in

ŠEST VAŽNIH STVARI KOJIH MORATE BITI SVESNE AKO ODLUČITE DA OPROSTITE PREVARU

Zapamtite da prevara ne mora uvek da znači i KRAJ veze. Na vama je odluka!  Prevara boli, ali to ne mora odmah značiti i kraj veze. Raskid ili drugašansa su stvar izbora – svako sam najbolje zna što je za njega dobro i to je jedini kriterijum na kojem se treba temeljiti odluka o tome šta dalje nakon prevare. Ali i s prevarom mora da se zna kako da se nosi.

6. Nikako, ali nikako ne smete ignorisati prevaru.

Prirodno je da se ponašate kao neko ko je povrijeđen i da pokušavate što pre da potisnete i zaboravite ono što se dogodilo bez ikakve rasprave i komunikacije s partnerom. No, veoma je važno da shvatite razlog zbog kojeg vas je partner prevario – prevara obično reflektuje stanje vaše veze. Najčešći razlog prevare je pokušaj partnera da skrene pažnju svojoj partnerki na probleme u vezi

5. Prevara može biti trenutak slabosti, ali i pokušaj onoga koji vara da pronađe ono što mu nedostaje u vezi.

Zato je bitno da razgovarate o tome, otvorite se i približite jedno drugome. Ključna stvar je da se ne vodite razmišljanjem: „Vratimo sve onako kako je bilo i zaboravimo ovo”, jer nikada više neće biti kako je bilo i nikada nećete zaboraviti. Zato je srećnije rešenje graditi odnos iznova i stvoriti snažniju i ispunjeniju vezu.

4. Vi niste krive!

Jednostavno nije vaša krivica to što vas je dečko prevario! I niste to zaslužile! Ako je vaš partner prešao granicu i otrčao u zagrljaj drugoj, umesto da je razgovarao s vama i pokušao da vam ukaže na problem (ako postoji), to je njegova krivica, ne vaša! Ako mu već to oprostite, pustite ga da govori, ali nikako, ponavljamo, nikako nemojte kriviti sebe što je neko povukao pogrešan potez.

3. “Oko za oko, zub za zub” u ovom slučaju ne vredi.

Možda ćete pomisliti da je razbijanje njegovog automobila ili dramatično izbacivanje stvari kroz prozor odlično rešenje za ovaj problem. Verovatno mislite i kako bi bilo odlično da mu vratite istom mjerom, ali odmah ćemo vam reći – STOP! Vi niste on i ne želite da se spuštate tako nisko!

2. Prevara nikako nije pobednički argument u nekoj drugoj raspravi.

Kada jednom oprostite, više nemate pravo iznova i iznova da spominjete činjenicu da vas je prevario i izvadite je kao as iz rukava svaki put kada se posvađate. Istina, povređene ste i užasno se osećate, ali zapamtite da ste same birale da oprostite.

1. Proces oporavka i opraštanja ne trebate ubrzavati

Vreme leči sve i zato je bitno da ne žurite. Bol će proći, ali morate imati strpljenja same sa sobom i reći partneru kako i on mora biti strpljiv. Važno je da mu date do znanja da ste razočarane, tužne i šokirane. Možda ćete vremenom shvatiti da ne možete preći preko prevare i da je jedini izlaz konačni raskid, ali nemojte žuriti. Dajte vremena i zapitajte se da li vaš partner dovoljno predan i da li se kaje iskreno.
 

ŠTA SU TO TOPLO-HLADNE VEZE I ZAŠTO SU DANAS TOLIKO POPULARNE

OTKRIJ SVOJ KARMIČKI PRAVAC PO DATUMU ROĐENJA: VRLO PRECIZNO I TAČNO!