in

ŠKORPIJA: KOMPLETAN VELIKI LJUBAVNI I ŽIVOTNI HOROSKOP ZA 2021. GODINU

ŠKORPIJA ♏

Ova godina obećava da će obogatiti vaš fizički i mentalni život. Vaša kreativnost će vam pomoći da uspete, što se kaže, da pokorite svet. Iako vi više volite da radite na neki način tajanstveno, iza scene i mrzite da budete u centru pažnje, ove godine to može da se promeni.

Ove godine obratite pažnju na zdravstvena i finansijska pitanja, pošto njima treba dati prioritet. Ovo bi takođe bilo dobro vreme za povezivanje sa nekim vašim davno zaboravljenim prijateljima. Ako želite da imate dobre odnose sa drugima, što manje, ili nikako se n mešajte u osećanja drugih.
Kako će 2021. godina teći napred, verovatno ćete biti još energičniji i hrabriji i bićete u stanju da se držite svojih planova i odluka. Tranzit Saturna u znaku Jarcu učiniće vas hrabrim a tranzit Jupitera u znak Vodolije učiniće da se čvrsto držite svoje odluke. Ljubav će ove godine igrati veoma važnu ulogu u životu onih koji su u braku. Merkur i Venera će vam pomoći da bolje razumete svog supružnika ako sa njim provodite dosta vremena. Vaše veze će biti lepe, nežne i prijatene za vas oboje.

Ove godine ćete moći da izvršavate svoje projekte uz pomoć vaših socijalnih kontakata a dosta prilika će vam se omogućiti sredinom godine, samo morate biti oprezni oko vaših troškova. Ove godine možete biti vrlo okupirani radom što može prouzrokovati da manje vremena provodite sa svojom porodicom. Trebalo bi svakako da nađete vremena za svoje najmilije i da kada ste sa njima ne pričate o poslu i novcu, jer to može izazvati određenu napetost, već uživajte u društvu i zabavi sa svojim voljenima.

Ove 2021. godine planeta Pluton u znaku Jarca će pozitivno uticati na vaš društveni život i moći ćete da poboljšate vaše komunikacijske veštine, a posebno ćete biti dobri u pismenoj komunikaciji. Škorpije će se ove godine odlično zabavljati u gotovo svim oblastima svog života. Ipak, savetuje vam se idete polako, korak po korak, da ne žurite, jer srpljenje je ono što treba da negujete ove godine. Čekaju vas dobre vesti kako u ličnom tako i u profesionalnom životu.

Kada su u pitanju emocije, budite oprezni. Napravite dobre veze u ljubavi i braku. Pustite svoje srce da govori, budite iskreni i ne skrivajte tajne od vašeg partnera, tada ćete uživati u vašoj vezi. Jupiter će u 2021. godini biti u vašem znaku Škorpije, tako da ovo može biti vaša godina. Mogu vam se otvoriti mnoga vrata, možete naći nove puteve u vašem životu i verujete da možete postići dosta toga u životu. Januar može biti jedan od vaših najpovoljnijih meseci. Vaša vitalnost i energija mogu biti na visokom nivou i vi možete prionuti na posao da biste ovu godinu napravili odličnom za vas.

Imaćete stalnu podršku porodice. Osetićete se veoma zadovoljnim sami sobom i očekuje vas staloženiji život. Mogu vas očekivati daleka putovanja, moguće od marta do jula. Kontrolišite svoje troškove i bavite se svim pitanjima vezanim za vaš novac. Meseci do Oktobra mogu vam doneti priličnu zaradu na poslu, a posle toga ulaskom Jupitera u znak Škorpije, toga može biti manje. Sve u svemu, od vas se traži oprez, marljivost i upornost na vašem radnom mestu.

Možda će vam biti malo teže da se opustite ove godine, a sve zbog vaših užurbanih aktivnosti. Jako je neophodno da se opustite što više možete kao i da redovno vežbate i trenirate, da se pridržavate pravilne ishrane kako bi vam ove godine bilo dobro. Držite glavu visoko i usredsredite se na svoj posao i na taj način ćete godinu završiti osećajući se bolje nego na početku godine.

RETROGRADNI MERKUR I NJEGOVI PERIODI U GODINI

Reč retrogadan, što bi značilo ‘da ide unazad’ nije možda najbolje izabrana, jer se ne radi o nikakvom hodu unazad neke planete. Radi se jednostavno o optičkoj varci sa našeg gledišta na Zemlji. Ovo bi moglo da se uporedi kao kad pretičete automobil na putu pa kad skrenete pogled prema njemu, onda vam izgleda kao da on ide u rikverc. Merkur nije jedina planeta koja ide retrogradno, već sve planete prolaze kroz retrogradne periode.

