in

Šta vas uništava: Prepoznajte po izgledu lica

3. Mliječno lice

Simptomi: Tipični simptomi mliječnog lica su natečene vjeđe ili cijelo područje oko čiju, također s izraženim tamnim krugovima ispod očiju. Česti su i prištići po cijelom licu, blijedi obrazi te izraženi prištići na bradi.

Šta predstavlja mliječno lice: Dodavanje ekstra mlijeka u kafu ili konzumiranje još jedne kuglice sladoleda jako je primamljivo, ali ozbiljno može štetiti tenu, čak i ako vam ne smeta laktoza.

Starenjem gubimo enzime pomoću kojih pravilno probavljamo laktozu. To vodi do upala u cijelom tijelu, uključujući lice koje može izgledati umorno i crveno.

Ako vam se lice čini otečenim i umornim, a koža sivom i hrapavom, preporuka je da se odreknete svih mliječnih proizvoda na nekoliko sedmica da uvidite kako vam lice može izgledati.

4. Šećerno lice

Simptomi: Linije i bore na čelu, vrećice ispod očiju, masni sjaj, cistične akne, ispijen izgled, stanjivanje kože, sivkasti ili blijedi ten.

Šta predstavlja šećerno lice: Nije tajna da konzumiranje puno šećera na redovitoj bazi može uzrokovati veliku štetu težini, energiji i sveukupnom zdravlju, ali i koži. Šećer vodi ka glikaciji, procesu u kojem se suvišne molekule glukoze vežu za kolagen, iskrivljujući ga i čineći ga krutim.

Ako stvarno želite sjajnu kožu i umorni ste od svih tih mrlja i borica, imamo loše vijesti za vas – izbjegavajte šećer u što širem luku – nije nimalo hranjiv. U redu ga je povremeno pojesti u manjim količinama.

(hayat.ba)

Mozgalica: Pomozite ovim ljudima da pređu most! [VIDEO]

Test: Pogledajte sliku i saznajte šta simbolizuje vaš izbor