspekata ljubavi u svom životu. Postoji gomila ljudi koji vas vole i za koje imate sve vrste ljubavi. Uživajte u mnoštvu emocija.

O VAMA OVE GODINE

Planeta Jupiter će biti u znaku Riba u periodu između sredine maja i kraja jula i u toku tog perioda verovatno ćete biti inspirisani da isprobate neke nove stvari, da naučite koliko god možete i da putujete na neka nova mesta gde još niste bili. Iskoristite ovu priliku koja vam se pruža jer ko zna kad će se opet pojaviti. Ove 2021. godine budite spremni za velike promene u svim oblastima vašeg života, a to sve najviše zbog planete Uran. Verovatno će se vaše okruženje promeniti na neki način. To bi moglo biti neko preseljenje ili dobijanje novog posla.

U svakom slučaju, trebaće vam vremena da se prilagodite svim promenama koje eventualno mogu da uslede. Obavezno budite pažljivi prema samom sebi tokom ovog perioda i ako to uspete ovo će biti uspešna godina za vaš napredak. Ako to niste u stanju da učinite, onda ćete biti pod stresom, čak i tokom retrogradnog Merkura.

Pripadnici Raka su skloni prekomernosti i na početku 2021. godine moraćete da obuzdate svoju želju da se prepustite preterivanju raznih vrsta. Početak godine sa planskim režimom vežbanja može da vam pomogne i učini dobro. Možda ćete se osećati pomalo mutno na početku godine i bićete zbunjeni jer ćete se pitati kako da nastvite dalje. Savet je da nađete malo vremena da se sve slegne i da se fokusirate na ono što treba da uradite da bi sve bilo kako treba.

Na polju romantike ćete možda morati da rešite nesuglasice i nesporazume pre nego što oni prerastu u nešto veće. Trebaćete se osloniti na neke ljude u vašem životu koji će vam doneti potrebnu pozitivnost. Možda će vam biti teško da ih pronađete na početku godine, ali ne odustajte. Na polju finansija, ovo je vrlo dobro vreme za napredak i 17. marta kada planeta Venera dolazi u znak Riba, vama može da krene na poslu. Ovaj trend se nastavlja i u mesecu aprilu, kada uspeva vaš poslovni i finansijski život. Sa Merkurom u znaku Ovna možda ćete i nešto eksperimentisati na radnom mestu a on će omogućiti vašim inovacijama da stvari završite kao nikad do sada. Jednostavno verujte svojim osećajima.

Od početka maja pa nadalje, možda ćete početi razmišljati o otvaranju sopstvenog preduzeća, jer ćete zbog Venere u Biku imati potrebu za većom nezavisnošću, kao i potrebe za širenjem i boljim životom. Ovo je takođe odličan period za ljubav kada će vaše mirno i staloženo držanje da privuče veliki broj ljudi ka vama. Iako je ovo srećan period za vas, moguća su povremena neraspoloženja, a to sve zbog same prirode vašeg znaka kojim vlada Mesec.

Mesec jun je vreme za putovanja a može vam doneti i brak. Ovo je vrlo harmoničan period, mada su moguća neka nezadovoljstva po pitanju novca, jer možete previše trošiti. Ovo se može preneti i u mesec jul koji će doneti neka zanimljiva emocionalna i mentalna previranja. Sve ovo dolazi od planete Merkur koji 7. jula dolazi u znak promenljivih Blizanaca. Pokušajte da sarađujete sa ovom stranom svoje priroda pre nego da idete protiv nje. Može postojati neka tendencija unutrašnje borbe, ali nema potrebe za tim. Vi ste po prirodi blaga osoba i morate prepoznati i ceniti vašu promenljivu priroda.

Merkur se useljava u znak Lava 9. avgusta što može da donese povećanje profita i skladan i bogat period u kojem ćete uživati u društvu drugih, a vi ćete se osećati srećno i ispunjeno. Septembar je za vas odličan mesec u svim oblastima života i možda ćete se osećati kao da ste na tronu. Biće vam teško poverovati, jer stvari mogu da vam izgledaju kao da sanjate. Ovo će biti sjajno vreme za razmišljanje o tome šta stvarno želite da postignete u životu, jer će samo nebo biti granica.
Oktobar može da predstavlja divan period za vaš ljubavni život, iako oni koji su u dugogodišnjoj vezi moraju biti oprezni i da izbegnu razna prepiranja. Venera koja će biti u Škorpiji može može pojačati u vezama i ono što je dobro a i ono što je loše, zato pripazite. Sve u svmu ovo može biti stabilan i udoban period koji ima šanse i za vaš finansijski rast.

U novembru može doći do problema u ljubavi, ali sve se može rešiti dobrom komunikacijom među partnerima. Na poslu možete da tražite izvesne promene jer je vaše samopouzdanje kao i razumevanje sopstvenog potencijala na veoma visokom nivou. Kada Jupiter, planeta širenja dođe u znak Vodolije 2. novembra, ovo može biti vreme kada ćete istraživati neke druge opcije koje su vam na raspolaganju.

U mesecu Decembru ćete uživati u sjajnom i korisnom ljubavnom životu i velikoj finansijskoj dobiti. Možda ćete da razmišljate o tome šta želite dalje da radite, ali to vam može samo uneti zabunu. Zato se prepustite životu.