Iako se u ovom periodu možete osećati kao da potresa čitav vaš svet, retrogradni Merkur nije samo niz loših sreća. Neki naizgled teški i neželjeni efekti ovog tranzita Merkura su uglavnom stvari koje bi trebalo da se dogode na bolje. Ovo bi se moglo opisati i kao astrološki način koji nas primorava da stvari ponovo pregledamo i ponovo proverimo. S obzirom na to da retrogradni Merkur nije vreme kada trebate pokretati nešto novo, to je period kada on donosi osećaj da bismo trebali usporiti i preštimovati svoj život, razmisliti o svemu, od zdravlj, do posla.

Znati šta treba raditi i očekivati pre vremena jedan je od najboljih načina da se nosimo sa neizbežnim iznenađenjima koja Merkur donosi. Sigunro se pitate kako i šta napraviti da Merkur retrogradno radi za vas a ne protiv vas? Kao prvo, opustite se maksimalno i što kažu, duboko udahnite. Uprkos ozbiljnoj frustraciji koja dolazi sa retrogradnim ciklusom Merkura, to ipak nije smak sveta. Možda će vam biti neprijatno da rešavate probleme skoro tri meseca svake godine, ali to je daleko od neizvodljivog.

Zapravo, retrogradni Merkur može biti period vaše bogate kreativnosti i veza. Ako ste u stanju da budete fleksibilni i da izbegnete da budete izgubljeni u sitnim detaljima, ovaj period možete proći bez problema. To znači, možete vi potpisivati ugovore, donosite važne odluke ili započinjati novi posao u ovome periodu, ali – samo ako ste pažljivi.

Idite polako kroz ovaj period i sve proveravajte. Ovde ćemo vam dati kratke crtice šta treba a šta ne treba da radite u periodu retrogradnom Merkura.

ŠTA DA RADITE:

■ Razmislite o svakom dostupnom rešenju problema sa kojima se suočavate – jedno od njih mora na kraju da bude ono pravo.
■ Budite fleksibilni, prilagodljivi i strpljivi. Možda ćete morati da izađete izvan zone udobnosti da biste pronašli ispravno rešenje.
■ Razmišljajte široko. Što je veće i dalje rešenje, veća je verovatnoća da će ono uspeti.
■ Budite u toku sa kašnjenjima i otkazivanjima tokom putovanja.
■ Pripazite na svoj automobil. Proverite lampice upozorenja, zakažite servis.
■ Napravite rezervne kopije podataka na računaru i mobilnom telefonu kako ne biste izgubili važne podatke ako se isključe bez upozorenja.
■ Ponovo se pozabavite stalnim pitanjima iz prošlosti. Ovo je savršeno vreme da se pozabavite tim i jednom zauvek pokušate da ga rešite.

NEMOJTE DA RADITE:

■ Nikako ne padajte pod uticaj negativnog razmišljanja. Stvari se možda raspadaju oko vas, ali vi ostanite pozitivni i zapamtite da je ovo samo izbočina na vašem putu koju možete pažljivo izbeći.
■ Nemojte da se osamite kao neki vuk samotnjak. Kada se stvari pokvare, obratite se stručnjaku ili prijatelju da vam pomognu da rešite problem. Ne možete sve sami!
■ Nemojte preuveličavati probleme. Ako su stvari loše, nemojte ih još i vi naduvavati, nikakve koristi od toga, čak naprotiv.
■ Ne planirajte neke velike prezentacije ili izrašujte neke važne dokumente. Ako već ne možete da izbegnete ovako nešto, onda dobro obratite pažnju na detalje.
■ Ne oslanjate se samo na tehnologiju, već zapišite ili odštampajte informacije koje su vam potrebne.
■ Ne žurite! Usporavanje tempa može vam pomoći da eliminišete velike greške.
■ Nemojte imati nerealna očekivanja. Zbog nesporazuma i zabune, stvari se možda neće odvijati onako kako ste planirali. Izbegavajte razočaranje, znajte da u ovom periodu (a često i van njega) velika očekivanja mogu doneti i velika razočarenja.

