in

ŠOKANTNA ISPOVEST GOCE TRŽAN: DOK SAM DOBIJALA BATINE, MISLILA SAM DA ME VOLI

“Naša veza je trajala pet godina, a već prve godine je počelo maltretiranje. Znam, mnogi će se pitati zašto sam trpela. Nisam smela da prijavim, pogotovo ne u zemlji Srbiji, a pri tome si jedna Goca Tržan. Želela sam da ga promenim jer sam ga volela. Nisam želela da on bude nasilnik i zato sam ostala sa njim. To je najgori momenat.

Pevačica je tek sada posle dvanaest godina skupila hrabrosti da prvi put ispriča kako je preživela fizičko i psihičko nasilje od tadašnjeg dečka.

Za mene svi misle da sam otresita i jaka žena, a pre svega sam ljudsko biće. Zaista u tim situacijama kada sam doživela nasilje, bilo fizičko ili psihičko, izuzetno mi je bilo važno da budem objektivna. A nisam bila. I ne samo ja, nego mi žene imamo neka ludila tipa “ne, on je divan i mene vole” promeniće se zbog mene” zpočinje ispovest Gordana Tržan.

Ona ipak ne želi da otkrije o kome se radi iz razloga što danas taj čovek ima svoju porodicu.

” Da se razumemo, ne radi se o mom bivšem mužu ” kaže Goca aludirajući na Ivana Marinkovića.

Dok sam dobijala batine, mislila sam da me voli. U stvari, mislila sam da će me zavoleti ako ga promenim. Nijedna žena ne može da promeni muškarca

Tuga, neverica i bol nisu mogle da nadjačaju ljubav, makar ono osećanje za koje je Goca mislila da je ljubav.

” Posle prvog udaraca sam se borila, onda sam otišla, a potom sam se vratila. To je isprva bilo koškanje, unošenje u facu i onda davljenje. Nije ni bilo jutra pošto nisam spavala. Bilo je strašno, to je bila ozbiljna patologija. U nekim trenucima nas je ta agresija spajala na neki način, misliš da je to ljubav, a izvinjava ti se da više nikada to ne bi uradio ” priča Goca i dodaje:

” Dok sam dobijala batine, mislila sam da me voli. U stvari, mislila sam da će me zavoleti ako ga promenim. Ali onda sam shvatila da nijedna žena neće uspeti da promeni muškarca.”

Uprkos svemu, ona zlostavljača nije prijavila.

” To je mnogo bolesno, bila sam potpuno nenormalna. Sebe sam pitala kako sam mogla da pređem preko prvog davljena, onda sama otišla od njega, pa su usledili dugi telefonski razgovori, pa sam se vraćala. Udario me je jednom, a nekoliko puta me je davio i maltretirao. I danas razmišljam da li sam u njemu to isprovocirala na neki način. Naučila sam da više to sebi nikada ne dozvolim i to nije ljubav” kaže Goca Tržan.

Ona ne krije da joj je danas smešno kada čuje da žene i muškarci komentarišući nasilje izgovaraju reči poput: “ko joj je kriv”, “što je bila sa njim”, te da ne treba suditi ljudima u čijim cipelama niste hodali. Ona je svim mladim ženama poslala jasnu poruku.

”Ovom pričom dajem savet mladim ženama koje tek ulaze u brakove i veze. Budite jako oprezne i uvek razmišljajte da to može da vam se desi. Mnogo mi je teško da izgovorim da moja krivica bila to što sam trpela, ali niko nema pravo da te maltretira. Niko nema pravo da te udari. Kao neko ko je bio u celoj toj situaciji, mogu da kažem da je to sadomazohizam, ti sebe mučiš, jer u glavi misliš „promeniću ga, on mene voli“ – sa mnogo hraborsti govori Goca Tržan, koja veruje da je suprug Raša Novaković pravi izbor, sa kojim želi da dočeka starost. Goca ističe da on nije tip muškarca koji bi to ikada uradio, ali da bi ga, poučena ranijim iskustvom, prijavila policiji ako bi do toga došlo.

Ne dozvolite da vas odvoji od svih!

‘ Dešavalo se da tortura koju sam trpela bude zamenjena psihičkim maltretiranjem u smislu “ko si ti”, “šta si ti”. Ali na jednu stvar trebaju žene da obrate pažnju, kada krene da vas odvaja od svih i priča da vas niko ne voli kao on i da samo on misli dobro, a da vas ne vole ni mama ni tata ni brat ni sestra. I svi su loši, samo je on dobar, a u stvari tako pravi mrežu oko vas i onda ste vi u centru kruga srama, gde ste predmet konstantnog maltretiranja, to je uvek tako. Nikada ne smete da dozvolite da se otuđite od svojih najbližih, to je prvi signal da treba da bežite ”poručuje pevačica.

TEST KOJI GOVORI ISTINU: IZABERITE PRSTEN I UPOZNAJTE PRAVU SEBE

ISKORISTITE MOĆ KAVE I NEKA RADI ZA VAŠU LJEPOTU