Ove godine mogu vam se na teret staviti mnoge promene. Ovo neće biti vreme za bilo kakvu pogrešnu procenu i trebalo bi da verujete ljudima koji su oko va. Napustite malo vašu sigurnu zonu udobnosti, radite naporno i uložite sve svoje snage da biste ostvarili uspeh u vašim poduhvatima. Vreme je dobro za druženje sa ljudima, odbacite svaki pesimizam, već budite jaki i dostojanstveni.

HOROSKOP MESEC PO MESEC

■ Rak Januar 2021: Januar je mesec kada Sunce u Jarcu blagosilja vaše veze u svakom delu vašeg života. Ovo je sjajno vreme da poboljšate kako vaše platonske tako i poslovne veze. Ako ste preterivali sedeći za prazničkkom trpezom, obratite pažnju na želudac, jer je on slaba strana većine Rakova, a to verovatno i sami znate.

■ Rak Februar 2021: Februar će biti izuzetno srećan mesec za vas. Verovatno ćete videti kako jačaju vaše romantične veze. Vaša osetljiva strana može izbiti na površinu. Prilike sa kućnim prihodima znatno će se popraviti, delom zahvaljujući vama a delom i angažovanjem drugih članova porodice.

■ Rak Mart 2021: Mart vam donosi sanjivu prirodu a sve zbog Sunca u Ribama. Ovo je vreme kada treba da radite na svojim projektima i društvenim vezama svih vrsta. Možda ćete morati da malo preuredite vaše planove kada su finasije u planu da ne biste zapali u nevolje.

■ Rak April 2021: April je pravo vreme da se usredsredite na svoju karijeru. Krajem meseca Mars ulazi u znak Rak. Ovo će vam omogućiti da budete produktivniji nego što ste obično, a i vaše finansije će videti napredak ovog meseca. Pazite se flerta koji zna da bude vaša omiljena zabava, pa makar samo i rečima, ali ni u čemu ne treba da se preteruje, ali vi očigledno nećete biti dovoljno obazrivi.

■ Rak Maj 2021: Maj vas ohrabruje da se fokusirate na svoju karijeru ako želite da vidite uspeh. Međutim, pokušajte da ovo održite ravnotežu sa svojim društvenim životom da vaše veze ne bi trpele. Moguće da ćete ovog meseca putovati nekoliko puta i to iz poslovnih razloga. Prijaće vam zbog novih doživljaja i razbijanja monotonije.

■ Rak Jun 2021: Jun je vreme kada Venera početkom meseca ulazi u znak Raka, što će biti savršeno vreme da poradite na vašem ljubavnom životu. Mars će takođe dati dodatnu snagu vašem ljubavnom životu, a na vama je da se pobrinete za sve ostalo. Možda ćete se nekome odužiti za neki stari dug na koji ste skoro zaboravili, mada vi niste od onih koji zaboravljaju učinjeno dobro.

■ Rak Juli 2021: Jul je mesec kada se fokusirate na vaše finansije. Sve bi vam trebalo biti lako, jer će Merkur biti u vašem znaku otprilike do polovine meseca. Pred kraj meseca, Jupiter koji dolazi u znak Riba, podstiče vas da trošite novac na svoje hobije. Neke nagle i lepo promene odraziće se na vas, naročito u toplim letnjim noćima.

■ Rak Avgust 2021: U Avgustu ćete imati ponovo onaj osećaj odlučnosti da ostvarite svoje zacrtane ciljevi. Osetićete se fokusiranijim na poslu, bićete saosećajni i strastveni u vašim romantičnim vezama. Biće tu i malo nervoze, kao da osećate malu krivicu što dugo niste radili kako treba.

■ Rak Septembar 2021: Septembar je vreme za eventualno regulisanje vašeg godišnjeg plana, ako je potrebno. Možete pitati za savet vaše najmilije a i ovo je vreme kada trebate da provedete više vremena sa porodicom. Takođe, na nekom kraćem putu možda ćete uspeti da nabavite neku stvar za kojom ste dugo tragali a koja je potrebna za obavljanje vašeg hobija.

■ Rak Oktobar 2021: Oktobar je mesec kada vam je na vidiku blagodat u društvenom životu. Verovatno ćete upoznati neke nove ljude. Videćete i napredak kada su u pitanju vaše finasije. Možda ćete sresti nekog starog druga kome ste čak i ime zaboravili.

■ Rak Novembar 2021: Novembar je mesec koji može da vam donese određene sukobe sa drugim osobama, što može biti prilično stresno za vas. Kada eventualni problemi prođu, ponovo ćete se osećati smireno. Osoba koju volite pomoći će vam da se brže vratite u normalu.

■ Rak Decembar 2021: Decembar vam donosi nadu za bolje sutra u godini koja je pred vama. Verovatno ćete se osećati posebno ambicioznim, posebno kada je vaša karijera u pitanju. Takođe, imajte poverenja u vaše instinkte. Na poslu ste napredovali i stekli ste jasnu predstavu o tome šta hoćete od svoje karijere.

BLIZANCI: KOMPLETAN VELIKI LJUBAVNI I ŽIVOTNI HOROSKOP ZA 2021. GODINU

LAV: KOMPLETAN VELIKI LJUBAVNI I ŽIVOTNI HOROSKOP ZA 2021. GODINU