Kada ste pod stresom onda teže spavate, a tokom retrogradnog Merkura nivo stresa i napetosti može vam se popeti, kao što kažu, do plafona. Zato pametno, ako ležite budni po celu noć, uznemireno se pitajući kako se sve to moglo desiti i zašto ili šta će se sutra ili za meseca dana dogoditi, to vam može oduzeti zdravlje. A da stvar bude još gora, nedostatak sna može prouzrokovati još više problema, jer negativno razmišljanje donosi negativnu energiju i neprestanim vrtenjem u krug, samo je još više pojačavamo.

Dakle, ako ste umorni, uznemireni ili rasejani, još više ćete pojačati efekte retrogradnog Merkura. Ali, ne bojte se, odagnajte strah i gledajte da se smirite. Evo onde nekoliko korisnih saveta kako da održavate svoj um i telo u vrhunskoj formi tokom perioda ovog nevaljalog retrogradnog Merkura.

TREBA DA URADITE SLEDEĆE:

 

■ Obavezno uključite alarm pre spavanja kako se ne biste kasno probudili i zakasnili tamo gde trebate. Tada morate da žurite, a žurba može da vam donese nevolju.
■ Slušajte tihu muziku, onu koju najviše volite, koja vam vraća optimizam i osmeh na lice.
■ Planirajte da se malo ‘otkačite’ od digitalne tehnologije. Ako je ikada sjajno vreme da predahnete od uređaja, da odložite mobilni, tablet i računar i zaboravite na sve aplikacije i društvene mreže, onda je to period retrogradnog Merkura.
■ Praktikujte vežbe disanja koje ćete koristiti kada god nađete vremena. Na primer: udahnite vazduh 4 sekunde, a izdahnite vazduh 8 sekundi, ali polako.

NEMOJTE DA RADITE:

■ Ne gledajte vesti ili nasilne TV emisije pre spavanja, i sve ono što vas može uznemiriti.
■ Ne koristite telefon ili druge elektronske uređaje u krevetu pre spavanja.
■ Ne planirajte razne ekstravagancije sa jelom u kuhinji. U ovom period – što jednostavnije to bolje po vas.
■ Ne pijte kafu i bilo šta sa kofeinom što vam može otežati da zaspite.

PERIODI RETROGRADNOG MERKURA:

■ 30. Januar 2021. (Vodolija) – 21. Februar 2021.(Ribe)
■ 29. Maj 2021. (Blizanci) – 22. Juni 2021. (Blizanci)
■ 27. Septembar 2021. (Vaga) – 18. Oktobar 2021. (Vaga)

ZDRAVLJE

Bez obzira što vam se ove godine predviđa dobro zdravlje, ove godina je najbolje da se posebno fokusirate na vaše zdravstveno stanje, a to uključuje kako vaše fizičko, tako i mentalno zdravlje. Međutim, na vaše mentalno zdravlje ćete morati da obratite više pažnje tokom retrogradnog Merkura u 2021. godini, jer može biti više događanja koji vas mogu izmoriti i doneti stres.

Iz tog razloga morate pronaći one stvari koje vam mogu pomoći da se maksimalno opustite i napunite baterija. Saturn će vam pomoći u zdravlju i blagostanju, međutim Mars vam može doneti trenutke uzbuđenja i adrenalina koji mogu da vas iscrpe. U tom slučaju morate periodično da pravite pauze tokom kojih ćete se osloboditi iscrpljenosti koja vas je snašla. Škorpije koje imaju neke hronične zdravstvene probleme primetiće poboljšanje ove godine.

LJUBAV

Vi Škorpije ste izuzetno tajanstvene i nikada vas nije bilo lako upoznati. Uvek ste uspevali da držite ljude na udaljenosti, čak i kada ste ih naizgled pustili u svoj život, a to je vaš tipični odbrambeni potez. Ono što ćete morati da uradite u 2021. godini je da budete malo pažljiviji u vezi s tim odbranama i preispitate svoje motivacije za njih. Nesumnjivo ćete otkriti da postoje neke prilike kada ćete želeti da pustite ljude da uđu u vaš svet.

Rođeni u znaku Škorpije, uprkos svojoj karakterističnoj posesivnosti, postaće mnogo slobodniji i biće im potrebno više nezavisnosti u vezi. S druge strane, Škorpije će želeti da eksperimentišu na intimnom i erotskom nivou i lako mogu da uđu u ljubavne avanture i tajne veze. U 2021. godini Škorpije će iamti priliku da se otrgnu od prošlosti, bilo da se radi o uspomene ili nekadašnje veze.
Neka mogućnost će se pojaviti za vas odmah u januaru 2021. godine. Naići ćete na jednu ili dve osobe koje će želeti da vas bolje upoznaju. Možete im verovati, ali kao i uvek držaćete oči otvorene i razmišljaćete zašto ste ih pustili. Oni će vam možda ponuditi neke zanimljive mogućnosti koje će uroditi plodom kasnije tokom godine. Čak ako i ne budu orijentisani na ljubav i romantiku, mogu vas odvesti u neke zanimljive situacije.

Proleće za većinu ljudi obično znači romantiku, a to ni za vas Škorpije nije drugačije, pa ćete naleteti na nekoga već početkom Marta. Ipak, tom nekome će trebati malo više vremena da vas primete, ali ne brinite, primetiće vas. Teško da neko može da odoli čarima Škorpije.

Za one koji planiraju brak, najbolje vreme za brak je između sredine aprila i prve nedelje maja, kada planeta Venera bude u znaku Bika. Ako vam brak nije na umu, onda će se pojaviti neka druga pitanja vezana za vašu vezu. Ako ste trenutno sami, da li biste trebali da započnete novu romantičnu vezu, ako ste u vezi – da li ste u pravoj vezi, da li da planirate bebu… Ova pitanja treba da razmotrite već početkom godine. Do jeseni, Mars u Jarcu će vam dati na znanje šta treba da radite.

U mesecu Oktobru u vaš svet može ući neko ko će vas zaista uskomešati Ova osoba neće vam biti baš potpuno nepoznata, ali neće biti u vašem krugu osoba sa kojima se družite i viđate. Nemojte da brinite, kad dođe do vas, tačno ćete znati ko je ta osoba jer ćete biti zapanjeni. Obratite pažnju na to ko je ta osoba i kako utiče na vas i to može biti veza koja će promeniti vašu sudbinu. Ovo će oblikovati način na koji ćete se ponašati tokom ostatka godine.

Neki značajan događaj sa tom osobom može vam se desiti početkom novembra. Do decembra ćete biti promenjena osoba nakon što ste samo malo pustili ljude u vaš svet i videćete da vam nije svaka osoba pretnja. Sada ćete u narednu godinu moći da krenete mirnije i sa manje napetosti.

Iako ste nekoliko proteklih godina imali neka turbulentna vremena u ljubavi i braku, ova 2021. godina bi trebalo da vam donese radosne vesti u vašoj ljubavnoj vezi. Ako trenutno niste u vezi svi su izgledi da ćete kraj godine dočekati u ljubavnoj vezi pored odanog partnera. Za one koji su u braku, zagarantovana je dobra godina. Ako se ipak pojave neke svađe i diskusije koje su neizbežne u vezi, treba da sednete i razgovarate sa partnerom i sve nedoumice sredite na prijateljski način.

Dobro je da ove godine nema većih planetarnih uticaja koji bi uticali na vašu ljubav i brak na neki neprijatan način. Vreme je povoljno za Škorpije koje nisu u vezi jer im se potencijalni partneri nalaze na putu. Nemojte da ih se lako odreknete. Škorpije treba da stvore jake veze u ljubavi i braku, a neke Škorpije će imati najjače veze dosad baš ove godine.

VI OVE GODINE

Ove godine planeta Mars će kod vas podstaći neku vrstu samoispitivanja. Ovo je godina u kojoj trebate da prihvatite da nisu uvek drugi krivi za vaše probleme i vreme kada trebate da preduzmete odgovornost za sve ono što ćete uraditi ili ste već uradili.

Vi ste ti koji mogu da najbolje poboljšavu vaš život. Najbolji način da to uradite jeste da zaustavite da gledate samo na sebe, već da mnogo toga učinite da pomognete i drugima. Od početka godine do početka novembra planeta Jupiter će biti u znaku Škorpije. Ovo će kod vas podstaći želju za putovanjima i komunikaciju sa drugim ljudima. Ako planirate odmor, bilo koje vreme pre novembra 2021. je sjajno vreme za to. Ako ćete putovati, najbolje je da krenete negde gde nikada ranije niste bili. Ovo će vam pružiti neprocenjivo novo iskustvo i zadovoljstvo.

Kako 2021. godina bude išla napred, tako ćete i vi napredovati, bićete energičniji, hrabriji i pridržavaćete se svih planova koje ste doneli na početku godine. Štaviše, tranzit Saturna u znak Jarca učiniće vas hrabrim a tranzit Jupitera u znak Vodolije učiniće da se čvrsto vaših odluka. Godina može biti prilično progresivna za vas ako budete odlučni da postignete sve ono što ste jasno zacrtali u svojim planovima.

Pored svega toga, velike su šanse da ćete dobiti mnogo dobrih prilika za uvećanje vaših finansija. Iako zarada može biti umerena, izvori novca mogu biti stabilni i mogu dati dugoročne prinose.

Ova godina će verovatno biti povoljna za vas u pogledu ljubavi i veze. Ako ste već u vezi, tranziti Saturna i Jupitera doneće stabilnost vašoj vezi. Bićete zadovoljni vezom u kojoj ćete vi biti vodeća figura i koja će vam obezbediti neku vrstu socijalnog statusa. Ako ste sami, ove godine možda nećete naći partnera kakvog zamišljate za dobar život. Ipak, ne gubite nadu pošto će vam kraj godine dati mogućnost da provedete neke lepe trenuke sa vama nekom posebnom osobom, a ovo može da preraste u romantičnu vezu u narednim periodima koji slede.

Drugo dobro područje gde možete da se poboljšate ove godine biće vaše školovanje i praktično usavršavanje znanja. Saturn i Jupiter mogu vam omogućiti da sve odlično naučite, pa čak i naterati vas da primenite svoje znanje na praktičan način. Štaviše, Saturn je u dobrom položaju i on će vas naterati da vežbate ono što ste naučili. Stoga će učenje biti ohrabrujuće i korisno a 2021. godina može se pokazati kao divna godina za poboljšanje vaših veština i znanje.

U ovoj godini velike su šanse za dobijanje mnogih novih mogućnosti za vašu karijeru. Inicijative koje preduzmete mogu biti korisne, a napredak u karijeri ćete naći u mnogim oblastima. Ipak, moraćete da unesete stabilnost u svoju karijeru istražujući nove puteve i mogućnosti za rad i eksperimentisanje sa njima. Vaši napori će biti dobri i dugoročno gledano biće korisni. Jupiter u kući karijere učiniće vas progresivnim i uspešnim.

Sa dobro postavljenim tranzitom Saturna, ova 2021. godina biće dobra što se tiče vašeg zdravlja. Verovatno ćete uživati u dobroj izdržljivosti i ostati u formi. Tranzit Jupitera u Vodoliju može vas načiniti prilično sposobnim.

Dalje, godina će biti dobra za sticanje bogatstva, jer će Jupiter u znaku Vodolije naglasiti tu priliku. Verovatno ćete biti uspešni u svim slojevima života i gomilanja bogatstva. Međutim, ako pokušavate da uzimate neki vid kredita ili zajmova, to vam kasnije može smanjiti vašu sposobnost zarade.

Ova 2021. godina može poboljšati vaše izglede za brak, ako planirate da se venčate sa voljenom osobom i verovatno ćete biti srećni u bračnom životu. Savetuje vam se da imate više razumevanja u partnera i da izbegavate svađe. Mars ulazi u sektor vašeg doma i porodice sredinom maja i donosi više vitalnosti u vaš dom i porodični život, a retrogradan je u ovom produčju tokom kraja Juna pa do sredine Avgusta, kada biste mogli doživeti neke prepirke i iskusiti poteškoće u slaganju ili možda treba da rešavate neke stare probleme sa porodicom.

Venera će biti retrogradna u vašem unaku u mesecu Oktobru, a vi možete postati lenji, nepopustljivi i više usredsređeni na sebe i možete imati poteškoće u kontrolisanju drugih ljudi. Možda ćete morati da se pozabavite problemima sa samim sobom. Neptun kontroliše vašu decu tokom cele godine, pa ako imate decu, gledajte da imate više razumevanja, da budete više empatični prema njima i da uložite više energije u njih.

Sve u svemu, ovo može biti jedna od nezaboravnih godina jer ćete verovatno postići mnoge svoje ciljeve, a sve zahvaljujući vašoj odlučnosti i napornom radu.

HOROSKOP MESEC PO MESEC

■ Škorpija Januar 2021: Januar je sjajan mesec da se usredsredite na vaše komunikacijske veštine jer će Sunce biti u znaku Jarcu prvih nekoliko nedelja u mesecu. Ovo je najbolje vreme da radite na vašim romantičnim vezama i porodičnom životu. Neke Škorpije mogu otići u inostranstvo na duži boravak, a neke mogu promeniti profesiju ili mesto stanovanja.

■ Škorpija Februar 2021: U Februaru će fokus biti na vašem porodičnom životu. Nekoliko planeta će ići kroz znak Vodolije ovog meseca, što može doneti izvesna previranja. Savet je da pokušate da se pažljivo krećete kroz ove eventualne probleme. Na kraju ćete odahnuti i sa obnovljenom energijom krenuti dalje.

■ Škorpija Mart 2021: U mesecu Martu pažnja vam je skrenuta i na ljubavni život i na posao. Možda ćete se osećati rastrgano između ova dva dela vašeg života. Pokušajte da ih uravnotežite i na taj način da poboljšate vaše raspoloženje.Ipak, očekuju vas lepi dani u ljubavi i osoba koja vas voli prirediće vam lepo iznenađenje.

■ Škorpija April 2021: U Aprilu ćete se baviti nekim rutinskim poslovima. Porodica će vam donositi smirenje od posla. U drugoj polovini meseca planeta Mars u Blizancima dodaće kreativnost vašem ljubavnom životu. U nekoj novonastaloj situaciji treba da se postavite što bolje možete, a Škorpije su poznate kao osobe kojima ne manjka upornosti i fleksibilnosti.

■ Škorpija Maj 2021: Maj će biti dinamičan mesec za vas u kom će fokus biti na svim delovima vašeg društvenog života. Verovatno ćete biti oduševljeni prijateljima, brižni sa porodicom i strasnija prema svom partneru. Na pomolu može biti prilika za novu avanturu i samo od vas će zavisiti šta će se dogoditi.

■ Škorpija Jun 2021: Jun donosi kombinaciju velikih i malih promena. Gledajte da u tom slučaju idete korak po korak i obavezno nađite vremena za opuštanje kako biste poboljšali svoje mentalno zdravlje. Možete biti prenapeti zbog prevelikih obaveza iz kojih vam vaša savesnost ne dozvoljava da se tako lako izvučete. Poštedite sebe i opustite se malo.

■ Škorpija Juli 2021: U Juli ćete se pre svega fokusirati na posao. Ovaj mesec vam može doneti nove mogućnosti, a verovatno i više novca. Ako planirate put na odmor ove godine, planirajte to u drugoj polovini meseca. Nakon kratkog predaha nastavićete da radite sa obnovljenom energijom.

■ Škorpija Avgust 2021: Avgust je mesec kada ćete imati uspeha i u vašem društvenom životu a i u karijeri. Na poslu ćete biti produktivniji nego što je to obično slučaj, a produbiće se i vaša prijateljstva.

■ Škorpija Septembar 2021: Septembar je vreme kada treba malo da usporite i odmorite se. Iskoristite ovo vreme da ga provedete više sa članovima porodice. Ako još niste bili na odmoru ove godine, ovo je odlična prilika za to. Možete biti malo ljubomorni, ali to za vas nije ništa novo. Shvatićete da ste preterali i da vaš partner nije ništa kriv.

■ Škorpija Oktobar 2021: U Oktobru ćete biti preplavljeni sa osećajem samopouzdanja, a vaši prijatelji i saradnici će to sigurno primetiti. Sve to vam može pomoći u vašim romantičnim vezama, a čak i u karijeri i finansijama. Pošto volite pikantna jela i niste mnogo sistematični kada je u pitanju uredna i rodovna ishrana, morate shvatiti da nemate rezervni stomak.

■ Škorpija Novembar 2021: Novembar je mesec kad treba da raskrstite sa bilo kakvim sumnjama vezanim za vaš posao ili vaše prijateljstvo. Ako radite na bilo kom projektu, sada je pravo vreme da ga završite.

■ Škorpija Decembar 2021: Decembar završava ovu godinu pozitivno. Vaši romantični odnosi biće stabilni a ovo je još jedan sjajan mesec kada biste trebali da pokušate da završite bilo koji projekat koji ste ranije započeli. Pošto ste i jezičavi, čuvajte se da ne kažete nešto zbog čega se kasnije možete kajati.

DEVICA: KOMPLETAN VELIKI LJUBAVNI I ŽIVOTNI HOROSKOP ZA 2021. GODINU

STRELAC: KOMPLETAN VELIKI LJUBAVNI I ŽIVOTNI HOROSKOP ZA 2021. GODINU